Glada, klara vappen!

Hey folk och kära bloggläsare! Berätta lite hur er vapp gick till. Själv blev det en lugn hemmakväll, men lite för att hålla fast vid att det är en speciell dag tog vi vår champpis och gick till stranden, trots regn och rusk. 
Det var faktiskt ändå kul!! Sedan blev det tre rättersmiddag med våra kära grannar. Isabella somnade redan kl. 20 så nu skall föräldrarna njuta av resterande vappen. Imorgon promenad och ev. picnic, beroende på vädret förstås. Hoppas ni mår bra, och inte har alltför hård huvudvärk då ni vaknar. 

Croissant-morgonmål

Idag blev det croissanter fyllda med basilika och mozzarella till morgonmål. Eftersom det blir aaaningen lugnare vapp detta år än förra, tänkte jag att man lite måste fixa specialgrejer för att fira vappen. Därmed började vi med en mysig morgonmålsstund, därefter blir det promenad, god mat och på kvällen då barnen sover några glas Moët. En annorlunda vapp, ja, men inte sämre för det. 

My family, my love, my everything

Fick lite bilder av gudfar Toffe, märks nog skillnad när det är taget med proffskamera än bara vanlig liten skrutt. 
Tassiga familjen..
Mammas och pappas bästa gåva i hela världen
Det var svårt att hålla henne i klänningen, så den skulle hållas rätt på plats
Den där rynkan hon har mellan ögonen tycks komma från pappa..
Som ni ser - pappa upp i dagen
Mommo och mofa hade ordnat allting superfint
Morjens!
Blev några klädbyten..
Isabella hade fått en massa fina gåvor..
Allting gick så bra, så bra..man kunde inte annat än le och vara nöjd över dagen. 

Träning!

Igår var jag och tränade första gången på över ett år. Det var salsa, bailatino, marengue etc. Jag känner av muskler jag inte vetat existerar. Skönt var det ändå..kanske man idag skall gå på länk, då vädret ännu är vackert och fint.
Vad har ni för wapp-planer?

Min mamma är galen..


..hon skulle shoppa en body med kupongrabatt, men kom hem med allt detta. Jag klagar inte, men nu har jag nog tillräckligt för en tid framöver igen. Tassiga mamma! hälsningar Isabella.

Plånbok, mobil och...?

Ja, vad är det tredje viktigaste man skall ha med sig då man far hemifrån? Nå det glömde jag bakom lås och bom. Det blev mission att hitta en granne som är hemma för att låsa upp cykelförrådet för att få kärran till Isabella. Efter 8 dörrar sade det napp..det är inte särskilt många hemma dagstid. Tack och lov för en karl som jobbar på bara 2 km avstånd. 

Hujsiga äventyr vi hade med Isabella. Tur att jag ändå inte glömde ungen, det skulle ha varit lite värre. 

Påskbilder

Det var en lugn och skön påsk, som firades tillsammans med Laris pappa och syster Jennas familj. 
Lilla Aaron 10 månader, är precis lika teknikintresserad som sin far..all elektronik och sladdar är väldigt intressanta. 
Singstar..kanske en blivande artist?
"Vad är det här för något..?"
Vi åt gott..
bakade lite smått att knappra..
Lari var nöjd då maten var klar serverad på bordet..kvinnorna skötte maten, karlarna utomhusjobbet. Väldigt traditionellt med andra ord, men det passade ypperligt oss. (men visst krattade vi också!)
Mys-stund..
"Mamma, kan du nu sluta posera och titta på mig istället!"
Jollran var rolig, snart börjar hon greppa saker..stora tösen!

Ballonger åt barnen...?


Idag handlade vi wappballonger till barnen. Ja, eller vem är det egentligen vi handlade åt kan man ju fråga sig, då båda barnen är under 1 år...härligt att ha någon att "skylla på" iallafall. Tittut!!

Frågestund!

Nå låt komma! Låt de braka! (uttalas på "bondedialekt"). Nu skall jag iväg på golfklubbens möte, sitter ju i ry:s styrelse och sköter klubbtidningen, så idag blir det lite official duty. Och ja, Isabella får bli hemma o skötas hos pappa för några timmar när mamma jobbar flitigt. 
Kan vi få mer än två personer som frågar?? Spännande..*du kan ju vara anonym!*

Kantis

Samma story som igår: lunch på Äpplet och promenad. Måste väl börja göra något hujsigt så det blir lite intressantare läsning för er. Kanske jag överraskar er senare ikväll.

Mamma och dotter

Morgonstund har guld i mun

Klockan är 9 och jag och Isabella är på morgonmål i Iso Omena. Nåväl; fine; hon sover..kanske inte det optimala kaffesällskapet.Det var så fint väder att jag tog tjejen under armen till vagnen och traska till Mattby sportplan för att se daddy Larry hålla fotboll för gymnasiet (tänkte ju inte känna igen honom då han sprang med gy-killarna..vet inte om jag ska tolka det bra eller dåligt..) och sen var det redan så nära till äpplet. Härefter skall jag ta mig en titt in i kierrätyskeskus och se om man kunde fynda något. Underbara morgon!

p.s Lotta! fann dina solbrills, lånade dem imorse då jag inte hittade mina egna..Nu är det våååååår!!!! "Ronja rövardotters vårskrik"

var inte oroliga, hon ligger nog skyddad från solen. Det att hon är rätt "brun" är hon född med..(pappas gener)

Tusan pinnar..

