Bananas are for monkeys?

Några tips vad man kan baka/fixa/tillreda med alla dessa bananer? Något måste jag hitta på för annars kommer att jag förvandlas till en apa om jag sveper i mig alla dessa innan de blir gamla..
p.s Min sista kommentar och svar på kritiken om mitt sätt att "utöva moderskapet" finner ni HÄR. Sen lägger vi ned det tjafset och fortsätter. Flaggan i topp för positivt tänkande!

Bröllop i Haikko

Det var riktigt roligt bröllop igår. Utomhus ceremoni i strålande solsken, stråkkvartett, sång och god mat gjorde kvällen. Isabella fick klä på sig sin finklänning redan för andra gången - och nu får vi hänga den i garderoben som minne. Snart växer hon ur den, och den är nog lite för fin att använda till andra tillställningar. Vår sockerkaramell sken i kapp med solen då hon fick lyssna på musik och följa med vad som hände under bröllopet. Havet var intressant likaså som grannens orange utstyrsel.

Klockan 7 (hon är punktlig vår Isabella) var det dags att vakna och äta morgonmål, något jag såg framemot. Hotellfrukost är nog mumsfilibabba! (mat, mat, mat..it's all about the food..)
Vackrare brud får man leta efter. Ursäkta att jag nu ger er nackspärr då bilderna är sneda. De är helt okay i programmet på datorn, men antagligen har jag någon inställning fel.
Världens bästa mamma och mommo!

Svar på tal

Hej du anonyma som kommenterade detta till mig:
"SNÄLLA, hur många gånger har du inte under dom senaste 5 månaderna varit ut och festa!? Ta nu reda på lite viktigare info om hur man skall gå till väga med ett barn. För inte vill det precis rassla in för många kommentarer här på denna blogg! OCH snälla ta inte illa upp :) (och Lotta behöver inte försvara)"
- För det första: Jag har cirka 70-80 läsare per dag, men anser inte kommentarernas mängd är i korrelation vad människor tycker. Kolla bara på storbloggarna..
- För det andra: Jag har varit "ute" cirka en handfull ggr, om det räknas som "festande" när man är hemma senast vid midnatt, och i sådant skick att jag när som helst kan ta mycket bra hand om mitt barn, så..tja..jag vet inte ens var jag skall börja?! Det är ju inte så att jag är ute och super mig redlös, come on?! (undantag 1 gång kom vi hem lite senare, då hon somna hos våra bekanta och jag var chaufför..).
- För det tredje: Varför kan inte en pappa sköta sin dotter, som dessutom sover s.g.s varje natt från 19 framåt i 12h? Missar jag kanske hennes första steg då??
- För det fjärde: Snälla anonyma (lätt att "gömma" sig på nätet..) person: SLUTA då läsa min blogg, så behöver du inte bli så störd. TACK.
- För det femte: Jag blir såklart upprörd, då någon okänd känner att den kan döma mig av det som läses på bloggen, som typ speglar 10 % av min verklighet och vardag. Borde jag alltså inte få nämna jag kan ha ett socialt liv, TROTS jag har ett barn? Jag är tacksam till alla högre makter som gett mig den underbaraste gåvan i världen, som är så snäll och har sovit mer eller mindre hela nätter sedan 2 månaders ålder..
- För det sjätte: Jag läste det i en bok idag (om barns matvanor) och tänkte jag någongång kunde fråga lite vad NI läsare tycker. Ibland tycker jag nog andra mammor har bättre svar än facklitteratur om barn..
- För det sjunde: Isabella ler till allt och alla. Hon är en av de gladaste babyn jag sett (lite partisk förstås..) och hon har två föräldrar som älskar henne mest av allt och hon skrattar högt då vi sjunger "nyss så träffa jag en krokodil, som körde runt, i en bil...". Vad exakt gör mig till en dålig förälder? Att jag har möjlighet att gå ut och träffa vänner?
- För det åttonde: Egentligen tycks det fungera att få läsare, att lite berätta man "går ut" som förälder och vips dyker hökarna upp
- För det nionde: Eftersom jag strävar efter att få mina "10 budord" hit skall vi ännu dra till någon tanke: "och snälla ta inte illa upp" - jag tar inte illa upp. Jag blir arg. På människor som dömer utan att ens känna mig eller baserar sina åsikter på några ynka blogginlägg. (och såklart tar det på en öm punkt - då jag vet jag är en bra förälder men att samhället dömer mammor så lätt och har sina föreställningar..)
- För det tionde: Som sagt, snälla sluta knappa in mitt bloggadress - för varför läser du då ens? Om jag nu är så skit morsa som bara springer ute trots jag har ett litet barn? Jag börjar ju jobba om två veckor, det är väl också super illa? ;) Du har tycker jag nu spridit tillräckligt med negativ atmosfär. Om man inte har något bra att säga kan man lika bra vara tyst, istället för att kläcka ut spydigheter i onödan
Nu loggar jag ut för någon dag, för imorgon har vi bröllop i Haikko att gå på, och partaya lite mer ;) (min mor och far sköter ju Isabella under tiden på hotellet i Haikko, men det är väl inte heller tillräckligt bra..).
p.s Det är ju bra min blogg får lite dramatik så ni andra kan ha något underhållande att läsa för dagen..och diskussionsämne. Tack och gonatt!

Dagens program

Såhär roligt hade vi idag då jag lyssnade på Disneysånger med Isabella. Eller sen var det bara att hon hade roligt åt morsan som svängde och dansade framför henne. Än så länge stiger rumpan upp i vädret, eller sen stöder hon på armarna då hon ligger, det har inte kombinerats. Lika bra, jag har ännu lägenheten "osäkrad". Någon som har tips om hur man baby-prof:ar en glasdörr som dras fram och bak? Sinitarra emellan? hmm..
Dessutom fick hon pröva på hoppgungan, för jag läste att man redan kunde börja lite med det (var till Aaron och testade). Speciellt då hon hela tiden vill upp och stå för att se bättre. En annan fråga om någon vet/kan svara: Vad kan man börja med att ge för fast föda hon kan knappra på? Liten bit bröd? Barn ska tydligen vänja sig med bitar och inte bara puré hela tiden..men denna hönsmamma är ju fundersam vad man kan ge så hon inte storknar..

