Saunalahti..bastuviken, why oh why?

Voi nu tusan pinnar ändå! Nätet är ännu långsamt och trögt (2G) och nu sitter jag i kön till Saunalahti som får lov att åtgärda saken. De tycks tyvärr inte ha mitt samtal, har nu köat i över 15 minuter.. Har många kul bilder från gårdagen jag vill lägga upp. Var till Your Move (hette det nu så?) omkring Stadion området, som var riktat till ungdomar. Där fick man bekanta sig med alla tänkbara idrottsgrenar, det mesta var nog representerat. Trevligt evenemang!

Sovande barn = underbara barn

Tillbaka ännu till fredagen: då var vi ute och svirade med Jenna i över 4h och jag har inte ett minne av att någondera barnen skulle ha sagt ett knyst, förutom lite joller. Däremot så smakade sömnen gott, och jag tycker denna bild på söta Aaron uttrycker detta ypperligt

Fredagen avslutades med bra film, god chickentortillas och lite vin. Hemmamammalivet är inte så pjåkigt i sina stunder.

Nu sitter vi på bussen påväg mot stan med tösen, skall träffa "tant" Heidi, innan hon sen sticker iväg för sommaren mot nya utmaningar..

Mini toalett


Titta så söt toalett jag fann på Ikea i fredags. Hur coolt hade det inte varit att ha en sådan då man var liten? Iallafall skulle man inte behöva oroa sig att ungen skulle falla ner i byttan..

Hallpass - must see movie

Kollade just på en riktigt rolig film. Den heter Hallpass med bl.a. Owen Wilson. Ladda ner (vågar man föreslå sådan på nätet?) eller hyr och kolla tillsammans med din käraste. Lärorik och humoristisk film..

EvitskogEn väldigt skrämmande variant av Viktor Hurmios sång "Evitskog". Däremot kan ni titta och kolla in byn varifrån jag är hemma..dock fanns det en bank och butik där då jag var liten.

Lillfröken


Idag kom vi hit till mommos på besök, då pappa är och spela golf. Här mår vi bra och Isabella njuter och jollrar..

Vårt nät är ännu lika långsamt som en snigel..blah!

Nyt lenkille!

Idag fick jag en förtida födelsedagspresent av Lari. Jag har i alla flyttomgångar tappat bort mina löpskor men nu fick jag välja ett par nya, då jag gärna vill ut alltid då och då för en uppfriskande springtur. Rätt kul år man haft - en söt tjej anlände, morsdag, namnsdag och födelsedag..allt inom 4 månader.
(Josephine i Isabellas ålder..)
Jag märkte även idag två små vita prickar i Isabellas nedre tandrad. Det kommer nog inte ta länge för de kommer tittar ut. Helt otroligt. Hela livet är nog så märkligt och underbart - alla har vi varit sådär små och oskyldiga. Nu är man stor men nästan lika oskyldig ;)
Snark snark..pappa Hannu och jag gillade också gemensamma sovstunder..
Jag och brorsan..lite hann vi leka också, trots vi har en åldersskillnad på 6 år

Världens bästa morföräldrar
Lilla Isabella, 26 år senare..

Låååångsamt..

Elisas nätverk tycks ha något problem. Mitt när har varit uruselt senaste dagarna, riktigt trist! Idag har vi tjejdag med Jenna, våra män har bastu&biokväll med sitt gäng medan vi har gått omkring i butiker och skall äta gott ikväll samt titta på någon romantisk film. Bra fördelning. Därtill ett glas vitt, för nu är klockan 19.00 och båda våra barn har somnat in för natten. Jess!!

Isabella började riktigt skratta ordentligt idag, och vet ni när? Jo när jag putsade lite hennes öron. Tassigt.

Morgongymnastik

Idag har jag börjat med morgongympa och tänjning. Jag behövde inte ens en barnvakt under tiden. Nu funderar ni antagligen snart på att ringa barnmyndigheterna så det är bäst jag förklarar mig. Okay.
Det var alltså min personal trainer Jenna, som även agerar under benämningen faster, vän och Laris syster, som drog gympan. Hon bor 146 cm ifrån oss. Alltså dörren bredvid. Hon har dragit gympan i över 10 år och var snäll nog att vilja stretcha med mig. Jag har allvarliga traumor på alla gympan då gamla tanter är mer flexibla än jag. Min kropp är som en stenklump. Detta måste alltså åtgärdas! Det är faktiskt himla uppfriskande att röra på sig på morgonen. Isabella sover ju varje förmiddag, och låter mamma träna ifred.
Idag blir det Ikea och lite annat, men jag skall nog bara titta och låta plånboken vila.