Argh..skrev ett långt inlägg om dopet och så försvann allt då datorn strulade. Morr. Nu tänker jag gå och sova och återkomma imorgon, för jag är sur på Adam (min dator, red. anm). Igår satte jag också två timmar innan sovdags och pynjade på Isabellas dops programblad så idag lockar sängen. 
p.s Isabella sov förra natten mellan 22-06. Jag tackar och bugar. Såhär lyxigt är det ju inte varje natt (bara nästan) men en sovnatt alltid då och då är skönt. Hmm...skryter jag för mycket??

Dopet av Isabella Erica Victoria

Efter att jag fixat in på småtimmarna på Isabellas programblad stod där följande: 
- Inledande sång av min pappa (Sininen Uni)
- Prästens välkomnande ord
- Josephines sång till Isabella
- Dopet i sig (med böner och psalm)
- Min famo och fafas sång
- Avslutande sång
Vi är lite som von Trapp familjen från Sound of Music. We love music..lalalalalaaa...
Nu heter hon officiellt Isabella Erica Victoria..här i gudmor Lottas famn
Vi hade en mysig tät stämning då alla 25 pers samlades i samma utrymme hos mamma och pappa. De hade ordnat superfint och fixat mat som var mumsfilibabba. Världens bästa mormor och morfar!
Storafamo och fafa (pappas föräldrar, vad kallas de?) hade också kommit och hälsa på Isabella. Här i mammas trygga händer, trots att det ser ut att jag håller på att tappa henne. Var tvungen att justera henne så hon syntes när alla paparazzin samlades omkring oss..
Alla gudföräldrar, som hämtade fina presenter åt Isabella. Hon tackar och bockar, trots hon ser lite trumpen ut på bilden. Vi klara oss ändå utan några större tjut, hon blev lugn med lite axelvistelse och tutt..alltså napp för att inte tolkas fel. Jag drog nog inte fram behagen framför församlingen. 
Pappa Larry kom också med på bilden, finns en del trevliga familjefoton också men de kunde vi inte ta med vår kamera. 
Efter dopet fick Isabella ta på sig sin andra finklänning och leka med leksakerna. Hon var rätt trött efter allt ståhej så hon somna rätt snabbt..Tack till alla som var på besök och gjorde dagen så fin och speciell!

En sång till Isabella

Jag klarade av att sjunga utan att rösten stockade till sig. Phjuu..hittade den fina sången "prins Noel" som passade perfekt - jag bara omformulerade sången till att handla om en tjej istället för en kille. Så ni som vågar och vill inför ett dop - sjung för hjärtats fulla muggar. Här har ni texten: 
"Jag såg själva livet
i dig när du kom
Jag såg hela himlen bakom
Du var allt vad mirakel betytt
och jag kände hur jag föddes på nytt

I rummet omkring oss
stod änglarna tätt
De log emot oss på 
sitt himmelska sätt
Skyddade sin gåva till mig
Och jag tackar Gud för att han sänt dig

Ref. 
Prinsessa av lycka
Prinsessa av kärleken
Prinsessa av äventyret,nyfikenheten
Inte störst, inte först, 
men väldigt speciell
Jag är så glad att du finns
Min älskade lilla tjej

Jag önskar att du får
precis det du vill
Jag önskar dig världen 
och himlen därtill
Vet att livet det väntar på dig
Och att jag alltid skall finnas för dig"

Dop

idag döps Isabella och bloggen tystnas för en stund, här är det fullt upp. Bilder och recension uppkommer senare. Tjolahopp!

Beslutsångest

Nu har jag packat ner kläder för dopet (som skall hållas hon mina föräldrar). Eftersom jag inte kunde välja vad jag skall sätta på mig imorgon tog jag med alla 5 klänningar/dräkter. Det är inte alltid så lätt att vara kvinna, himla beslutsångest. 

On our way home


efter ett skönt påsklov är vi påväg hemåt. Idag skall jag göra klart dopprogrammen och öva på en sång jag tänkte sjunga för Isabella imorgon, om jag vågar..det är ju ändå en publik på nästan 30 personer.

Jag harinte tänkt på det förut men då jag kollar på dethär fotot tycker jag att jag och Lari faktiskt har en del likheter med haka och näsa. Vad tycker ni?

Från ett lande till ett annat

Idag styr vi kosan mot brorsans lande och hälsar på Isabellas mommo och mofa. Har varit riktigt skönt och avslappnande par dagar, och våren kommer med buller och bång. Inte ens någon enstaka mygga stör ännu. Jag önskar den känslan skulle hålla i sig, men dessvärre vet jag att om några månader kommer jag att svära mig gul och blå över dem. 
P.S På måndag blir det dop. Jännä!

snälla barn

varning för skryt: två kvällar i rad har isabella slocknat mellan 9-10 efter måltiden och sovit till 5 på morgonen. Det måste vara när det händer så mycket omkring henne och hon är på nytt ställe. Helt otroligt.. är så otroligt tacksam.

Långfredag

Idag är det sorgens dag. Det firar vi med att korka champagne. Skål. Landella on kiva olla. 

Härliga baby!

Denna gång inte Isabella, men hoppas hon skulle ha lika härligt skratt. Man kan ju faktiskt inte kolla denna utan att skratta, eller hur?

