New Yooooork

Lite på ett år sedan såg det ut såhär:
10.10.10 var vi till NY  och såg på bl.a. musikalen Mamma Mia, tillsammans med Isabellas gudmor Lotta som kom på besök. Vi hade roadtrip från Montreal till NY, det tog cirka 6h.  Ett minne för livet (liksom tavlan ovan) och ett ställe jag absolut vill besöka pånytt. Då var Isabella ännu inne i magens trygga förvar, nu är hon här utanför och fås springas efter hela tiden. Förbaskade el-sladdar. Jag vill ha en snabb lösning på sladdfri akkuladdning, internet, digitalbox osv.

Skogsbesök

Ok, nu blev det lite väl "skogstrolls-aktig"-rubrik, men töserna Veronica och Lotta som hälsade på på lördagen bor i Sjundeå skogarna så tyckte det passade bra. Det var en trevlig eftermiddag med shopping och god mat, och Isabella var glad att se på de glada flickorna.
Jeeee, det är roligt med mat och morsans ljusröda kamera tycker tösen det alltid är lika kul att se på..
Kusin Aaron brukar vara också ofta på besök, och de har börjat leka allt mer med varandra vilket är skoj! På kvällen åt vi sedan pizza tillsammans med grannarna och kollade på Talent. Skön lördag, och söndagen har gått i babysimmandets tecken. Där hörs vi minsann alltid för Isabella "pratar" och ylar på så det ekar i salen, ingen tyst tös här inte. Skall bli kul och höra allt hon har att säga då hon blir äldre..

Hej Tomtegubbar!

Snart är det november, och i och med det närmar sig julen med julsånger. Hipp Hurraa! Dessutom öppnar tomtestugan i Evitskog hos mina föräldrar, så alla dit sen på glögg i juletid. Dessa tomtar får vara framme året om, för ser ni, de är ju hustomtar! "Julen är härlig för stora och små..."

I can't wait to be king..

Isabella sussar sött, disneys bästa sånger spelar i bakgrunden och lövbiff står på menyn. Om en timme kommer min karl hem och då väntar mat, vin och lite småljus för att skapa stämning. På tv:n kommer Sveriges Idol. Det här kan jag kalla skön fredag..
Skön fredag till er alla!

Friday

Mina niors fredagsönskemål. Höra sången "Friday" av Rebecca Black. Trots de tycker hon låter störande vill de höra sången, så med andra ord har teamet bakom hennes image, sång och musikvideo lyckats bra. Jag måste säga jag ändå inte riktigt hänger med i varför hon fått så stor uppmärksamhet (speciellt negativt) eftersom hon är en söt tjej som sjunger nasalt, men vad är nu egentligen nytt med det? Tycker ni sången är så fruktansvärd? Otroligt catchy, för nu kommer jag att gå omkring och nynna på sången hela dagen..

Happy Joy Joy

Idag var min långa jobbdag, som gick hur smort som helst. Barnen var snälla och duktiga, bussen var i tid och jag kom hem till en sprattlande, hoppande, glad baby som gav världens leende när hon såg mamsen.
Lägg till skratt, flås och sprattlande så vet ni vad jag menar. Nu skall jag njuta av tystnaden då Isabella sover, sambon är på jobb och jag har undangjort arbetsplaneringen. Med andra ord klickar jag på ch131.com, där man kan kolla på serierna dagen efter de haft premiär i USA. Idag blir det en gammal goding, som jag ibland undrar varför jag egentligen tittar på, men antagligen för att få en liten nostalgi-kick från studietiden. Go Tyra!
ANTM förstås. Cycle 17...undrar hur länge de orkar hålla på? Märkte att en tjej, som var med i cycle 15 (om jag minns rätt) var med i en rätt stor roll i filmen "Crazy, Stupid Love". Hon var dessutom riktigt bra! Sevärd film annars också..Hon är väl antagligen den som klarat sig bäst, för ingen har nu väl direkt blivit "top model".

En rektors blogg?

Alltså, snubblade över en rätt intressant blogg. Skrivaren påstår denne är rektor på ngt gymnasium i Svenskfinland. Det går förvisso inte att veta då personen är anonym MEN jag kunde inte låta bli att skratta då jag läste om sprit i lärarrummen och stilen rektorn skriver om eleverna. Såklart påhittat  och skall tas med en nypa salt - dock roligt nöje att läsa här i bussen påväg hem, speciellt för alla de som är lärare.. check it out. Vad tycker ni?