Datanörtti


Vi säger tack till Adam den vite som tjänat mig troget i 3 år. Sedan säger vi hej åt Adam den svarte (vol 2). Nu får vi se om MacBook Pro är så bra som det sägs.


Grattis!

Grattis på namnsdagen Josephine VILHELMINA Viktoria..

wuup wuup.

Ser ni, nuförtiden vet man bara själv när man har namnsdag, så då måste man ju passa på att gratulera sig själv. Om en knapp vecka fyller jag dessutom år. Kanske man inte ändå ids skriva hit ålder, men kan ju ändå nämna att det är ännu en liten tid innan det blir jämnt.

Äh, what the heck - jag fyller 27. Det är först efter att det blir 30+ som jag tänker bli mer förtegen.

Josephine, årsmodell 2007

Drömbarn

Inatt måste Isabella ha drömt bra drömmar för hon ville vakna först efter lite på 11h:s sömn. Man skulle tro jag skulle vara helt superutvilad, men min inre instinkt väckte mig flera gånger och kollade att allt var som det skulle med henne (läs: att hon andades). Lite efter sju gick hon och sova, och väckte mig där omkring halv 7.

Oj vad det skulle vara skönt om det skulle vara så varje natt, men det är nog lite väl optimistiskt. Så rutinmässig är hon nog inte riktigt ännu.

Snart måste jag köpa en ny vapp-ballong. Hello Kitty börjar bli tom på luft. Det har varit en stor hit att leka med ballongen då hon ligger på golvet. Ännu roligare då hon börjat dra i snöret och blir helt vild när Kitty börjar åka upp och ner..

p.s. Har ni hört uttrycket "Dumt huvud får kroppen lida"?. Jag kan skriva under påståendet. Vem sade att det var smart att dra rätt tätt inpå två Starbucks kaffe? Urk..koffeinoverload!

Bröllop!

Nej, vi skall inte gifta oss utan i sommar får vi gå på TVÅ bröllop. Wuhuuu! Både en av mina bästa vänner och Laris skall slå till tyglarna i år. Beställde nyligen rum på Haikko till juli, har aldrig varit där innan. Skall bli roligt! Isabella får äntligen användning av prinsessklänningen Lari hämtade från Kanada.

Dessutom har vi världens bästa barnvakter med oss, det kallar jag lyx! Juli är fullspäckat med roliga bröllop och Roxette i Pargas. I love summer!

Reklamens makt

Igår såg jag reklam om Starbucks nya kaffesmaker som anlänt till våra butiker. Idag följde dessa med mig hem:

Jag är ett levande bevis över reklamens makt hos konsumenterna..

Finn ett fel

Någon borde helt tydligt ha kontrollerat stavningen innan den lades ut för distribution. Undrar vad hade hänt med den ansvarige om motsvarande fel hade gjorts på finska..

fann du felet?

Elavbrott

Då var man utan el i några timmar. Kul...eller så int! Hade helt glömt bort det och sitter nu småsur över alla saker jag inte kan göra. Just idag av alla dagar då jag skulle behöva det. Tur att Isabella hade hunnit få maten värmd innan..stackarn hamnar få rumsvarm mat om den inte kommer tillbaka i tid.(det är ju bättre då man ammar, man är inte beroende av något för att ge maten).

Skall vara ute på vift mellan 13-17, men det får bli en liten hemlis ännu vad det handlar om. Inget megachockerande, oroa er inte. Ni får veta när tiden är inne.

bild från senaste ikeabesök.

Gympa

Idag var det gympa, det är nog så hiskeligt skönt att få känna svetten rinna! Nu sitter jag här och smäller i mig blåbär och yoghurt, banan och kiwi. Det är nästan så jag är för hälsosam (don't worry - det här händer inte varje dag..).