I told you so..


som jag sa: allt grönt dör i mina händer. Jag försökte nog. Borde jag kanske köpa ordentlig mull? Detta är redan basilika vol 2, som räckte i några dagar..

Påsklov

Idag bär det av mot landet. Förr räckte två väskor att ta med sig - nu fylls hela bilen pga. Isabella. Hon reser tungt för att vara så liten. 

Moët!

Glömde visa vad mannen hade med från Norge-resan. I väntan på vappen..
jepp, vi är champagnenördar. Det har samlats på efter alla resor och julklappar, men den som väntar på något gott väntar ju aldrig för länge, eller? Det kommer säkert många trevliga tillfällen att fira här i framtiden. 
(champagne i Finland är alldeles överprissatt..hujedamig!)

Nu är det vår!

..för vi har bytt vinterdäcken bort! Snabbvisit till Evitskog - Isabella ligger här brevid på bordet och jollrar. En rätt lustig syn. Sidu sittern är ju inte med då vi kom så av och an bara för att äta. Påskäggen är fascinerande..

Nu tyckte jag hon sade "hem" - därav tar vi pick och pack mot Gäddvik igen. Jag vet, hon pratar redan, för hon är ju blivande Einstein. Det var sen ett skämt. För den som inte läste det mellan raderna.

Strategiska måtten

Åter ett rådgivningsbesök bakom. Idag fick hon rota-virus 1/3, får se om hon blir något gnälligare ikväll. Hon är idag, lite på två månader gammal, 60 cm lång och väger 5,5kg. Hon ökar i bra takt och ligger 1,5 över standardkurvan i längd och i vikten enligt normala måtten. Jag är en stolt mamma. Jag är så otroligt tacksam över hur bra det gått hittills, man får hålla tummarna det fortsätter ens i någon form likadant. 

Svarta fingrar?

Jag är helt hopplös när det kommer till grönväxter. De dör som gräs (haha) i mina fingrar. Till och med kaktusarna säger upp kontraktet förr eller senare. Jag undrar sa flundran om jag inte har svarta fingrar. 
Denna basilika inköptes på fredag och såg såhär fin ut. Några dagar senare var den nerslokad och fick bli torkad. Det symboliserar bra mitt förhållande till allting grönt. 
Va tycker ni om muggen? Jag gjorde den själv 2008 på en väns födelsedagsparty. Superkul idé och kostade inte så mycket. Ett minne för livet. 

Glädjestunden på eftermiddagen

ah, en kopp kaffelatte och mokkaruta gör susen. Och i gott sällskap, förstås.

Än kommer jag lätt undan då jag bara behöver "mata" mig själv, om några månader kan Isabella redan äta fast föda, kan ni tänka er? Tiden bara rusar iväg. "stannaaa....jag har svårt att hänga med"

Sunny Sunday

På söndagen var vädret fint, ännu 5 tiden lyste solen då vi gick för att rösta. 
Vårfiilis!
Lilla kameleonten med bra kamouflage
Ingen snö!!!! wihuuu
Vår resevagn (3 in 1) där Isabella trivs bra
Grannen i huset hade tydligen också bestämt att våren nu bestämt var här och började meka på cykeln..
Mitt favorithus
Min favoritgranne

Tittut!!

"Här trivs jag. Här hänger en massa roliga och konstiga figurer och har finurliga ljud"
P.S (Nej, inte PerusSuomalaiset): Idag fyller jag 2 månader. 

Barn, barn, barnbutik..

Idag var jag första gången till en barnbutik. Herremindag vad allt roligt där fanns..jag fick riktigt hålla pli på mig för att inte löpa amok. Några leksaker till playmobilen blev det ändå, nu när hon börjar hiffa det där med att de är roliga att titta på. 
Vi hann även gå till Akseli lopptorget (fast jestas så fint och bra produkter där finns!) med grannen. Jag inköpte denna turkosa tröja till mig själv och sen fick Isabella en del kläder. Jag kan visa dem efter att jag tvättat dem..Akseli är sannerligen barnfamiljernas mekka, det går att fynda en massa dyra och fina plagg för en billig peng. Rekommenderas!

Perus Perus

Jag orkar inte debattera desto mer över gårdagens valresultat utan konstaterar bara att jag inte är förvånad. Politiken behöver nu ett rejält ansiktslyft och kanske människorna äntligen drar sig till urnorna om fyra år och gör rätt val. Jag tror på gott och ont det här var ändå något bra i slutändan för framtiden - men först får vi uthärda och vara rädda för vad som komma skall. Politikerna måste lära sig tala klarspråk likt Soini gjorde, likledes Alexander Stubb, som för övrigt är ett geni (han är nog min favoritpolitiker). Men min röst gick ändå till SFP (heja kandidat 71!) för att stöda svenskan.

Kvinnliga chaufförer

Idag hade jag en långsam, otymplig chaufför framför mig då jag åkte hem från föräldrarna. Då tänkte jag "säkert en kvinna bakom ratten". Jag hade rätt. Där är jag nog generaliserande, men visst är det oftast ändå kvinnor som är mer osäkra och klumpiga i trafiken? Eller är det bara jag som råkat ut för dem? (Jag hör antagligen själv till dem, ni vet, det är ju alltid lite svårt att se sig själv i spegeln..)