Klicka HÄR

Voiko vauva yökyläillä?

En bra artikel, för er som är intresserade TRYCK HÄR. Igen slog det mig att hur mycket moderskap delar folkets åsikter. Den ena säger så, den andre säger si..Personligen ligger jag nånstans mittemellan i denna fråga (kolla artikeln). Måtta med allt, och jag tror de flesta föräldrar märker rätt snabbt barnets personlighet och kan lite jobba sedan från den kunskapen. Än har vi inte lämnat Isabella övernatten, men något tag i framtiden kommer det också bli aktuellt. Mammor borde dra lite mer samman, och inte alltid kritisera varandra så lätt!

Julfoton

Jag tänkte vara förutseende och fixa julkorten redan i november. Motivet skulle då vara Isabella, men lilla fotomodellen hade alldeles för mycket flyg och fläng i sig för att sitta stilla och posera då jag hade kameran framme.
Därför blev fotona i stil med dessa..
Nå, nytt försök vid en senare tidpunkt. Idag hann hon äta upp ett halvt kvitto före jag märkte vad hon syssla med. Det börjar gå undan minsann. Nu närmar hon sig datasladden, så tack o hej leverpastej!

Same old, same old

Några sköna dagar i Evitskog. Ett lyckat födiskalas hos brorsdottern och en saknad kamera. As you see. Nu sover fröken och morsan skall planera lite lektioner. En typisk söndagkväll med andra ord.

Trevlig lördag!

Idag har vi varit och hälsat på gudmor Lotta och hennes familj här i Evitskog. Väldigt trevligt var det, dessutom fick Isabella ett par yllesockor så nu kommer hon iallafall inte frysa om tårna i vinter. Nu har vi ätit middag hos mina föräldrar, Isabella sover och jag har ett vinglas att njuta inför filmen från tv:n. Wunderbart säger denna mamma! Här hittade jag ett klipp av tösen, i sin favoritgunga.
Hoppas ni också njutit av, förhoppningsvis ledig, lördag.

Dagens bästa

Dagens bästa händelse: Isabella krälar sig framåt. Nu går det inte längre till sidorna utan om hon ser el-ledningen framför sig tar hon sig dit fram. O-ou..

Lång dag

Idag var jag tillbaka på jobbet igen efter ytterligare sjukledighet. Torsdagarna är mina längsta dagar, då slutar jag likt normala "9-5"-jobbande. Steg över tröskeln lite efter 17, var tung i huvudet efter en lång och utmattande dag. En timme senare snarkade redan lill-fröken, så det blev kort och intensiv lektid. Kan bara känna tacksamhet över mitt yrkesval, som ändå ger chansen att umgås så mycket med sitt barn trots jobb. Jag har en lång dag i veckan, en medium och resten knappt så hon märker min frånvaro med allt sovas. Dessutom finns det inget bättre bot mot en tung dag, än ett stort leende då man kommer hem.

På söndag blir det barnkalas! Min brorsdotter fyller hela 5 år! Så nu gäller det då att shoppa något 5 åriga flickor gillar - bra övning inför framtiden och kommande födelsedagar..

Till mitt barn

Igår då jag gick till posten såg jag de ljuvligaste Mumin-samlingsvykort och postmärken. Köpte på direkten två av dem, en förseglad och en öppnad (av olika sort). Jag vill gärna samla ihop en massa av minnen till att Isabella blir vuxen, av sådant jag gillat och vill ge henne. Varje vykort får ett litet meddelande av mig, med tankar och hälsningar. Har en låda i hennes rum vart jag lägger allt som skall sparas till framtiden. Dem skall hon få då hon blivit tillräckligt stor för att uppskatta dem.

Mommos flickor

Eftersom jag häromkvällen var tvungen att gå till läkaren, IGEN (för tredje gången inom en månad) på kvällen kom mommo och nattade Isabella, då pappa var på jobb. Är sjukskriven än idag, denna gång blev diagnosen bihåleinflammation och en till antibiotika-kur. Denna gång lite starkare, den förra tyckte jag inte bet på nästan alls. Nu känns det iallafall gå mot rätt håll och jag hoppas kunna gå på jobb imorgon, det verkar lovande.
Då jag var liten tog mamma alltid hand om mig då jag var sjuk, och hon fortsätter än i denna dag. Tack mamma! Du är bäst!