Senaste dagars projekt


Ni skulle ha sett innan..äntligen fick jag bortgallrat lite onödiga kläder och köpt klädhängare så allt behövligt kunde hängas upp. Men fy tusan för hur tråkigt det är. Dessutom är de bakom en dörr dit sällan någon tittar in. Därför passar jag på att visa upp det på bloggen, så det inte är heeelt i onödan gjort.

Om morgonen

Isabella brukar vakna mellan 06.30-07.30 och då brukar vi ta henne emellan oss i sängen för att mysa en stund innan vi alla stiger upp. Ibland somnar hon om, och ibland händer det att hon fortsätter härja och leka. Häromdagen blev hon med pappa och sova, då såg det ut såhär:
Nuförtiden brukar Isabella röra sig 180 grader och ibland när man söker henne från sitt rum ligger hon helt "upp och ner" i sängen, med ett brett leende, som om hon vore jättestolt över sin prestation.
Ringen hon håller i handen är nog hennes favorit just nu, den är av gummi (eller ngt som inte innehåller såna där giftiga flavonider..eller vad de heter?) och är skönt för tänderna som skymtar.
Nu skall jag rusa och göra kvällsgröt, jag börjar höra det är dags på ljudet..

Kusin Vitamin

Såhär såg det ut 4 månader sen, då Isabella var en månad gammal..(Aaron är 8 månader äldre)
Och så här ser det ut idag..Isabella 5 månader, Aaron 13 mån.
Här växer vi så det knakar..äkta kusinkärlek!

Och svaret var..i lekparken!

Ja, denhär konstiga grejen:
var del av en nyckelpigeliknande (?) sak i lekparken. Det finns otaligt med lekparker häromkring, denna gång var vi i Mattby, som har en rejält stor anläggning dit barnfamiljer kan komma och ha skoj
Aaron trivdes och hittade en massa flickor att springa efter..allt var så hiskeligt intressant!

Mummokuume och bröllop

Huh. Det känns som jag skulle ha "mummokuume" 24/7. Speciellt då jag bestiger upp till vår lägenhet på tredje våningen med barn, butikskass och skötväska. Värsta träningen. Vissa dagar skulle det sitta bra med hiss..

På lördag gifter sig en av Laris vänner, och vi skall ta vårt pick och pack till Haikko. Med följer naturligtvis mina snälla föräldrar, som uppoffrar en till lördagskväll för att se efter sitt barnbarn. Bröllop är alltid kul, och nu börjar det droppa in vänner lite titt som tätt, man börjar väl komma till den åldern. Förvänta er nu inte det sen från vår sida ännu, det krävs lite inbesparing, speciellt efter man nu fått en liten baby som inte kommer gratis. Vi räknade häromdagen att det skulle bli närmare 100 gäster och budgeten skulle otvunget stiga upp till närmare 8000-9000 euro. Kan ni tänka er? För en fest! Hujeeeeedamig, när jag var yngre föreställde jag nog mig aldrig att det var ett sådant dyrt kalas..men såklart, man gör det ju bara en gång i livet. Nog babblat om det. *Så Lari, när du läser det här: Känn ingen stress trots jag här tar upp bröllop, vi har redan fixat barnet så stora festen tar vi sen om något år..*

Mams och Paps, snällaste föräldrarna i världen, som alltid ställer upp då det behövs.

Gissa vad?


Där jag befinner mig just nu finner man detta. Kan ni gissa var?

Himla varmt idag och skuggan är min vän. I övrigt har det handlat om garderobsrensning hemma hos oss. Ikväll blir det troligtvis Harry Potter eftermatt Isis somnat. Bra med barnvakter nära till hands..skall bli skoj!

I övrigt har jag nyss åskådat värsta djurplågeriet jag sett med mina egna ögon. Stackars hund!! Hur kan en liten flicka vara så brutal? Sen igen har ju barnen fått exempel av de större..

Utlovade videon

Här är videon från Red Bull evenemanget. Tog den från deras hemsida, betydligt bättre än mina videoklipp. Lari skymtar i en nano-sekund då Räikkönen delar ut autografer, men det lär nog gå för snabbt att ni ser. Men här får ni en liten bild av hur det såg ut och stämningen!

Utegrillning

Idag har vi invigt gårdens grill. Det smakade mumsfilibabba! Vet ni en sak jag avskydde då jag var yngre? Majs..men idag åt jag majskolvar med smör och salt och det är få saker som klår det en het sommardag..
Isabella var till utebassängen idag och plottrade lite med fötterna i vattnet, det var spännande. Och sen fick hon första gången smaka på kött - det blev kyckling. Det var nog antagligen de största höjdpunkterna för idag. Vi glömmer föregående inlägg och ytlighetsfaktorn, och skyller på speglarna istället ;)

Hit med en bulla!


Efter att ha stått i HM:s provrum har jag bara lust att äta en bulla. Och nej, det beror inte på att jag kände mig smal som en pinne. Jädrans kläder är inte gjorda för mig. Nå, billigt blir det iallafall, för att se det positivt..

Aj aj aj..

Idag fick  Isabella hänga med till lekparken i bärselen, det tyckte hon var skoj. Sen hände något mamman inte tyckte var kul..

jag snubblade på krokodilens fötter (ja, jag yrar inte. Denna krokodil ställde till besvär trots att den är gjord av trä). Jag föll handlöst som en pannkaka. Synen var säkert lustig

MEN som tur hade jag Isabella i Aarons vagn, då jag nyss hade matat henne..annars hade dett kunna gå illa..

Världens bästa plåster, det sjuka försvann rätt så snabbt
Eftersom Isabella börjat sitta bättre hela tiden och vill se sig omkring, bestämde jag mig för att ta fram även vår "sitt-stol", eller vad man nu skall kalla det. Sådär halvt liggande är det nya hos oss, och hon verkar gilla det. Dessutom är det inte lika hett som i sovvagnen såhär när det är så varmt ute.
"Tittut"!!