Dagens outfit

Idag var det premiär för jeanstyg på Isabella. Hello Kitty tycks dyka upp lite här och där..
Jag tycker hon liknar pappa mer för varje dag..får se om ögonen blir bruna eller inte, himla mörka har de varit iallafall från första stund. Är det så att bruna är dominerande över blåa? Någon sa även tvärtom så jag är lite konfunderad..kommer inte ihåg vad jag lärde mig på biologilektionen längre. 

Jollraren

Klockan är 7 på söndagsmorgonen och här sitter man klarvaken. Tösen vakna och så fort det är ljust ute förstår hon det är morgon och vill vara vaken en stund och jollra. Alla borde ha samma morgonhumör som Isabella - ett skratt som går från öra till öra. Jag förde mitt lilla paket till mommo och mofa, som blev glada över morgonöverraskningen, medan jag själv kunde gå i lugn och ro i duschen. On hyvää olla mummolassa :)

Stackars kvinna

Det kan inte vara roligt att ha en mamma som ser yngre ut än sig själv. Demi Moore har ju en kropp att dö för, speciellt med tanke på att hon är 48. Men sedan kommer det ju inte gratis, hon har gått öppet ut med att säga hon haft fettsugningar och allt man kan tänka sig för att hålla sig ung. Det måtte vara jobbigt att kämpa emot tiden. Stackars kvinna. Det är nog så synd om henne. 
Någon månad gamla Twitter bilder Demi själv lade upp. Damn. Hon är 22 år äldre än mig...22!!!! Nu skall jag ut på länk..

Åbochixen

Igår var Annika, Daniela och Heidi på besök. Därav hade jag god orsak att städa och laga mat
Heidi tyckte jag tidigare tagit bilder där hon ser ut som en tant. Här är då en förbättring, där hon ser lika glad ut som hon är
Blåbärspaj med vanillicreme, mums mums
Pizzan var jag tvungen att ta med färgbild, den såg inte alls god ut som svartvit. Det blev skinkpizza och tonfiskpizza. Man får bra smak om man köper färdigt smaksatt tonfisk. Själv använde jag tonfisk i sweet-chilisås. My favourite. 
Jenna och Kimmo från grannars kom på besök. Jag var en god granne och knackade på hennes dörr innan åbotjejerna kom och satte ett glas vin i handen och skålade fredagen till ära. Ett glas vin och pizza är precis vad man förväntar sig på en fredag. Slurp. 
Heidi och muminmamman. Konstaterande som nybliven morsa: som långhårig kan man sällan ha håret löst eftersom det täcker in babyns mun då hon är på axeln och är allmänt i vägen hela tiden. 
Heidi öva på föräldraskap. Hon har det i blodet, efter tre syskonbarn. Det märks nog skillnad på dem som har syskonbarn och de som inte har det, det syns på greppet så att säga. Heidi var inte rädd att Isabella skulle gå sönder, hon är ju ändå två månader och kan bära huvudet själv bra redan.
"Men snälla mamma, nu räcker det. Jag vill ha mat. På riktigt, ni är sköna att sitta i famnen hos, men nu börjar magen kurra rejält"
"Mammmaaaaa!!!! Jag menar allvar! Det blir inte bättre hur ni än ler och skrattar! Hit med maten!"

Trevligt veckoslut!

Idag skall mamma få hit Åbotjejerna (trots ingen bor längre i Åbo) på besök. Hon har varit duktig och städat hela eftermiddagen då jag sov för att det skall se fint ut..ser ni, ibland kan det bli lite råddigt då morsan hellre leker och sjunger med mig än städar. Men nu är här fint igen! Jag var snäll och såg till att mamma fick sova 6 h i sträck på natten, så hon orkar baka pizza och blåbärspaj till kvällen. Är jag inte en härlig unge? Ja, det tycker jag med!
Hälsningar, Isabella

Nöf nöf

Man måste ju ha ett mål med sitt inbesparande ;)

Fredag..STÄDfredag

Förr gillade jag fredagar, I really did. Nuförtiden har det blivit något av en städdag som minskat intresse för dagen. Urk för städning, måste börja ta det till någon annan dag för att inte förstöra en ypperligt underbar veckodag. Vem har förresten kommit på det där med "städfredagar"?

Mainettaan parempi

Tack och lov är riksdagsvalet snart över. Idag höll jag nästan på att åka in i diket då jag kollade på en plansch där det stod "mainettaan parempi". Jaha, det är ju precis någon jag vill att skall representera mig i riksdagen. Någon som är bättre än sitt rykte. Nej herregud ändå. Vilken slogan.


Bilder..

Roligt då man hittar lite nya bilder från föräldrarnas dator. Här bjuds på minnen från vinter / våren..

Tänk vad hon hunnit växa på åtta veckor (De där sockorna är precis passliga idag, inte ett uns för stora..)

Pappas flicka redan då

Mommo är en given favorit

"Iiik" - kanske hon såg ett spöke?

Bättre flicka kunde jag inte fått..

Naistenmies..Lari ligger högt i rang hos min brorsdotter..

Faijan, som idag åkte till Norge för 4 dagars hockeycoaching. Gräsänka vol. 1321..ish.. :)

Isabella 6 veckor..

"Vad sysslar ni riktigt med mamma och mommo? " Isabella och bekymmersrynkan.

Skolbesök

Idag kom vi på snabbvisit till mammas skola (jepp hon är lärare hon med). Så nu har Isabella fått ta del av sin första finskalektion. Minä puhua hyvä suomi.

hon lär inte få 10 i uppförande eftersom hon sov och fes varomvartannat under lektionen..