8 månader sen..

..hade jag fortfarande ingen aning om vad som väntade mig på kvällen. Åkte in till Jorv pga. högt blodtryck men denna gång släppte de inte hem mig. Kl. 17 startade de igång förlossningen och 23.12 anlände prinsessan.
Fröken tar sig upp på alla fyra, men än så länge gungas det mest. Ett, två steg har hon tagit, men jag räknar det nog inte riktigt ännu som ordentligt krypande. Det är fortfarande lättare att rulla sig dit hon vill..
På rådgivningen sade de att vi kunde börja låta henne försöka äta med sked. MED SKED! Jo tack, om hon nu först fick pincettgreppet att fungera ordentligt först så hon får små bananbitarna från bordet. Idag fick hon lite bekanta sig med en sked..den var nog mer som en bitleksak än något med maten att göra. Hur har ni andra gjort med att äta på egen hand?

Barbapappa

Kolla vilket fint underlag Lotta N. köpte till sin gudotter (ok, kanske lite till morsan också..). Jag är själv så förtjust i de där små färggranna figurerna, men senaste gång vi var till butiken och skulle köpa något åt tösen, valde Isabella en trasdocka (som Lotta hittade..) istället för barbapappa (hon må inte kunna prata men man ser ju nog vartåt ögonen och händerna rör sig..). Därav fick jag denna som "tröstpris". Roliga matstunder med glada miner framför sig, vad är bättre än det? Tack tack gudmor!!

The days that went..

Nej, det är inte någon bok eller något med hockey sambon läser. För på onsdagen hade vi barnvakt och det blev date-kväll, det var en tid sen senast så vi såg fram emot det. Först var vi och äta. Sen var det tänkt vi skulle gått till någon bar för att kolla på hockeyspelet Hifk-Jokerit (ja, i vår familj kommer nog hockey always on first place) men plötsligt fick Lari en briljant idé. Han sade inte vart vi skulle utan jag fick vänta tills vi kom fram till...
Karaokebaren Satumaa!
Där var vi sedan och sjöng, nästan helt privat. Klockan var ju så lite så där fanns bara två andra..och som tur kunde de sjunga riktigt bra. Därmed fick man inte skavsår i öronen av falsksång..
Lari sjöng tre sånger, jag två..ni ser ovan - hann ej med ace of base men Abba och Roxettes It must have been love blev det för mig.
På fredag fyllde alltså min fafa 84 år, så vi körde med mamma och pappa till Valkeala för några timmar, medan Lari var på jobb..man hinner mycket på lediga dagar!
På lördag var det träff med gamla högstadiegänget - vi samlas alla cirka 1 gång i året och talar gamla minnen och har allmänt skoj tillsammans. Träffar jag alltid ser framemot! Vi började med mums mums mat på Cantina West och därifrån sen till Kalle. Där satt vi sedan en stund tills det var dags att åka hem. När man vet att det är väckning varje dag mellan 7-8 gäller det att inte uggla uppe hur länge som helst..
Hey ya!
Annuschkan var på toppen-humör och vi hade nog iallafall sjukt i skrattmusklerna nästa dag..
På söndag såg det sedan ut såhär. Vi började med burkmat för 8 månaders (imorgon "fyller" hon 8 mån..stora flickan), och det vill säga större klimpar, vilket märktes. Vi brukar vara vana att äta utan haklapp utan problem, men nu blir det en ändring. Helt tydligt. Jag kunde till sist inte göra något än skratta då maten flög hit och dit då Isabella dregla/spotta och vifta med händerna. Man lär sig så länge man lever..nå, vi kan ju inte säga att vi har tråkigt då vi äter, allt annat..