Har ni tänkt på en sak? Då man börjar motionera vill man äta också hälsosammare? Det går lite hand i hand. En flottig hamburgare känns inte alls så lockande..

Mitt ögongodis


Det är nog fruktansvärt vad förtjust man kan bli i sitt eget barn. Varje gång hon vaknar och man tar upp henne lägger hon till världens smil. Då försvinner nog tröttheten och det känns betydligt lättare. Alla människor borde nog le och skratta mer, det gör ju att kroppen och knoppen mår betydligt bättre

imorse var det lite längre sovmorgon och vi plockade upp Isabella kl 8 mellan oss då hon jollrade glatt i sängen. Sedan vaknar vi till någon timme senare då vi alla somnat in. Det är sådana stunder man blir riktigt varm i hjärtat av..

Trevlig måndag allesammans! hoppas det blir en härlig vecka, inte ens regnet stör. Tvärtom, jag tycker det är riktigt mysigt.

Söndagsplaner

Om en timme skall ja på min första 9-hålsrunda golf. Mamma och pappa skall se efter Isabella under tiden jag och Lari spelar. Skall bli kul. Annars håller min karl på med detta:

Då det kommer till bilen behöver man nog aldrig be om att det skall städas eller fixas. Annat är det med hushållsarbetet.. ;)

Lilltösen jollrar och leker på golvet.

Igår var vi till stafettkarnevalen och hejade på pappa Lari. Eller vi turades med mamma att vara utanför med Isabella..stadion är ju inte riktigt gjord för att gå med vagnar..alltid trevlig stämning med alla svenskfinlands skolor samlade!

Efteråt bjöd mommo på mat på Chicos. Laxsalladen var jättegod! Isabella började genast charma på pojkarna i restaurangen, en riktig killtjusare. Pappa kommer få mycket att hålla reda på då hon blir äldre.

Världens undergång?

Igår skulle då alltså världen gå under. Nåja, här sitter jag ännu.

Däremot var det ett intressant fenomen som skedde här i Evitskog cirka 23 tiden. Plötsligt kommer hiskeligt motorljud och utanför fönstret passerar cirka 140 bilar och kanske 60 motorcyklister. Alltså med andra ord svepte här förbi säkert närmare 300 personer under 10-15 minuter. What?? Allt från fina bilar till ruckel, alltså ingen bilgrej heller. Kanske en sista färd innan världen skulle gå under?

Någon som vet något om detta, och vad det handlade om??

Baby-update

Har inte på en tid riktigt uppdaterat om vårt babyliv, och kanske någon är intresserad hur det går här så nu kommer här lite fakta: (jag kommer att ha ett hiskeligt jobb att printa ut min blogg, eftersom det är enda "dagboksformatet" jag har om tiden före och efter graviditeten..någon som har reakuponger på bläck?)

- Isabella har nu sovit i eget rum sedan några veckor tillbaka (blev någon chockad nu?) eftersom hon inte mer ryms i sin korg och vi har sovrummet rätt integrerat med vardagsrummet, så det skulle inte bli lika bra nattsömner brevid oss. Hon vaknar 1-2 ggr natt (fast andra gången är isåfall cirka 6-7 på morgonen) så det går bra. Hon sover ju i rummet brevid.

- Hon har upptäckt sina fötter och händerna greppar saker hela tiden. Dessvärre har hon även ibland funnit sin tumme, hujedamig..

- Hon lever på enbart ersättning, men är hur nöjd och glad tös ändå :) Magen fungerar som den skall, jag kan faktiskt säga hon aldrig gnäller över magont  *knacka knacka i trä* (fiser, ja det gör hon!). Enda gångerna hon för lite mer ljud är då hon är hungrig eller vill byta position. Jollrar gör hon och blir extra glad då vi sjunger barnsånger för henne. Hymy herkässä kan man lätt säga..

- Hon sover regelbundet nätterna, och läggdags är varje kväll mellan 19.30 och 20.30. Mjölk och nattsång och därefter lägger jag henne i sängen. Ibland måste man gå in och lite paija på hennes panna och sätta tutten i munnen för att sömnen skall komma. Oftast somnar hon vid maten eller då man lagt ner henne.