Världens bästa Bamse

Min gamla vän Nette från högstadiet var på besök förra veckan. Hon har två döttrar varav den yngre är 4 månader gammal - en ypperlig kommande lekkamrat till Isabella. Dessutom heter hon Isabell, kan ni tänka er? Helt utan att vi visste om namnen innan vi bestämde vår dotters namn..
Hon hade med sig fin gåva till Isabella - en underbar Bamseklänning med passande sockor. Det finns härliga barnkläder! Synd bara att barnen växer så fort..de hinner bara använda plaggen några gånger innan de är för små. 
Det var supertrevligt att träffas och prata, speciellt då man har samma ålders barn. Finns det någon som läser min blogg här i Esbotrakten och har barn (förstås inte nödvändighet) och tycker jag kunde vara roligt sällskap så tag kontakt här via bloggen så kan vi ta en kopp kaffe. Roligt att träffa nya bekantskaper och prata om t.ex. barnen.
Var inte blyg, jag bits inte ;) Och ni andra vänner och bekanta som läser, kom nu på besök någon dag! Jag är så dålig att ringa och snarvla då man sysslar med blöjbyten etc om dagarna, men det är kiva att bjuda på kaffe! Välkomna! (men ring gärna innan ;))

ZzzZzZzzz

Jag tog och provkörde Isabellas nya säng för att kolla huruvida hon gillar den. Detta var slutresultatet. Helt klart godkänd, eller hur?

Inatt var hon utan mat mellan 21 och 4.30. (och sov från 22.30 framåt). Nytt rekord.

Hon har plötsligt börja dregla rätt mycket, är det pga tänderna som kommer ev. om någon månad eller är det så för alla småbarn? När har era börjat dregla? (ni som har erfarenhet...)

Fröken nyfiken

Idag var jag till Iso Omena och drösade omkring. Isabella brukar vanligtvis sova som en stock men idag vaknade hon då vi kom in till äpplet. Hon låg nöjd och belåten då jag gick omkring, men då jag satte mig ner för att äta sade det stop. Jag funderade en stund över om hon kunde vara hungrig igen (hon hade ätit knappa timmen innan ordentlig portion) men då jag försökte ge lite mat sade hon nej. Då kom jag på att hon senaste dagarna börjat följa med allt som händer omkring henne alltmer och vill vara engagerad. Jag tog henne upp på axeln och vips var hon knäpptyst. Det enda hon gjorde var att lyfta huvudet som en liten apa på min axel och tittade omkring på alla människor. Det var så himla sött. Där satte vi sen och "drack" caffe latte tillsammans - quality mamma dotter tid.
Isabella brukar ha många quality pappa-dotter stunder också. Hon har nog sin far runt sitt lillfinger ;)

Miss Pink

Nu kanske ni förstår varför också tjejen mest får rosa grejer av mig..
Igår var jag pink och harmonisk. Idag kan ni kalla mig Black, miss Black. Men barnsånger är konstigt terapeutiska, ni borde pröva nångång. Nu skall vi vandra ut och njuta av det vackra vårvädret, det piggar alltid upp!

Nej jumankekale!

Denhär dagen kunde jag skippat. Vaknade av att tvättmaskinen gått sönder, igen! Har just fått en räkning på 400 euro från tidigare problem..(hemförsäkringen täcker väl en del..?) och nu hade all vatten blivit kvar och kläderna är nästintill förstörda. Jag måste försöka dra upp mig ur förbannandet som försigår i mitt huvud just nu. Därav slår vi på lite barnsånger. Jepp, jag har konstiga terapimetoder. 
"Tre elefanter balanserade på en liten liten spindeltråd...."

Isabella och leksakerna

Här blir det premiär för Isabella. Var bara tvungen att dokumentera hennes första lek. Bra uppfinning det där, videokameran. Det kommer att bli rätt många videon har jag på känn av Isabella under årens lopp..

Vad tycker du?

Det pågår en intressant diskussion (med lite heta åsikter) gällande ett blogginlägg jag gjorde i förrgår. Det handlar om huruvida det är ok, eller bra för mamman att lämna barnet ibland för några timmar och göra något eget. Typ. Äsch, ni kan kolla själva inlägget och kommentarerna. Tryck HÄR!

Alltid något nytt

Idag lade jag upp lite leksaker på sittern. För tre veckor sedan såg hon, eller brydde hon sig inte om det. Idag började vår lilla sötis att slå till dem och helt tydligt visa intresse för objekten. Helt otroligt hur hänförd man kan bli över små framsteg i utvecklingen. Jag vet det knappast känns som något häpnadsväckande i era öron, för det är ju nog så att det som egna barnet gör alltid är speciellast för föräldrarna. 
Man börjar förstå det här med föräldraskap mer och mer hela tiden. Nog är det ju så att det egna barnet alltid är bäst :) Men det är helt okay, för så skall det ju vara! (men OBS! Man skall inte t.ex. intala barnet att den sjunger som Celine Dion fast denne skulle låta som en kråka..då blir de bara lika knäppa som tjejerna i American Idol)