Höstlovet

Oj vi har hunnit göra en hel del på dessa några dagar (skriver mer imorgon). Roligt har det varit, men dessvärre en annan sak som är allt annat än rolig är att jag fått flunssa - igen! Nu håller jag nog alla tummar och tår upp och hoppas på att det går fort förbi. Jag börjar bli minst sagt utled på detta..tycks vara någon trend att jag blir rejält sjuk alltid då jag börjar på ny arbetsplats?! Nåväl - vi skall inte ta ut sorgen på förhand..
På fredagen åkte vi då 400 km tur och retur för att gratulera Isabellas stora-fafa på hans 84-årsdag. De blev rejält glada och överraskade. Dagens goda gärning som lätt var värt de hundratals kilometrarna. Riktigt trevlig resa!
Isabella med min famo och fafa

"Stora-mummolaan?"

Om vi igår var på väg till mommos så är vi idag påväg till stora-famos och fafas. Dvs. min fafa fyller 84 år idag, så nu skall 3 generationer hoppa i bilen och åka till Valkeala på födelsedagskaffe!

Mummolaan..

Nu skall vi fara till mommo och mofa. Jeee!
Annars har vi tagit det lugnt, liten sväng till Sello och äta och dricka kaffe och köpa vaxduk till köket så Isabella kan börja klotta på med mat..

Tingsrätt och höstlov

Då var dagen över och framför några sköna höstlovsdagar. Idag var det besök till Tingsrätten, likt igår, och alltid lika intressant. Här sådär kort vad vi varit med om:
- Misshandel. Mamman som slagit sin son något år sedan. Sonen, cirka 13-14 år, sitter där snyftande brevid mamman som har vårdnaden. Pappan anmälde för att få ett slut på det (hade hänt några ggr). På videoförhöret ser vi en pojke som gråter och bryter samman då han måste berätta om misshandeln (i uppfostringssyfte enligt mamman) och föräldrarna. Jag fick nog själv hålla för tårarna. Det stackars barnet..kände tacksamhet över min tur att ha fått växa upp i ett lyckligt och kärleksfyllt hem. Pojken höll dock sin mamma i handen vid något skede, så jag hoppas det är ett tecken på att allt nuförtiden är bättre..
- Slagsmål (misshandel) mellan två män vappen 2010 på vägen hem i bussen (alkohol har rätt ofta del i en del brott..). Frågan var vem som slog först och om det var i försvarssyfte den ena mannen slog tillbaka eller inte. Väldigt svårt att avgöra då det fanns flera versioner/förnimmelser över det hända. Ene (som ansågs ha börjat) fick 30 dgr fängelse pga. tidigare straff och den andre (som ej ansågs ha börjat..) fick sota med 40 dagsböter, i slutändan en summa på cirka 1100 euro.
- En 15 årig pojke måste betala 20 dagsböter för att ha hotat en annan yngling med kniv. Han hade hittat en kniv på en busshållplats han sedan använde som hot riktat mot en annan då han blev "provocerad/störd" av denne.
Det är samtidigt så overkligt att sitta där och följa med, för det är som man skulle vara i en film och se på en rättegång. Man får påminna sig själv om, att trots det är ett studiebesök för oss, är det fullt allvar för dem som sitter där några meter framför oss.
Sen kommer jag hem till en annan buse, som har fullt upp med att hitta alla ledningar och annat fuffens som finns tillgängligt. Har förstått det finns trådlösa manicker för att koppla internetboxen med digiboxen (Elisa viihde), så måste väl fara ut på jakt efter en sådan här under lovet..
Idag har vi barnvakt då Isabella gått och lagt sig, vi skall in till stan med Lari och äta gott för att fira höstlovet och njuta av varandras sällskap.Sen imorgon blir det fullspäckad familjedag! Jippii!

Isbjörnen


Alltid skoj att gunga. Måste passa på att njuta då solen skiner på himlen. Snart kommer gudmor Lotta på besök. Dock ej samma som igår. Isabella har tur som har två stycken världens bästa Lottor som gudmödrar!

Morjens!

Mat är gott, vilket också märks. Lilla tösen har nu vid knappa 8 månaders ålder kommit upp till vikten 9.2kg och är 73 cm lång (på 2 mån har det alltså gått upp 2cm och 1 kg!). Här går det undan. Inte undra på att axlarna emellan är lite ömma då man bär på henne. Ännu får vi nog vänta rätt många månader innan hon går själv, fram tills dess får man klara sig på massage.