Milstolpar

Tänkte slå till med lite milstolpar i Isabellas utveckling, så man sen minns det när man tittat tillbaka (minnet är bra men kort..).
- Började hålla huvudet uppe av sig själv: 8 veckor
- Leka och slå till leksaker på sittern: 7 veckor
- Från rygg till mage: 14 veckor
- Kräla bakåt och runt: 18 veckor
- Äta 5 ggr / dag: 16 veckor
- Stå med stöd: 20 veckor (även kort utan, men balansen saknas ännu..)
- Sover 12h: 14-16 veckor (förekommer undantag..)
- Äta fast föda: 15 veckor
Är det månntro något jag glömt?
På tal om veckor..om 3 veckor börjar jag jobba!! Tiden bara rusar iväg..

En dag i stjärnglans..

Huh, idag har det varit fullt upp från morgon till kväll. Det har varit en väldigt trevlig och fartfylld dag. På morgonen följde vi med på en golftävling, där 12 män började och för varje hål gallrades den med sämst resultat bort. Det var superspännande och slutligen kom pappa att vinna hela köret, efter spännande vändningar. (han är så duktig min far, säger den stolta dottern)
(in the elevator..)
Därefter siktade vi in mot stan, där vi började med att äta gott, som ni redan såg på inlägget nedan. Sedan fick vi ett armband som gav oss tillträde att stå längst fram och kolla på rallybilarna nästintill så nära man kunde röra dem.. här kommer en liten bildkavalkad från dagen, med bl.a. Räikkönen i spetsen!
På gatan sjöng en duktig tjej, knappast äldre än 12 år, för alla som var påväg till Red Bull Show Run. Det där kräver mod!
Stora skärmar hade satts upp för att alla skulle se ordentligt. Som ni ser är de uppgjorda av en massa små "tv:n"
Räikkönens bil före den snurrade omkring på Esplanaden..
favorit i repris..
En del av VIP utrymmena på teatteris Terass. Det fanns en hel del av idrottsstjärnor man kände igen, men vi låter dem förbli anonyma
Senare gjordes ändan om till VIP:arnas VIP där drinkar och annat läskande väntade på Loeb och Räikkönen, som dök upp strax efter evenemanget med sitt föjle. Innan delade de snällt ut sina autografer till de småbarn som var där med sina föräldrar.
Lari och kollegan Paavo från Crashed Ice landslaget
Det var en hel del schack och kollade på rallyt..
Räikkönen och Loeb stannade för att dela ut autografer..och Kimi stannade rakt utanför VIP området..
Det var många som ville ha foton av Kimi..men jag hade lätt uppgift eftersom han kom bara närmare och närmare..
och förstås kan jag inte låta tillfället gå förbi..
därav slutresultatet: Kimis autograf. Nu är det bara att sätta det bakom lås och bom tills Isabella blir äldre och hoppas det stiger i värde..kanske hon någon vacker dag får en god middag om hon säljer lappen ;)
många tänkte väl likadant som jag..killen har nog fått skriva en hel del autografer under sin karriär!
Före rallybilarna tog fart körde dessa små loppor omkring. Men låt inte utseendet lura er, de åkte hiskeligt snabbt och några gånger kom de så nära att både jag och Lari hoppade ett steg bakåt, huujaa...de var skickliga!
Därefter blev det ljud och hårda kurvor. De åkte så snabbt att avgasrören small..dessutom gjorde de många loops och bjöd publiken på en bra show. Tog några videoklipp jag måste lägga upp senare, så får ni se vad jag snackar om..
Eftersom Citroen sponsorerade och det var deras rallybilar blev det lite demo av deras nya sortiment..här är en av de coola bilarna som de visade upp.
Lite mer reklam..Red Bull tjejerna i farten.
Efter allt detta gick vi tillbaka till Teatteri för någon timme, innan vi åkte hemåt med ett leende på läpparna. Det var otroligt roligt att vara med om detta och kolla hur allt går till, sådär "bakom scenen". Tyvärr inga mer fotografier, eftersom det inte riktigt kändes passande (läs: amatörimässigt) i det sällskapet.
Alltid skoj med lite stjärnglans, men minst lika härligt att åka hem och mötas av världens största leende från sin egen älskling. Hon hade betett sig ypperligt och vi kunde stolt åka hemåt för att koka gröt och lägga henne och sova. Tusen tack till mommo och mofa!

I'm in heaven..


Mat i stora lass med välkomstdrink och tillbehör. Dessutom är chokladpralinerna att dööö för..

Yeah!!

Idag blir det då Red Bull Show Run VIP i teatteri från kl 12 framåt. Nu skall jag börja med dilemmat "what to wear" och fixa lite spackel i trynet så man inte ser alltför jäklig ut. Det ska bli så kul! Ska ta och försöka blogga o ta lite foton som jag kan lägga upp här..
Kanske man sku få nån skymt av Räikkönen eller Loeb..vem vet.

Magen kurrar men ska nog inte äta mig helt mätt, för det börjar ju med brunch. Mums!Jag är så glad!

(Jag framstår säkert som en kändiskåt typ nu, men när man är hissanmaikka från lande är det inte varje dag man får gå på VIP. Men jag lovar, jag kommer ändå inte att fortsätta leva i tron att jag är Very Important Person, som många på tillställningen kanske gör..)

Fasansfulla fredag..

Igår var alltså en händelserik dag. Förutom de hemska dåden i Norge hade vi vår egna dramatik rakt utanför dörren hos föräldrarna. Klockan 22.30 på kvällen rusar mamma ner från övrevåningen och ropar att vi hastigt skall sätta skorna på och komma ut. Pappa hade varit på balkongen och sett hur en motorcyklist hade åkt ur vägen, rakt in i diket och mot telefonstolpen. Därefter hade han ropat på hjälp och haft ont. Det hade sett riktigt otäckt ut. Jag kom först på plats och många tankar flög i huvudet när jag joggade 200 metrarna. "Var han i ett stycke", "Vad skall man göra" (pappa ringde redan 112) och framför allt: "Varför har jag inte gått första hjälpen kurs!!!".