- Hon kan inte ännu rulla runt, hon klarar av från rygg till sidoläge, men det är jag ännu helt glad över..för då hon börjar förstå hur man skall röra sig kommer hon inte vara stilla, det märker jag! Benen sparkar emellan något fruktansvärt, hon har säkert snart starkare ben än sin far och det är inte illa..

- För varje dag som går blir hon bara kärare och kärare, och det är nog något speciellt med eget barn. Skriket och skitet stör inte det minsta, vilket det gjorde på andras barn..vi är så otroligt tacksamma och jag kan helt enkelt inte be om ett snällare och lättare barn. Vi var till Ikea några timmar med Lotta och det är så man nästan glömmer bort att hon var med. Hon låg bara vaken och tittade sig omkring..

Nu finns det säkert mammor som inte ens vill läsa sånthär som kanske har barn som är lite mer krävande. Jag ber om ursäkt och hoppas det inte uppfattas som skryt. Jag bara vill ibland delge över vår babyvardag (visst kan hon ibland vara lite jobbigare..varje dag är sig ju nog olik) och det är ju lite synd att bara för att man har en snäll unge att man inte kan/får berätta om det.

Post från Canada

Titta vad som kom på posten igår! Två ritningar av två små söta tjejer som går på förskolan i Kanada. Jag hade ju dem en hel del också och det är ju roligt de minns oss ännu. Jag tänkte då jag såg dem att sådana barn skulle man ha, så väluppfostrade och rara (den ena fyllde 5 på hösten, väldigt unga alltså).

Det är synd vägen är så lång till Montreal, annars skulle vi säkert besöka dem oftare. Men bara Isabella blir lite äldre så blir det nog en visit till ishockeyns förlovade land igen..

De kunde alla stava mitt namn korrekt, eftersom det är ju stavat enligt fransk modell(där pratar ju majoriteten franska..). Här i Finland får jag nog oftast heta "Josefiina" eller "Josefin".

Många varma hälsningar tilll alla i Kanada (ser ni, de kan läsa min blogg genom google translate, dagens teknologi är häpnandsvärd..)

Sallad, helt på riktigt!


10 poäng till den som gissar var jag är

Väggen klar!

Ah, äntligen var väggen klar. Bilder kommer upp senare, nu skall jag ta en välförtjänt dusch och senare i kväll ett glas rött! Ljuvliga fredag!

Väggmålning

Jag är helt kaputt. Detta är värsta träningen..har målat väggens första lager. Riktigt skoj dethär..skall bli spännande och se slutresultatet. Nu mat och vatten, det behövs!

Min oas

Idag hade jag alltså gröna-fingrar-Lotta här. Hon hämtade med sig halva regnskogen. Tycker hon borde fixa en egen inredningsfirma, hon har ögat för det där estetiska.

Före..

Plantor och blommor - me like

Skydd för solen..

Jag är den enda som har blommor på utsidan av balkongen. Får se hur länge de hålls i liv i mitt omhändertagande..en månad? Men dessa blommor borde väl vara ganska svåra att ta kål på, med tanke på att det ofta regnar..

TACK LOTTA!

Isabella


Kolla vad jag fick av Lotta - ett smycke med namn på den bäste. Har alltid önskat mig ett dylikt, tänk att Lotta kunde tänka sån bra idé. Hon får lov att skriva hit adressen på bloggen till henne som gör sådana, jag älskar personliga smycken!

Coolt eller hur?

Terassinredning

Indredning av balkong på G. Lotta och hennes syster Hanna är här på besök och hämtade med sig en massa skoj till balkongen - det blir före och efter bilder senare.

Det skall dessutom köpas målfärg - jag skall måla en vägg! Färgen etc förblir en hemlighet, men det har något att göra med vår favoritdricka.. ;)

Återkommer senare med bilder!

Feber

staki liten fick lite feber efter vaccinet, men gnälligheten minskade av panadolen och hon somnade gott. Nu håller vi tummarna det går över under natten så hon blir sitt glada vanliga jag igen. Det känns ändå helt ok då jag vet vad det beror på. Jag tänkte nog idag vilken hiskelig tur vi har då hon varit så snäll. Idag nattade jag henne det längsta jag behövt under hennes livstid. Det handlade om cirka 45 minuter.