Älskling

Idag har varit en superb dag. Jobbdagen slutade 11.30 varefter det blev träff med Gudmor Lotta M och ett besök till Akseli loppiset för barn och sedan kaffe på Iso Omena. Isabella var nöjd då hon fick lite leksaker och är i övrigt väldigt mobil av sig, det går nog mot alla håll och kanter, men inte riktigt framåt ännu (men otroligt hur man kan röra på sig genom att rulla och rotera..). Såhär ser det ut hos oss för tillfället..
Vår flyskärmshoppare..om hon inte har starka ryggmuskler är jag nog Usain Bolt..
Jag försökte fota texten på pipon men det var lättare sagt än gjort, för här har vi en riktig linslus som nog minsann vet var kameran är..
Älsklingen
Nya grisen (tror dock morsan gilla den mer än tösen, men den är nog god att tugga på också..)
Emellan hittas hon mellan stolbenen
eller sen med god fart till sovrummets sida..
eller under sängen..här går det minsann undan, man skall nog inte vända bort blicken alltför många sekunder..

Dagens pyssel

Det är alltid roligt med lite knep och knåp..speciellt då man gör det som ett roligt minne åt sin förstfödde
Liten blir stor..
Mellan bladen finns roliga rim, ramsor och sånger..
<3 Barnkammarböcker..

Bara det bästa för den bästa..

Häromdagen noterade jag att vi måste ha en ny bilstol, då Isabella börjar närma sig viktgränsen på den nuvarande. Jag nämnde det till Lari och hux flux ringde han i förrgår till mig på jobbet för att berätta han nu skaffat en  ny bilstol som går ända upp till 18 kg. När jag kom hem såg jag denna i hallen
Vid närmare undersökning märkte jag ju att den hade en hel del finesser och även IsoFix låsmekanism..och sen kolla jag ännu närmare..
och tyckte det var ett bekant märke och sen såg jag räkningen. Jag höll på att falla från stolen, det är så mycket att jag inte ens ids skriva det på bloggen, men vi kan ju säga att det inte räcker med några hundralappar..Då mannen ser min häpna min säger han helt enkelt "bara det bästa till den bästa". Nå, säkerhet framför allt. Det är ju nog viktigt, för aldrig vet man vem man möter i trafiken.
och Isabella höll helt tydligt med. Jag blev särskilt förtjust i det fina färgvalet..det är helt tydligt inte bara jag som tycker en prinsessa klär i rosa..

My office..

Jag släckte belysningen och sade tack och adjö. Vi ses på måndag igen!
Jag gillar mitt klassrum och lämnar det med saknad om 3 månader, vi flyttar ut från skolan då den renoveras. Från och med januari huserar vi i Tölö.. Får se hurudant arbetsrum jag kommer få där, spännande!
Ikväll blir det fotboll (gamla goda Sverige vs. Finland) och sedan Sveriges Idol. Därtill ugnslax, mums..

"Nybörjarmorsa"

Det finns situationer då man märker hur nybörjare man är i att vara mamma. Nu kommer ett exempel från inatt och nu lönar det sig för föräldrar som har på riktigt tufft med kolikbarn etc att sluta läsa.
- Klockan tolv på natten vaknar jag till att lillfröken skriker i sitt rum. Hjärtat hoppas i halsgropen och jag undrar vad som hänt. Ser ni hon har aldrig vaknat och gråtit mitt på natten under de senaste 3 månaderna. Hon verkar otröstlig och jag vaggar henne i famnen. Just i den stunden blir man ändå rätt till sig och funderar "Vad är det nu? Gör det ont? Vad kan jag göra?". Det finns absolut ingenting jag inte skulle göra för att hon skulle ha allt bra. Otroliga känslor som kan komma över en.
När jag väl lägger ner henne i sängen släpper hon världens fis. Sen somnar hon igen och sover natten igenom. Det var första gången min dotter grät över magknip. (Jag sa ju att ni skulle sluta läsa..)
Kände mig lite lustig över att jag inte tänkte på det, trodde mer det kunde handla om tänder eller mardröm. Jag blir bara så otroligt överväldigad av de skyddande känslorna man får, jag visste sådana kommer naturligt som mamma, men att de var så starka!

Jag vill ha, jag vill ha, jag vill ha!