Fabler

Isabellas rum kommer att bli inrett rätt mycket enligt Ikeas "Fabler"-serie. Jag gillar dem för de är på något sätt och påminner mig om gamla berättelser jag gillade då jag var liten. Nutidens barn skulle säkert hellre ha anime eller Playhouse Disney i sitt rum. Jag bojkottar dylikt. Not my cup of tea, as you may say. 
Dessa tittar hon väldigt ivrigt på då hon ligger på skötbordet. Det är klistermärken man kan sätta på väggen
Tack till gudmor Lotta som sytt gardinerna. Det blev genast betydligt mer mysigare. Nu saknas bara sängen..och eventuellt en gäst-bäddsoffa. Men det är ingen panik med det eftersom hon inte behöver spjälsäng ännu på några månader. I bilden syns även mitt keyboard, som nu kommit i flitig användning. (Började spela då jag var 7 år..)
Aijo. Glömde att visa sen slutligen hur klädskåpet blev och se ut. Här har ni det klart. Vi har hål i väggen in mot köket och i spegeln ser ni skåpet som skiljer sovrummet från vardagsrummet. Eventuellt bygger vi upp en vägg senare, men det är lite oklart..det är ju lite av en smaksak. 

Sushi kvällsmål

Kolla vad Lari kom hem med..en massa sushi.Han fick det som gentjänst få han hjälpte en kompis. Not bad. Mer sushi än vi orkar äta..vi hamnade riktigt ringa in förstärkning. Lite blev kvar ännu till morgonmål. Dessutom tog vi ett glas skumppa. Bästa möjliga avslutning på söndagen.

6 st medium meals och en rulle av något gott jag inte smakat tidigare. Sammanlagt skulle detta kostat över 100 euro som beställning. Bra med leftovers som inte gått åt..jag agerar gärna lite waste-dump i dylika fall...

Vår i Evitskog

Idag var vi och besökte mommo och mofa till Evitskog. Där hade redan våren kommit..

mamma fann vårens första tussilago

o sen plockade vi videkissor. Mamma visade upp sin..hmm..bästa sida? :) lite måste man ju jäklas.

promenaden var så betungande att det blev tupplurdags därefter.

Det är kul hos mommos och mofas!

The Soini

Gissa min häpnad då jag kollade kameran och fann detta: 
Lari tycks ha varit i farten. Jag skulle nästan ha lättare att acceptera lättklädda brudar i bikini hellre än Timo Soini. Borde jag vara orolig?

Svar på tal

Tänkte jag vill svara på en anonym kommentar jag hade fått, då jag skrev jag skulle ut med kompisarna på middag. Den löd såhär: "Varför kan man inte bara njuta av sin lilla baby? Tiden går sååå fort..."

Alltså - är det att inte njuta om man får liten paus att träffa kompisar? 3h av dygnets 24? Jag tycker det är sunt och hälsosamt att inte glömma bort sitt egna liv, hur härligt det än är med babyn. Jag njuter för fulla muggar, men jag anser inte det att jag lämnar Isabella för några timmar, eller fast för lite fler, gör mig till en dålig mamma. Tvärtom. I och med det blir jag en mycket lyckligare mamma, som orkar vara och leka med sin dotter på ett helt annat sätt.

Det är ju inte precis som om jag far ut och super en helg. Det finns sådana morsor också. Det blir sedan aktuellt för mig 2 juli, då en av mina bästa vänner gifter sig.

Nu skall jag gå och krypa brevid min dotter, och njuta denna underbara vackra och krabbisfria söndag. Härligt.

Gårdagen

Igår var en trevlig kväll, åkte till stan för några timmar och äta god middag. Vi låter bilderna tala för sig själva. Det var länge sedan jag åt en blodig (medium) biff, mums!
Ikväll har vi en mysig hemmakväll på tumis med Isabella då Lari har 15 års reunion-fest med sitt HIFK lag. Det skall sjungas lite barnvisor bara hon vaknar, det är så roligt! Vet inte vem som tycker om det mer, barnet eller mamman..

Golf!


golfsäsongen inledd. Det gick totalt uppåt pipan för mig, lari visade stilen istället. Men jag klår honom ändå sedan utomhus. Det är ju det som gäller. Så desså.

Kuckelikuu!

Det här är vad jag kallar vapaan kanaan muna..

Några timmars "frihet"

Idag skall jag ut och äta med mina tjejkompisar, och lämnar Isabella ensam för några timmar. Pappa får hålla i trådarna. Det är nog en hiskelig tur att Isabella äter tuttflaska..annars skulle jag nog vara betydligt mer fast. Jag har ändå nästan dåligt samvete att åka till stan, men jag vet ju hon klarar sig bra. Idag är det 7 veckor sedan hon kom ut i denna värld. Efter det har hon vuxit 5 cm och lagt på sig 1,3 kg. Inte undra på om småbarn skriker ibland, de måste ju ha växtvärk!
Kul då man har orsak att "piffa upp" sig. Är på högvarv igen - hunnit städa, baka gifflar och fixa min första blåbärssoppa av eget plockade blåbär (okay - min mamma plockade men det är ju nästan som om jag skulle ha gjort det..typ..). Jag förstår inte riktigt detta, för jag är mer aktiv och hushållsam nu än tidigare innan jag hade barn..vad gjorde jag då med min tid??

Friday all night long

Idag har det varit en riktig städfredag och jag har yrat på med dammsugaren. Måste eliminera alla dammråttor då hit kommer barn imorgon med sina morsor för första gången på besök. Värsta desperate housewife meininki..