Som tur var var han "hel", men klagade på ryggont och såg lidande ut. Han kunde inte röra sig och det vi främst kunde göra var moraliskt stöd tills ambulansen kom. När mamma kom i närheten sade han "Hej Harriet" - nästan glad för att det var någon han kände. Killen var hennes gamla elev, på 17 år. En söt yngling jag helst hade kramat om och tröstat om det hade varit möjligt. Snabbt var hjälpen på plats (fast det kändes nog säkert som en evighet för pojken), jag räknade 2 brandkårsbilar, 2 polisbilar och en ambulans.

Jag vet inte ännu hur det gick för pojken och jag hoppas det bara var en lindrig skada. Man får önska det inte uppstod några inre blödningar eller dylikt. Han hade som tur var följt hastigheten, för vem vet hur det hade sett ut om han hade haft 10-20km/h mer i mätaren. Efteråt var man lite skärrad över allt det skedda, och hur bräckligt livet är. Samtidigt kan jag bara föreställa mig den rädsla som uppstod hos föräldrarna då poliserna ringde och berättade vad som hänt, för tänk om det skulle hända mitt barn..

Någon stund senare kom händelserna i Norge ikapp och tankarna till alla de föräldrar som mist sina barn i ett vansinnesdåd. Ibland blir man förskräckt över världen och hur orättvist det kan vara. Det går inte att bestämma sitt öde eller vad som kommer hända, vare sig man är rik eller fattig. Därför skall vi nog alla försöka vara snälla med varandra, för man vet aldrig när det är försent.

Nu skall jag sluta innan det blir för tjatigt. Som sagt - det händer här ute på landet. Imorse var det åska och vi började se rök i skyn då det hade slagit ner här i närheten..strax därefter ljudet av brandsirener..igen..

Oväntad utgång av fredagskvällen

Ikväll hände en motorcykelolycka utanför mina föräldrars hus. Jag och mamma var först på plats, och pappa såg allt från balkongen. Pappa trodde det gått riktigt illa men som tur skickades han iväg i ambulansen vid medvetandet. Nu är jag trött och orkar ej redogöra desto mer, jag återkommer imorgon. Ta vara på varje dag hörni, livet är så skört!

5 månader vs. 99 år

Idag träffade Isabella en äldre dam som nått upp till imponerade 99 år! Det var en rätt märklig syn då de två händerna möttes. Ett liv som nyss påbörjat, till ett annat som snart slocknar. Det var så underbart att se den gamla damens blick då hon såg lillisen, med all sin livserfarenhet och visdom där hon låg i sängen. Det kändes bra att pigga upp någon, det krävs ju så lite!
(Isabella 1 vecka)
Vi var ser ni och hälsa på min mormors väninna som jag inte sett på många år. Rumkamraten var denna nästan 100 år gamla kvinna. Det är nog viktigt att inte glömma bort äldre, för ett kort besök kan glädja betydligt längre för dem som inte har möjlighet att längre vara mobila och hälsa på vänner. Det värmde i mitt hjärta då Isabella skrattade och "pratade" med kvinnorna, och man så lätt kan göra någon glad. Tänk bara vad dessa kvinnor gjort för vår framtid, därför tycker jag att alla skall komma ihåg sina gamla släktingar och hälsa på, eller ta tag i telefonen för att visa att vi fortfarande bryr oss! Speciellt då de måste ha olidligt i denna hetta, eftersom jag själv håller på att smälta bort (lilltösen har jag inte märkt brytt sig om värmen än så länge..kanske hon gillar varmt klimat?)

RBCI för hela slanten


Denhär veckan bli väldigt "Red Bull" för mig, och denna gång talar vi inte om själva drycken (energidrycker är inte riktigt min grej) utan mer om verksamheten de bedriver. Lari är ju som jag nämnt tidigare med i Red Bull Crashed Ices landslag och på torsdag hade de säsongsavslutning dit även kvinnorna var bjudna. Kul för mig och Isabella som fick åka båt till Gula Villan, som ligger bara ett stenkast från Gäddvik. Vi åkte dock mellan Långvik och Kalvholmen (var restaurangen ligger om jag förstod rätt?). Det blev mammas köttbullar som var riktigt goda. Pojkarna pratade gamla tävlingsminnen och vi njöt av det fina vädret. Isabella var snäll som en sockerkaramell och somnade vid 19, som vanligt, i sin vagn. Därefter fortsatte festen och pojkarna värmde upp baljan..

det tog sin lilla stund och Lari fick emellan agera poolpojke. Det passade han bra till med sina röda Baywatch-byxor. Nästa år blir spännande då det troligtvis blir hela 5 tävlingar, och 2 är såpass nära vi kan gå och titta på, jippii! Det kommer nog gå bra för team Finland, det kan ju inte göra annat med så bra laganda.

Pojkarna (eller männen egentligen, yngsta är ju 22..) konstaterade att mycket hunnit hända sen de började 2008. bl.a. har tre blivit pappor till sammanlagt fem barn..

Klockan 01 tyckte vi det var dags att åka hemåt, då det ändå alltid är tidig väckning med lillis, så vi tog vårt pick å pack till Peugeoten och åkte genom skogens mörker..en helmysig och rolig kväll! Isabella sov hela vägen och lades i sängen sött sussande vidare.

På söndag blir det VIP dag för mig och Lari. Räikkönen och Loeb tävlar i Helsingfors runt Esplanaden med sina rallybilar och eftersom det är Red Bull som ordnar så fick vi möjlighet att gå på VIP som inleds med en rejäl brunch på Teatteri. Jag är hur upprymd och glad som helst över detta, det händer ju inte varje dag!! stort tack går också till min underbara mamma som kan ställa upp som barnvakt så vi har möjlighet till detta. Wihuuuuuu....

Eknääääääs!