Jag tackar högre makter varje dag och hoppas det kan fortsätta lika bra. Jag får riktigt dåligt samvete då jag hör hur jobbigt det skulle kunna vara. Ibland förstår jag inte ens själv hur lyckligt lottade vi är.

Living with an indian..


Igår då jag kom hem fick jag en smärre hjärtattack. Hemma väntade mig en blandning av indian och häst - min kära sambo Lari som gått vild med hårklipparen. Det var tur det inte var mörkt och han hade kommit emot mig med fjärrkontrollen i handen. Då hade jag nog kolavippat..

Det är dock bara tillfälligt. På lördag är det stafettkarneval, så det kan ju vara en rolig ide att hålla håret tills dess.

Vad tycker ni? Borde han hålla håret?

Vaccinationsdag


Idag har lilla Isabella vaccinerats med sina två första sprutor. Den ena sved litet mer och hon grät i cirka 30 sekunder, men sen var hon sitt glada jag igen. Rådgivningstanten gav beröm för hur fint hon skötte det, och jag kan vara stolt. Själv hade jag nog kolavippat. Avskyr nålar och tycker det är fruktansvärt obehagligt. Jag kunde nog inte se på där hon stack, jag höll bara i benet och pratade med Isabella.

Idag fyller hon 3 månader, och har även namnsdag (Erica). Grattis! Dagen till ära mätte hon 64 cm och vikten landade på 6,2kg. Om en månad kan hon redan äta puréer, det kommer bli spännande!

Hon ligger lite under viktkurvan, men det lär inte vara något att oroa sig för eftersom det beror på hennes längd som är vad jag förstått lite över i längdkurvan. Inatt sov hon nästan 10h och jag sov hela 5,5h i ett sträck (ser ni, jag är en uggla som lägger mig först omkring midnatt. Av någon otrolig tur har jag begåvats med mycket litet sömnbehov..bara jag får 6h klarar jag mig för det mesta..mer än 8h gör mig bara trött!)

Imorgon kommer gudmor Lotta M. hit på besök och det blir inredning av balkong! Tur att man har kreativa vänner..

Pastorsex


Ja, det finns en massa roliga skyltar lite här och där. Dock är ju denna aningen redigerad. Kan ni luska ut vad det egentligen skall stå? Nära brorsans sommarstuga finns en väg som heter "puutteenkyläntie" - det ni! Den har blivit stulen några gånger under årens lopp..no wonder why.

Nackövning

Nacken på småbarn är ju det som man skall vara försiktig med. Därför känns det underbart då tjejen växer och nackmusklerna likaså. Hon har övat dem redan över en månad och varit duktig, men nu har man tydligt börjat märka hur huvudet stiger högt upp och hon tittar omkring sig.

Det ser lustigt ut då hon ligger på magen med huvudet och benen i luften - som en liten säl. Snart kommer hon inte att bara ligga på ett ställe och man får börja springa efter henne. Min lilla flicka är inte en spädig längre - helt ofattbart

Hon trivs på pappas  mage.

Hihi


Denhär bilden tycker jag är rätt lustig och söt. Ett litet baby-lejon som "kicks Swedens ass..". MORR!

Dagens Isabella


Idag skall vi på middag till famo. Mums Mums..

På onsdag skall jag få vaccinationer, får se hur det går..

Mamma mätte igår att jag skulle ha växt 9 cm och vara 62 cm, vi får se vad rådgivningstanten säger. Jag börjar nog bli rätt stadig av mig, så kilona har nog också ökat en del sedan min startvikt på 3,745 kg.

HYVÄ SUOMI JA LEIJONAT!!

Finland!!!

Vitsit Finska lejonen var great igår! Jag tror hela Finland kände sig ungefär såhär:

Lari åkte in till stan på natten med sin kompis för några timmar och kolla på stämningen- Det var nog rätt roliga bilder han visade då han kom hem. Jag var henhessä mukana här hemma. Bäst var ju att vi gav stryk åt Sverige!

Love free stuff

titta vad som damp ner i postlådan. Nu har vi lite saker att leka med Isabella då hon så småningom börjar det här med att greppa och hålla i saker..

Snart blir det playtime..

godnatt godnatt! tösen sover sött och nu blir det kisastudio. go finland!!