Därav ligger nu Isabella ute och sover sött, så mamma kan fixa på ifred. Oj vad jag skulle gilla att ha städhjälp (Heidi, kommer du hit frivillig igen och fixa lite? hihi)
Har inte tjejen en söt mössa? Mamma hämtade den häromdagen, Isabella hade fått den av sina släktingar. Vi är så otroligt tacksamma över allt lillisen har fått..

Röstningsdilemma

Märkte att det börjar närma sig att rösta i riksdagsvalet. Jag har ett dilemma och är ännu oklar vem som skall få min röst. Kollar på valtent mellan perussuomalaiset och de gröna - intressant diskussion. Han är bra på att prata den där Timo Soini, men hur mycket kan han egentligen? Varför tror ni att finnarna börjat stöda dem så mycket? Är det för att han vill införa ryska istället för svenskan eller för att han vill begränsa invandringen?
PS. Han kommer iallafall INTE få min röst. Just to make it clear. 

Välkommet postpaket

yes! Äntligen kom posten jag väntat på. De bästa barnsångerna som finns. Det brinner i mina pianofingrar (har en fullstorleks keyboard i lägenheten)..i väntan på att Isabella vaknar :)


Här är ett urval på de bästa...vilken är din personliga favorit?

Sunshine

Ute må det vara mulet och trist väder, men jag saknar inte solen för jag har mitt solsken här brevid mig. Det är nog konstigt hur mycket man kan älska sitt barn, det är nog rätt svårt att förklara. Inte ens hennes gråt låter lika rysligt som andras barn, eller som man tidigare kunde bli störd på. Så jo, det är nog en helt annan sak då man har egna. Då orkar man på ett helt annat sätt..
Tiden bara rinner iväg, hon är nästa vecka redan 2 månader gammal. Huh. Hennes små öron, fötter och händer är inte lika små längre och jag tycker faktiskt hon nästan växer i mina ögon. Hon är sannerligen ingen nyföding längre. Det börjar höras skratt, hon börjar följa med blicken vad som händer och varje dag upptäcks något nytt och spännande. 

Benetton Baby vol. 2

Idag inköptes Isabellas första småskor. De kommer att gå ungefär en vecka på henne, men efter det kommer de att passa bra som inredningsobjekt i hennes småbarnsrum. 
Idag har hon fått agera lite mannekäng, och ha finkläder på. Bra att Laris kompisar kom på besök, så gick det inte helt i "spillo". 
Hello Kitty är också pop i vårt hushåll. Storlek 62, lite småstor ännu, men hon har ju något att växa in i. Det lär inte ta länge..
Jag gick på högvarv efter Hullut Päivät och tog ut min energi med att baka. Det blev gifflar fyllda med skinka och gräslökssmältost. Helt okay för första gångs försöket. Nu Blues - JYP match från TV:n! Godkväll!

We went crazy!


vi började med att gå och äta till picnic med tolv andra barnfamiljer. kaos. men vi var glada för det..trots där fanns morsor som visa tuttarna för alla som bara tittade. jenna var glatt galen. hon är min värsta personal trainer..jag hamnade gå hem från hagalund till gäddvik..huh..träningsvärk!!

Min dotter valde att strunta i galna dagarna och sova istället..dock klädde jag nog av henne inomhus :)

Vi hitta herr banan..fast han skall väl egentligen påminna om ett spöke? :)

Jag visar senare mina inköp..det blev ju främst åt Isabella förstås..men summa summarum: We survived hullut päivät!

Dagens "första"


Premiäråket

Galen

Idag är jag galen. I dubbel bemärkelse. 
Edit: www. stockmann.fi

Orsaken till dagens tystnad

Idag har min pappa varit superduktig och hjälpt oss med att sätta ihop Ikeas klädskåp. Ingen liten uppgift kan jag berätta..blev nyss först klara. Kan visa snart hur allt börjar ta sig här hemma, småningom börjar allt komma på sin plats. Det här med inredning är rätt kul, trots allt


Min stora flicka

Här växer vi så det knakar. Här kan ni se själva:

Tills fredag då hon fyller 7 veckor har vi nog säkerligen nått 5kg sträcket.

Idag har vi varit på besök till pappas jobb och senare kommer mommo och mofa på besök för att säga hej åt lilla Isabella

Nu dock lite mamma-dotter qualitytime. Det blir sång och stoj..roligt att man iaf har en trogen lyssnare (som inte än kan springa undan)

Min stora flicka

Här växer vi så det knakar. Här kan ni se själva:

Tills fredag då hon fyller 7 veckor har vi nog säkerligen nått 5kg sträcket.

Idag har vi varit på besök till pappas jobb och senare kommer mommo och mofa på besök för att säga hej åt lilla Isabella

Nu dock lite mamma-dotter qualitytime. Det blir sång och stoj..roligt att man iaf har en trogen lyssnare (som inte än kan springa undan)

Duktig housewife

Idag har jag varit duktig housewife och gjort god middag mannens födelsedag till ära. Så nu kommer lite skryt: Förrätt blev det skinka Prosciutto med Cantaloupmelon, huvudrätt vitlökspotatis med kallrökt lax och till efterrätt blåbärspaj med kaffe. Om söta tanden ännu efter det molar finns det Fazers fyllda konfektkarameller. 
Nu blir det Hifk-Lukko och ett glas cider. Fötterna är sjuka efter två timmars promenaden med grannen, som blev litet längre än planerat, så de får gärna lyftas upp i vädret för en stund. 
Obs! Imorgon är en spännande dag - vi har rådgivning med Isabella! Det har gått några veckor och imorgon får vi veta hur mycket hon växt. Jag tippar hon är cirka 57 cm och närmar sig 5 kg. Får se hur bra jag gissat..