Idag styrde vi kosan mot Ekenäs för att träffa några söta mammor med sina härliga småttingar. Vädret är varmare än i Thailand känns det som, så färden mot Ekenäs var skön i den luftkonditionerade bilen. Mamma kom med som resesällskap och vi började med kinamat, som traditionen hör till då vi åker till en av de bästa sommarstäderna som finns i Finland. Mums!

Därefter blev det kaffe med Alessa och mamma Annika. Alessa är bara en vecka yngre än Isabella och det var riktigt kul att se de små se varandra för första gången, de log och småpratade med varann. Det är nog något extra då de ser någon annan lika liten, men ändå helt i samma storlek..lite som en spegelbild, på sätt och vis.

Isabella tyckte det var riktigt spännande, lite roligare än att se på mams och paps hela tiden

Både Alessa och Isabella kommer att få tävla om att vinna denna unge mans gunst då de blir äldre. Söte Edvin med mamma Sofia. Han är knappa 3 månader gammal men växer också så det knakar. Han ville också vara med och titta på tjejerna, för vem vill sova när det finns så prima pinglor med i bordet?

Ekenäs kryllade av folk, och som vanligt stöter man ju alltid på bekanta. Härligt med svenskfinland på det sättet. Tack tjejer för en rolig eftermiddag, snart åter igen!!

Ute till sjöss


Idag var vi på besök till en kompis lande och de har en båt. Vi tyckte det var en bra ide att ta båten för att äta middag. Isabella fick låna flytväst och vi fick användning av den fina gröna vindtäta mössan. Hon var väldigt fundersam över vart hon hade hamnat. Oj vad det är roligt att åka på det blå..väldigt sällan man gör det så man njuter desto mer då man får chans till det!

Finlandssvenska bättre folket?

Igår var en riktigt kul kväll, så gott som alla samlade igen, efter många års uppehåll..
Efter zumban i omklädningsrummet fick jag erfara livet för "de finlandssvenska bättre/rikare folket".
En mamma ringde sin troligtvis tonåriga dotter och sade att flickan skulle ta spårvagnen in till stan om hon ville ha en ny handväska.
"Jag var inne i Guess butiken, om du vill ha så kom in till stan så köper vi en väska du kan ha vid lite bättre tillfällen".
Vet ni vad som hände sen? Jo barnet tackade NEJ!
-"Då kommer jag väl hem då, sade mamman"
Inte illa när man kan tacka nej till en Guess handväska.
- Det var nog nära jag hade sagt att jag gärna vill ha en Guess handväska..*
(Isabella 1 vecka..som nog får jobba lite hårdare för att få en märkesväska sådär bara..)
*Jag har faktiskt en liten Guess, men det skulle sitta helt bra med en rejält stor handväska också..

Daddy-Daughter-time

För tillfället sover tösen ute som en stock, men snart blir det lek för hela slanten. Jag har sällan sett någon så entusiastisk över att leka och sköta sin dotter som Lari, och tur är väl det. Isabella har lyckats svira sin far rejält runt sitt lillfinger..
Skall bli roligt att träffa vännerna, och äta gott. Och om det nu igen finns någon som tycker man inte borde lämna sina småbarn "ensamma" så säger jag bara att alla gör på sitt eget sätt. Att jag missar 3h av hennes vakna tid är inte så farligt, för pappan är precis lika bra som mamman i mångt och mycket. Egentligen kan jag bara tacka Isabella att det är möjligt, eftersom hon är en sådan solstråle och snällt barn med rutiner. Nåja, nog om det.

Sepia

Som ni kanske märkt är jag lite förtjust i att fotografera i Sepia-stilen, eller vad man nu kallar det. Kanske måste tillägga här jag inte är någon kamera/fotograferingsexpert, är inte ens en så seriös bloggare ännu att jag skaffat systemkamera. Eller äsch, who am I kidding, nog skulle jag om jag hade lite överlopps pengar. Så i väntan på det..fram tills dess får min Canon Ixus duga.
Här är en bild från Evitskog i förrgår. Månen ser rejält liten ut..mörket kommer så "tidigt" om kvällarna och hösten kryper närmare. Helt skoj på sitt sätt, med fastare rutiner och nya utmaningar. Idag skall jag träffa lite stycke Åbochix igen (låt inte namnet blanda bort er, vi bor alla nu i huvudstadsregionen men studerade i Åbo). Förra gången vi sågs såg det bl.a. ut som såhär:
Annika och Carina. Samt en massa gott på Cantina West (superb restaurang!)
Mums! Nu blev jag så hungrig att jag måste gå och äta morgonmål. Have a nice day! Idag blir det grillning till lunch här på gården, eftersom vi har en utomhusgrill bakom huset..kanske jag måste tillägga att jag skall på zumba idag också, för annars verkar det nog som om jag äter hela tiden. Men vad kan man säga? Jag älskar mat!!

Isabella 5 månader

Idag är det då 5 månader sedan lilla Isabella såg dagsljuset. Mycket har hänt sen dess och hon börjar bli en riktigt stadig, kraftig ung dam. Idag vakta famo lilltösen en stund då mamman och pappan gick på pardans. Jepp, ni läste rätt. Pardans. Det var riktigt skoj, det blev cha-cha-cha. För de som känner sig lockade gå till Highheels i kampen. Superbra lärare. Imorgon Zumba.
Aijo, det är bra med sepia-stils bilder. Som bilden ovan, för om den skulle vara som "vanligt" skulle ni se att hennes näsa..
..är lite orange ännu efter att hon ätit potatis-morots blandningen. Aptit har hon och munnen åker upp varje gång skeden kommer i närheten, så att "so far so good". Småningom skall vi införa gröt och sedan kött! Spännande..