Spionen..


Det finns så många roliga bilder man bara kan skratta åt..

Sveriges lördag

Ok, lördagen gick till Sverige (vinnarlåten skriven av svenskar och i princip svensk produktion). Eric Saade blev trea och jag tyckte ju nog faktiskt om låten..ingen katastrof i top 3. Väldigt delad var Europa i sin röstning och grannländerna fick ju förstås poängen, lite trist men det är lite dessvärre grejen i ESC. Dock om det är en superlåt brukar det inte vara någon skillnad (t.ex. Tyskland förra året)

Paradise-Oskar föll nog lite på startnumret, han var ju ändå trea i sin semi-final på tisdagen. Han gjorde bra och Evitskog är nog stolt över "vår" grabb!

Här kan ni se ett klipp från en annan som gjort Evitskog känt på kartan, Viktor Hurmio (aka. min morbror) och vad han har att säga om Oskars framgång. Likledes tryck på play på klippet, så får ni höra SÅNGEN om Evitskog ;)

KLICKA HÄR!

p.s. Vi får hoppas söndagens rond går till Finland..

Golf!

Innan Eurovisionen ikväll körde vi via Kurk Golf - pappan för att slå bollar o mamman för att dricka kaffe.

(använder sällan glasögon, tycker jag aldrig passar i sådana men idag vill jag se poängen och artisterna ordentligt)

På golfklubben träffade vi en hel del bekanta (jobbade som caddiemaster 7 somrar) och Isabella var på ovanligt charmigt humör. Det var så mycket nytt och spännande att hon en kort stund senare såg ut såhär:

snark!!

Nu skall ja börja förbereda för kvällen. Är på landet och tar det lugnt med god matt, något glas vitt och bra underhållning på tv. Kommer att bli en intressant kväll, då man har någon från egen hemby med och tävlar. Go Evitskog!

Vem är er favorit ikväll?

Idag smäller det!

Idag KAN Finland antingen vinna eller göra bottennapp. Men jag har en bra magkänsla, den brukar ibland ta mig långt, så vi får se..

Mina favoriter ikväll kommer här, lyssna själv och avgör. Slänger även in de värsta av bidragen, som av någon ogrundlig orsak kom med till finalen..

1. Finland (pojken från Evitskog - do I need to say more?)


2. Sverige (förbaskat söt och duktig artist)
3. Estland (speciell, bra refräng)

4. Storbritannien (snygga killar och catchy melodi)

5. Ukraina (Ligger här främst pga. sandartisten i bakgrunden. DET är talang!)

6. Ungern (Bra låt genom radion, hon är inte så great live)

7. Frankrike (Har ej hört live, om den bär är den farlig..)

8. Irland (störande låt som ändå fastnar i huvudet..)

BOTTENNAPP:

1. Moldavien (are you kidding me???)

Tigger


Den som kom på att trycka seriefigurer på t-skjortor var ett geni. Det är ju helt omöjligt att inte köpa dessa små underbara skjortor med mini-tigrar eller mini-smurfar, eller hur?

Det blir ett spännande veckoslut i ESC:s tecken. Finland uppträder som nr 1, förhoppningsvis står vi nr 1 på prispallen också. Vad tyckte niom artisterna igår? Any favourites?

Treeeevlig fredag allesammans!!

B-kändisarna

Som ni kanske minns är jag chefredaktör för medlemstidningenför golfklubben jag spelar i. Nu har första numret kommit ut och där hittas bl.a. jag och Isabella (surprise surprise). Riktigt linslusarna.

vill ni läsa hela artikeln får ni slå in www.kurkgolf.fi. Välkommen och spela på en hemtrevlig och mysig bana! (ingen "piilomainonta" här inte, nej nej)

Effektiv värkmedicinannons?


Såå uselt Tyskland!!

Nej jestas, jag är helt chockad över Tysklands val av programvärdar i ESC i år. De är totalt usla!! Jag är tammetusan roligare själv än den där trion som påstår sig vara stand-up komiker och vete vad. Dessutom kunde mannen inte ens räkna ner från 10 till 0.."seven...five...five...four...three..two...one". Ok, så i Tyskland tycks de inte ha sex. Alltså misstolka mig rätt ;)

Hjälp, vi drunknar..