Nostalgi. Idag vet jag inte vem som Ridge hänger med eller om Stephanie ännu håller ihop med Eric, det är alldeles för många nya och obetydliga skådisar där idag. Allt var bättre förr, hökhöm..(ja, man börjar låta gammal). Jag minns hur jag klistrades fast vid tv:n för att se om Brooke skulle få Ridge, för att senare hoppas på Taylor (innan hon skaffa de där hemska botoxläpparna etc..).

Så hörru gubben i huset - nu kan du överraska mig någon vacker dag med att komma hem med alla tiders såpoperas första säsong, så jag kan uppleva lite nostalgi. Men isåfall skall det ske snabbt - för om jag känner mig korrekt så faller denna produkt annars inom rätt snart framtid i min köpkorg...

Städa städa varje fredag..?

Ah, äntligen är dammråttorna borta och lägenheten dammfri. Mannen stod för dammsugandet och jag har hållit på att torka damm hela dagen, typ. Härligt att kunna sköta hemmet igen, nu när man småningom börjar komma tillbaka på fötterna efter några veckors elände. Nästa vecka höstlov. Likledes Isabellas läkarrådgivning, som jag tyvärr inte kan fara på. Pappa får sköta det, medan morsan är på tingsrätten. Men var ej oroliga, fortfarande inte som klient, utan som lärare med en grupp nior. Hoppas det blir något "smaskigt" fall igen..men mer om det nästa vecka!

Premiär-åk

Jess! Äntligen kan vi skippa att bära på bilstol etc för nu är vår tjej så stor att det slog oss vi kan ha henne och sitta i butikskärran. Tiden rusar. För det mesta. Måste dock sägas att den 1,5 veckan jag varit sjuk däremot känts otroligt lång och tråkig. Äntligen börjar det gå mot det bättre hållet och jag börjar försiktigt med 1 lektions-dag imorgon. Oh happy day!

Fotomodellerna

Nu har äntligen skolfotona kommit - detta år lite mer extra än tidigare för nu är jag inte ensam längre på fotot. Nu finns det bästa jag åstadkommit vid min sida. Skall beställa några extra foton och funderar nu om det blir färg, svartvitt eller sepia. Vad tycker ni är bäst? Själv har jag alltid gillat svartvitt..

Hopp Hopp Hoppetihopp

Dotterns nya favorit. Hon bara skrattar och jollrar då hon får hoppa och studsa bäst hon vill. Tänk vilka härliga saker man kan fynda på lopptorg! Jag tror dessutom denna kommer uppskattas då hon börjar krypa och måste ha mors och fars vakande öga 24/7 över sig. HOPP HOPP!!

&%€€€&/()=

Jepp. Rubriken skall stå för något fult ord. Det är vad jag känner just nu då jag fortfarande är sjuk. Inte annat än att konstatera att jag får traska till läkaren imorgon igen..om jag tagit antibiotika i 5 dagar och jag fortfarande har tungt i luftvägarna tycker jag något är på tok. Att vara sjuk i över en vecka och sitta mer eller mindre hela tiden inomhus är rent ut sagt fööör %&)=(//&%€€€. I väntan på mer positiva besked.
p.s. som en positiv grej kan dock nämnas Isabellas nya hoppgunga. Hon älskar att hoppa, om hon skulle få kunde hon nog vilja hoppa hela dagen. Hon är frisk, och förblir förhoppningsvis det också..

Kasvuvaraa..

Vi testade Isabellas höst/vinterdräkt häromdagen (finns hängselbyxor därtill) och kunde glatt konstatera den inte blivit för liten ännu. Finns till och med rum för några cent till. Oh happy day! Dessutom köpte mommo och mofa en fin Lassies vinterhalare, med "kurabyxor"-material nertills. (Har ingen aning om vad det heter på ordentligt svenska?!). Oj vad vi ser framemot att leka med snö och slask, iallafall ännu då denna morsa inte är fullt medveten om smutset som kommer därtill.
Idag vaknade vi inte upp i vår säng, utan här hos mommos och mofas "på landet". Jag är ännu rätt sjuk och orkar inte gå utan att bli andfådd så därav har jag lite tid att blogga eftersom mommo är ute på promenad med lillis. Dessutom trivs hon bra i "tomteverkstaden" - där mina föräldrar spenderar mycket tid såhär inför julen. Om några månader är ni sen välkomna till Tomtestugan, men vi återkommer närmare om tiderna!

RSS 2.0