Roxette och Rowlit

På lördag bar det av till Åbo, eftersom vi skulle till Rowlit i Pargas på kvällen för att kolla på Roxette. Vi bodde på Scandic i Åbo Centrum, riktigt trevligt familjerum men jag saknade lite grann air-conditioner. Det blev hett då solen gassade in..
Vi gick på en rundvandring på dagen, efter en superbt god lunch på Red Hot Chilis. Vi hade mamma och pappa som barnvakter, och de kom även med på lunchen. Tänka sig så snällt, de offrade inte vilken lördag som helst, utan deras 34 års bröllopsdag. Rätt imponerande tycker jag.
Åbo är kulturhuvudstad i år 2011, vilket märktes lite här som där. Dessvärre tycker jag att det är synd de har paketerat in halva stan då de gör ytrenoveringar etc. Kunde det inte ha väntat? Speciellt då det kommer extra turister, som knappast höjer på hatten för alla olika projekt som bullrar och dammar i stan..
Hmm, what can I say? Det kom en hop kvinnor och män i baddräkter förbi springande. De avslutade loppet i en av å-båtarna framför i bilden. Kanske en liten uppfräschare före de fortsatte sin färd? Tur att det var soligt väder..
Svanar..så stora att de inte är verkliga.
Torget. Vädret på bilden symboliserar bra hur vi upplevde det: grymt ösregn växlande med solsken. Som tur höll molnen sig borta på kvällen och vi kunde njuta av den vackra kvällssolen
Jag hade aldrig varit på Rowlit tidigare. Jag hade aldrig kunnat ana hur man tar sig ner till gruvan eller hur den såg ut. Jag hade nästan varit i behov av ett åksjukepiller/höjdskräckslindring. Det var faktiskt lite skrämmande och samtidigt fascinerande att åka ner i en fullastad buss med krokiga små sandvägar..
8000 personer som åker upp och ner. Ni kan räkna själv - ett busslast tog 60 personer, så det behövdes en hel del bussar..
Trr Trr Trr rockade loss. Väldigt duktiga killar och heta i sina utstyrslar. For real. Inte vem som helst kan "pull it off" med pantertrikån.
Vi var väldigt långt framme, här var min vy då jag vände på mig..
..och så här såg den ut framför. Jag stod på typ 4:e raden, om man nu kan beskriva det som så. Bredvid mig stod Elin Blom, som klarade sig fint i svenska Idol. Hon höll sig väldigt cool och sansad under konserten, i motsats till många andra som hoppade och skuttade till Roxettes låtar. Skithäftiga kläder hade hon, as usual..en del tycks vara födda med design-gener. Däremot tyckte någon det var kul att klappa till henne på håret, för fyllon fanns det gott om. Det är inte alltid lätt att vara känd, inte ens i Finland..
Så kom de äntligen på scenen, de som vi väntat på! Roxette!! Per sprang och hoppade omkring, och gav intrycket att vara precis lika energifylld och ung som 20 år sedan. Marie tog det lugnare och försiktigt. Rösten kanske inte riktigt nådde lika högt som förra konserten 11 år sedan, men efter allt hon gått igenom är det nog förståeligt. Smal som en pinne var hon..
Vi fick höra alla gamla godingar, way to go! Publiken gick inte missnöjd hem..
Sepia ger rätt häftiga bilder..Per är väldigt charmig och ungdomlig trots sina 52 (!) år!! Marie är några år äldre..
Tack för en super konsert! När klockan närmade sig midnatt tog vi oss upp ur gruvan med bussen för att köra till Åbo och en morgon med god hotellfrukost. Slurp.

Fattiga riddare

Vi tog en avstoppare till föräldrahemmet och har njutit av söndagen här. Bilder på Roxette kommer upp imorgon, det var otroligt att stå så nära scenen. Per rockade loss och har otrolig kondition, Marie börjar nog bli gammal, men är stentuff med tanke på allt hon gått igenom! P.S Dessutom stod jag tätt intill en "kändis" (kan man väl kalla henne, speciellt i Sverige?!) hela konserten. Vem det handlade om kommer upp senare i recensionen.

P.S Morsan gjorde fattiga riddare idag, slurp! Känns som om jag bara ätit idag..tur att är det zumba igen imorgon!

Mumsfilibabba

Härrejestas vad hotellfrukost är gott!

Sleeping in my hotelroom..


Tack för en fantastisk konsert. närmare redogörelse senare..det var rätt trångt..

men sånt får man ta då man står på typ 4:e raden. wau, vilken plats o vilket uppträdande!

I love Turku!!


När vi kom hit ösregnade det, nu skiner solen. Om nåfra timmar väntar mina vänner Per och Marie

hello you fool. i love you

idag är jag chaffis med sex personer i bilen..iiks..men de kan väl int vara så svårt att köra i pargas?!

fotnot: vi är inte så olagliga som ni nu fick för er. Vår bil är registrerad för sju pers..

Pretty in...Orange


Måste sätta upp bildbevia och visa att Isabella går klädd i andra färger än rosa också. Dagens outfit Roxette-dagen till ära, de är nog mer orange än pink.

Här är hennes nya bästa vän. Så fort hon ser den börjar hon prata och skratta högt. För tillfället jollrar hon i baksätet och skrattar till emellan åt katten som tittar fram bland bänkarna.Mr Whiskers (spelled correctly?) är faktiskt min gamla leksak..så han har redan cirka 27 år på nacken. Det märks på hans svans som börjat tyna bort. Måste åtgärdas eftersom lillfröken fattat sånt tycke..MIAU!

Blah!

Idag är lite av en blah dag. Dessutom känner jag mig lite smått ledsen över diverse saker (det är väl vädret..) och önskar världen skulle vara mindre fördömande och ta allt med en liten nypa salt. Jag får väl skylla på hormoner, trots jag varken ammar eller har pms. Men jag är kvinna, det räcker. I am allowed.
Därför smäller jag hit nu en bildkavalkad som gör mig lycklig. Det är mycket roligare att vara glad än sur, så därför tänker jag sluta NU. Imorgon Roxette! Wihuu!
Huh. Det är inte lätt att ta familjeporträtt. Jag tror typ det här är faktiskt en av de första med hela familjen..någon vacker dag drar jag nog hela schacket till en riktig fotograf!