...i kläder. Här är alltså det som nu kommer att passa i cirka 2-3 månader framåt (alla större kläder i bakre raden). Efter det måste det igen köpas ett nytt lager till hösten. Problemet är att jag inte känner att jag kan "skilja mig" från 50 % av dessa, dvs. de har känslomässigt värde. *suck*. Ibland skulle det vara lättare att vara en karl.

OBS! Märker ni, det syns lite blåa färger i skåpet också ;)

Born in 2011


oj med dessa små fossingar. Nu cirka storlek 15-- om hon kommer efter mig kommer de att stretchas fram till storlek 40.

Kom just precis på en sak jag inte har: Myggnät till vagnen. Ypperlig orsak att röra sig mot omena..

Jag vet, ni måste nog tro jag är totalt stamkund i Iso Omena. Och ni har så rätt.

Heja Sverige!

Idag håller vi tummarna för Sverige i ESC. Han är dessutom så söt att det är bra Isabella sover då han uppträder, annars skulle hon nog smälta. Vi går in 100 procent i hejarklacksandan. Därav Isabellas outfit idag

hon sov 9h inatt, med en matpaus och sen.ytterrligare tre timmar. crazyness.

nu matdags : på menyn står räksoppa med lax.

Dagens humorinslag


They do have a point...

Zumba!

Idag skall det zumbas, det var en tid sen senast. Får se huruvida jag hålls med i svängarna, eller om jag får smyga bak i raden för att fuska. Nej, jag skall kämpa på. Läskit liikkeelle med andra ord. Isabella har jollrat och hållit mig sällskap medan jag organiserat hennes klädskåp (jestas så tjejen har kläder!)

däremot är hon inte lika pigg för tillfället. hon borde strax vakna för att få lite mat innan jag far på gympa.

Det blir med andra ord lite daddy daughter quality time ikväll.

zzzzzz.....

8 av 10 rätt


Ingen större överraskning igår, förutom Norge. Jag var bombsäker den skulle gå vidare, jag digga haba haba! Fanns rätt mycket skräp, men jag tror faktiskt Finland har en bra chans till top 10, ja, eller kanske till och med top 5? Det är fräscht med sånger som har ett budskap. Vad tyckte ni om gårdagens semi? Rysslands killen verkade lite hög av sig själv...

A perfect day

Idag kan man inte säga annat än det hittills varit perfekt. Solen lyste på morgonen och installationen av balkongen började. Vi tog en promenad till Iso Omena med Isabella och åt lunch, med kaffe latte to go för att njutas i solskenet. Isabella börjar bli allt mer socialt sällskap, då hon inte enbart ligger och sover i vagnen. Hon börjar protestera och vill komma ut för att se sig omkring. Hon fick ligga på fåtöljen och kolla på lamporna (oj vad de är intressanta) medan jag åt.

Inte ens följande incident kunde förstöra fiilisen (alla som tycker att kakkagrejer är onödigt bajs att läsa kan sluta här och nu):

I kassan då jag håller på att betala (innan maten som tur är) hör jag en stor smäll. Därefter en hiskelig lukt. Min kära dotter hade släppt en bomb i byxan. Nå det här är ju inget märkvärdigt, alla skiter vi ju, MEN detta var första gången för henne sådär i allmän plats. Tre månader klarade jag smeten. Det var bara att ta skeden i vacker hand och gå till skötrummet på Äpplet (angenäm plats btw).

Nu lovar jag att det inte kommer skit-inlägg på en tid igen.

Idag gäller det!

Ikväll gäller det! ESC och Paradise Oscar. Kolla in MTV3:s nyheter och "kevennys". Där kommer klipp från Evitskog, där hela byn hejar på Axel fram till final. De skall även intervjua min mamma (som var hans lågstadielärare), fast det kan ju hända de klipper bort hennes andel..

Här är för er som inte lyssnat på bidragen, en del av förhandsfavoriterna. KLICKA HÄR!

Män vs. Kvinnor

Hmm, måste nog säga dessa bilder är rätt korrekta, iallafall sådär generellt sett. Eller vad tycker ni?Dagens Isabella


Skinnbyxor behöves?