Födelsedagskalas!

Igår firade vi min guddotter och brorsdotter lilla M, som fyllde hela 2 år. Idag fyller i sin tur Lari, dock inte jämna år men 040414 slår vi sedan till med stort party! Här kommer lite bilder från igår
Vi passade på att ta ett foto av de tre kvinnornas generation..mamma, jag och Isabella. Min tös lär enligt mor och far fått rynkan mellan ögonen av mig. "Bekymmersrynkan" - som vi kallar den.
Det var fint ordnat av min svägerska - som också hade fixat en egen glassbar för barnen. Det var garanterat sockerrus att vänta. Popcornen var också pop! Enlikt räkningarna var det 12 barn närvarande, alla under 5 år..
Kinuskikakan var helt fenomenal! Hoppas receptet inte är hemligt, för jag vill såå ha en till munsbit av läckerheten. 
Leksakerna var framme och jag hittade en gammal favorit som jag också diggade..
Pappa Lari var också rysligt entusiastisk över tanken att om några år ordna barnkalas åt dussintal småbarn.. ;)
Tack J & J för de goda kakorna och fina festen! Idag skall vi fortsätta fira Lari, men tyvärr inte med lika god tårta..

Första familjeporträttet

Det tog bara cirka 6 veckor innan vi fick taget ett hyfsat familjefoto. Bättre sent än aldrig. 

Älska Barbapappa

Förutom att jag är helt förälskad i min dotter är jag även helt såld på hennes pyjamas. Jag vill också ha en egen. Det är knappa två månader till min födelsedag, så någon hinner ännu sy ihop en åt mig. Jag lovar minnas denne i mitt testamente isåfall. I form av min garderob. 
Hur coolt är det inte att ha "Barbapappa" sytt på rumpan?
Små söta sockor så fötterna hålls varma - de syns på många småbarn eftersom de följde med i mammaförpackningen
I övrigt bestod mitt veckoslut av det ni ser på bilden ovan. Nu feberfri i två dagar med "bara" vanlig flunssa. Fredagen var en mardröm med 38 graders feber och 6 veckor gammal Isabella - då var det tur hon äter bra från flaska så pappa kunde hoppa in och sköta henne då jag vilade. (och höll mig undan för att inte snora ner och smitta henne när jag var som smittosammast). 

Crazyness

Skaffade Sveriges kanaler (Norra-paketet) via Welho idag. Därtill fick jag alla digitalkanaler för några dagar. Det är 99 kanaler för mycket, det tar redan cirka 30 minuter att gå igenom allt och man har aldrig ro att stanna på en kanal för man vill se vad det kommer från de andra. Ei mitään järkee

Isis

Är hon verkligen min unge? Tänk att en såpass ljus och blek typ som jag kan få ut en sådär mörk flicka. Vinner sin farsa i hästlängder..

Solsidan

En av de allra bästa serier jag sett är Solsidan, som tyvärr nu slutade efter sin andra säsong. Ni som missat måste absolut åtgärda saken. Här är ett roligt klipp, det finns många mer på Youtube. Ove är alltså den mest giriga och snåla karl man kan hitta och hans fru är inte bättre.  Här är en bra sång (Barbara Streisand) men med lite "alternativ" text (Ove Sundberg aka. snåljåpen)

Over and out

Febern stiger och likledes min frustration. Tur att Isabellas pappa är hemma och hjälper till så mamma kan kurera sig. This sucks. Jag menar - under Isabellas 6 levnadsveckor har jag hunnit ha spysjuka och rejäl förkylning. Nu håller vi tummarna igen hon får hållas frisk..
p.s LOTTIS - sorry nu kryper jag under täcket, lovet åtgärda min skuld sedan så fort jag bara orkar vistas framför datorn igen. Ni andra - trevlig fredag, njut och var glada ni är friska. 

Aprilskämt

Blev ni lurade idag? Ah, jag avskyr första april. Tack och lov är jag iallafall inte i skolan på jobb, då skulle jag antagligen fått nippor. Såklart Lari tog sig i akt att skämta - diskussionen gick såhär: 
Lari: Oj nej
Josse: Vadå?
Lari: Shit..
Josse: Vaaaad?
Lari: Jag har fått meddelande av polisen i Kanada
Josse: VA? Vad har du gjort?
Lari: Hastighetsböter, kom och titta! (räcker mig telefonen)
Josse: NÄÄÄ-Ä Lari, på allvar, vad har du gjort! (Med gäll röst)
Lari: April April..
På allvar - hur kunde jag gå på att polisen skulle skicka sms om bötespåminnelse? Det måste vara för att huvudet är fullt med snor att det inte fungerar som det skall..

Tack och lov för goda grannar

Vaknade inatt med 1h mellanrum. Nu kunde man ju tro det var min dotter som väckte, men nehej (hade föredragit det alternativet). Istället var det flunssan som gjorde sig påmind och jag känner mig som en vandrande snorhög. Eftersom jag är rätt trött lovade min superba granne (vägg-i-vägg-mammakollegan-Jenna, aka. Laris syrra) att göra mat och efterrätt. Det blir våfflor! Kan ni tänka er, vilken lyx! 

RSS 2.0