Korsordsnörd

Fredag. Det betyder bara en sak:
..och jag har ännu heller aldrig ännu löst hela korsordet. Skämmigt. Det kommer nya på löpande band, så jag hinner ju inte ens ibland påbörja ett före det kommer ett till. Ett skrämmande tecken på hur snabbt veckorna flyger. Nu har över hälften av mitt "sommarlov" gått - jobbet närmar sig. Iiks.

ZzzZzzz


Och javisst..de hade somnat i hängmattan..hade gärna krypit ner också, det såg så skönt ut.

Rådgivning, 5 månader

Då har vi vaccinationerna bakom oss för en liten tid. Det gick riktigt bra, hon skrek till en gång men skrattade i nästa stund då hon kom i pappas famn. Pratade på som en pratkvarn och stod envist på båda benen i famnen och betraktade hälsovårdstanten och allt omkring. Nu tycks den största tillväxtspurten ha avtagit, eftersom hon bara växt 1 cm och ökat 300g på en månad (68 cm / 7,45 kg).

Nu får vi då se om det blir feber och skrik till kvällen som förra gången, men för tillfället ser det bra ut. Hon ligger med mommo ute i hängmattan och njuter (månne sover? Hör inga ljud..). Livet är skönt och enkelt på "landet".

På lördag skall vi med Lari till Pargas och kolla in mitt favoritband Roxette! Barnvakterna mommo och mofa följer med och sköter Isabella i ljuvliga staden Åbo. Skall bli så roligt, har väntat länge på detta. Roxette är (samt Abba) lite av min grej.

Mumin

Idag var vi och inhandlade en fin Mumin-mugg. Det finns så få muminmuggar med Hemulen på, eller har jag helt misstagit mig? Jag diggar ju rätt bra de där Iittalas Mumin-serier, vilket är lustigt. När jag var yngre tyckte jag inte alls de var något extra. Men sen igen hatade jag oliver, paprika och lök..vilka jag i dag i sin tur diggar rätt mycket. Sådär går det när man blir äldre och smaklökarna utvecklas ;)

Kaputt!

Huh. Efter tre dagars intensivt tränande känns kroppen helt mör. Att ligga på soffan med benen upp i vädret är nog den skönaste tänkbara ställningen för tillfället. Det är helt galet hur roligt det är att dansa! Det känns inte ens som en motionsform, och bra kordinationsträning. Speciellt för en liten klumpeduns som jag, som alltid haft problem att få benen och armarna att samarbeta då jag gör något med koreografi.
Efter zumban idag kom jag hem och gjorde köttbullar med mos, samt chokomousse till efterrätt. Därför tänker jag med gott samvete bara ligga raklång resten av kvällen, med en eventuell avslutning med Harry Potters sista film, del 1. (med förbehåll för att jag troligtvis somnar halvvägs).

Nymodigheter


gick till Wok Up för att äta lunch. Här var det förnyat - ingen självservice längre utan en massa menyer att välja från. Lite trist. Det enda roligare är den gråa "beepern" som vibrar och lyser då maten är klar.

och stackars flicka får bara äta på en råtta...

Busy girl (s)

Idag har nog varit en fartfylld men rolig dag! Vi hoppade spontant på bussen till stan då vi fick chansen att se min kära vän från Singapore med Isabellas blivande pojkvän Vincent, 2 månader. Det kommer att bli ett sött par. Där strövade vi runt och tog även en god lunch.
(Jenna, my partner in crime, personal trainer, granne och vän)
Senare blev det zumba med Susa Matson (hon var tydligen i Tanssii tähtien kanssa) på High Heels. Världens bästa zumba någonsin, jag var riktigt ledsen timmen tog slut. Det märks nog man har att göra med proffs. Nu är jag totalt degig efter all promenad och gympa idag, så jag säger bara tack och gonatt!
(Isabella trivs riktigt bra på sin nya lekmatta, det finns allt möjligt roligt där)
Hoppas ni njutit av det vackra vädret, för nu kommer regnet men det är jag bara glad över! Lite frisk luft och möjlighet för Isabella att sova bättre på balkongen..

Cyklande minister

Idag såg jag en snygg cyklist svepa förbi, checkade in en dyr bra utrustning och vältränad kropp. Sedan såg jag att det var Alexander Stubb. Vad kan jag annat säga än att han är nog het för sin ålder och ser bra ut. Tänk vilken kombination: Klok, allmänbildad OCH sportig. Go Stubb!

Plommon

Det här med mat kan vara lite klottigt ibland, men värst är nog inte Isabella..
..utan morsan som spiller plommon på vita mattan. Duktigt. Speciellt eftersom det ser lite tveksamt ut med en brun fläck..men nu har vi redan blivit mycket bättre och klottar betydligt mindre. Vi äter rätt rutinmässigt och det ser ut ungefär som detta (givetvis med några undantag då som då) :
07-08 Mjölk
10-11 1 burk frukt
13-14 Mjölk
16-17 1 burk grönsaker
18.30-19 Mjölk och sovdags
Däremot fyller hon snart 5 månader och då skall vi introducera gröt till kvällsmål! Det är spännande med små nya saker som sker hela tiden. På torsdag har vi rådgivning och en massa vaccinationer, förra gången fick hon lite feber så får se hur det blir nu.
Ni andra som har småbarn - skriv nu gärna och berätta kort hur er vardag / rutin ser ut, saknar att läsa bloggar av andra småbarnsföräldrar..

Midsummer

Yepp, jag är lite sen i starten men hittade en bild från midsommaren, som firades i Evitskog med Jenna and family. Blev inte så mycket bloggande då, men bättre sent än aldrig. Roligt var det, god mat och trevligt sällskap slår aldrig fel. Speciellt inte då det avslutades med Guitar Hero. Wuhaa!

Pappa spexar


haha..döm min förvåning då jag kollade igenom mina foton på mobilen och fann dessa. Pappa Lari har tydligen varit i farten med kameran. Här är dottern utrustad med min gamla klänning och öhm..myggnät på huvudet. Tur att det inte är Lari som sköter stylingen..

Glad är hon nog, vår lilla Bellis. Dessutom har hon senaste veckan sovit 12-13h nätter, man tackar! Om 6 veckor börjar vi jobba..skall nog bli intressant med en väldigt ny och annorlunda vardag. Men vi har många veckor kvar att njuta av det fina vädret, och det är ju helt grejt!

Lastentarvike

Jag skall inte släppas lös i en barnaffär, för alltid kommer något med hem. Ja, det blev rosa igen..I can't help it!
Dessutom behööööövde ju Isabella faktiskt en stor lekmatta. Helt otrolig nödvändigt. Eller sen var det för att den såg så rolig och underhållande ut..

Hellou!

"Goddagens gott folk. Idag har det varit fullt upp, igen, som vanligt. Vi blev bortbjudna på lunch, och åt riktigt delikata saker..magen blev mätt iallafall. Nåväl, jag drack bara mjölk till lunchen, men mamma och pappa fick till och med förrätt och grejer. Mumsfilibabba sade de"
"Här är en del av mammas mat, som jag också kan äta bara jag blir lite större"
"Pappa var på glatt och pratsamt humör, men det är han ju nog för det mesta. Han är lite av en prepel-kajsa, men däremellan är han riktigt knasig och rolig vilket får mig och skratta"
"Själv hade jag tankarna i den stora konstiga bollen som dinglar i min vagn. Därinne finns en spegel och någon liten mask som rör sig. Besynnerligt..."
Efter lunchen tog vi en promenad till Iso Omena och jag tog en tupplur. Vi kom hem, åt och så blev det sovdags.
"Tack för mig, det var allt för idag, hoppas ni har ett trevligt veckoslut"
p.s ni som var observanta kanske märkte jag har lite olika kläder på på bilderna. Ser ni, när man nyss börjat äta mat så blir det lite klottigt ibland. Och inte så lite heller..tvättmaskinen får äntligen jobba riktigt ordentligt!"

Tuffingen

Idag har vi varit ute största delen av dagen, klockan är nu 16.15 och vi kom nyss hem, det är middagstid för Isabella. Pappa Lari spelar golf så det har varit tjejdag, med undantaget av Aaron, som förgyllde dagen med sin Kaká skjorta, glasögon och hästsvans. Ikväll blir det "old disco"-dans, där vi får dansa till toner av härliga låtar från 70, 80 och 90-talet. Men innan det skall det göras köttbullar!!

Maa aikojen alussa

Hittade en gammal klassiker i dvd hyllan. Minns att filmen gjorde ett intryck på mig då jag var liten (läs: 20 år sedan) så därför tänkte jag att jag köper den så Isabella någon dag får se på filmen...och jaaa...kanske jag själv tar och tittar igenom den här under helgen, for old times sake! Filmen är gjord 1988, 1988!! Huhhu..

Nu var det slut!


Nu var det slut med skräpmatsätandet. Idag Zumba och träningsmånaden inleds. Phjuu...det är så att svetten kommer fram av bara tanken. Kanske en efterrätt för att jag skall orka?

Bröllops eftermath

Eftersom min kamera hade blivit hemma blev det bara bilder med mobilen. Därav blev det tyvärr inte många bilder :( Nedan ändå en bild av bröllopsparet, som för det mesta tyckte lika. Roligt som attan var det, god mat, härligt sällskap och superb stämning. Kvällen och vädret kunde inte ha varit bättre.
Frun och Herrn samt världens duktigaste Mio
Min bordskavaljer ;)
Gudmor Lotta
och "bröllopsfotografen"..
Tack Anna och Jonathan för en oförglömlig fest!

Schäääärlek


Nu måste ni vrida på huvudet, men det är det värt. Detta är Anna och Jonathans bröllopskaka, den sötaste och godaste som jag sett/ätit. Detta är schääärlek...personlig kaka beställd av en bloggare,.bakalitenkaka,. eller vad var nu hennes adress Anna??

10 things I hate about you..

..är fortfarande lika rolig att se på. Kanske främst för Heath Ledger (som dog för ung..), läcker som bara den. Annars har det varit en lugn och skön måndag, men snart blir det andra bullar. Jag och grannfrun har nu införskaffat 10 gångerskort till High-Heels dansstudion, var vi skall dansa och svettas, har funnit att dans är en väldigt rolig motionsform! Sen hur det ser ut är en heeeelt annan femma.. ;)
Ja, och så är ju golf också ett trevligt sätt att få bra grundkondition..

Puzzel..

Idag har jag varit fullt sysselsatt. Nu är jag dock snurrig i huvudet, efter ha gjort senaste dagar på 1000 bitars pussel. Totalt beroendeframkallande..


Mätt som en plätt


oj jestas vilken god mat! 10+....go Ekströms Catering från Sjundeå!

Bröllop!

Nu skall det rustas för bröllop! Ha en trevlig lördag allesammans! Mer bröllopsuyra senare.. ;)

Bröllopsfin!

Imorgon blir det bröllop och vi tog en liten tjuvstart i att pröva på Isabellas klänning. Hon får vara med om sin första bröllopsceremoni, får se hur det går :)

Ex-tempore

Imorse kände jag mig lite trött och värmen kändes blä. Därför beslöt vi oss för att hoppa i bilen och åka till Ekenäs på lunch. Närmare bestämt blev det kinesiskt, mums. Tack och lov för Air Conditioner.

Till efterrätt ville vi ha glass, och därav styrde vi kosan mot Ingås deltacafe. Dyr glass, 3,5 € per boll. huujaaa.

Isabella var duktig och gnällde inte alls över värmen den korta stund hon vistades utomhus, tvärtom. Vattenflaskan behövdes nog idag. Varma dagar brukar jag ge vatten (kokat kranvatten) emellan matturerna, då man avdunstar betydligt mer dagar som denna.

Imorgon blir det bröllop, hipp hurraa för Anna som blir en Fru.

Imorgon kan Isabella äntligen använda sin prinsessklänning till kyrkan. Nästa sommar är den nog redan för liten..

RSS 2.0