Är hos Laris vän och Isabellas gudmor och kollar på hockey. När vi kom hit kunde jag inte låta bli att ta foto av en av de roligaste gatunamn jag stött på

Jag skulle iallafall skratta varje gång jag skrev min adress om jag bodde på Nahkahousuntie. Hoppas ingen av er bor här, isåfall sorry att jag mobbar ert gatunamn.

Har ni stött på några roliga gatunamn?

Askungen


Man kunde nästan tro jag agerar Askungen med städmoppen i handen, men icke sa Nicke. Denna brunette uppträdde i Åbo under studieåret med att sjunga ur Les Miserables "on my own". Älskar sången! Oj vad jag saknar att ta sånglektioner, underbart dock jag har en bra orsak att sjunga dagarna i ända här hemma åt Isabella. Undrar vem som gillar det mera, mamman eller dottern..?

Terassinredning

Nu skall jag börja planera balkongen och dess utrustning (aka. "terassen") eftersom vi imorgon får den inglasad! Hipphurraa! Äntligen börjar det kännas som sommar därute, och det gör att jag inte ens blir så surmulen då tvättmaskinen har en butter dag..igen..

HejssanHoppsanFaderullanLej!

Morsdagsfin

dagen började superbt - pappa, brorsan och Lari skötte morgonmål och barnskötsel medan kvinnorna satt vid morgonmåsbordet. Det blev gröt, skinkuppsättning, räkor, bacon och ägg. Efterrätten såg ut såhär:

mums!

nu skall vi fira laris mamma hos syster samt grannen jenna.
Isabella är söndagsfin i sin nya outfit:


Själv går jag i min nya Nike golftröja jag fick av Isabella imorse ;)
Glad morsdag till alla mammor!

Morsdag

Min första morsdag idag, jee!!

Det är skönt på lande


Hälsningar från skogen. Är hos mamma och pappa, som bjuder på trerätters middag med lax, nypotatis, sparris, lammstek, potatislåda, grillmat och grönsaker samt glass med färska jordgubbar til  efterrätt. Det vattnas redan i munnen. Alla män är och spelar golf nu på dagen, medan tjejerna är hemma och njuter av solskenet. Inte alls så illa..Nu lite fredagskorsord (som verkar vara svårt denna vecka). Imorgon är det min första morsdag, spännande!

Ikea vs Golf

Eftersom Lari har blivit traumatiserad av Ikea är det bra jag kan skicka honom till männens lekpark mittemot Ikea. Namnet på lekparken? Löfkulla golf och range.Sen kan han komma som bärhjälp om det behövs. Perfekt lösning.

På köplistan:

Mörkläggande rullgardin. Nu tror lilla Isabella att hon måste stiga upp efter 6.00 på morgonen. Tjejen börjar jollra glatt och så fort man kommer för att lägga in tutten i munnen lägger hon på världens leende. Man kan ju inte annat än le tillbaka.

Men det märks faktiskt tydligt hur ljuset påverkar den lilla individen. Nå, skönt att hon sov 8h igen, så är man inte så grym zombie trots det blir tidig väckning.

Morgonpigga tjejen, med det lilla håret hit och dit..

Fredagsmys

Det blev basilika-mozzarella-tomat höna med ruisleipä och till efterrätt bananasplit (som smakar likt kina restaurangernas banan-glass efterrätt..). Nu är vi mätta och belåtna. Efter att Isabella gått och lagt sig skall vi ta ett glas champagne, eftersom det idag hände något som helt klart är värt det. Men mer än det kommer jag inte att avslöja förrän det är dags. Någon kommer antagligen tycka det är helt galet, men förhoppningsvis kommer resten tycka det är något bra.

Child again


Det är skoj med barn, man har bra orsak för att själv leka i gungan. I vår familj är det dottern som sover och mamman som leker.

Rökning = en svaghet?

Huhhu! Nu är benen gele, men som tur har man en sovande tös så man bara kan slappa på soffan. Efter gympan gick vi till s-market, och där satt 10 fjortiskillar och drog rök så molnet var tjockt. Vad gör Jenna? Jo då vi går förbi dem säger hon högt: Usch vad här luktar illa. Sen skrattar vi högt och tycker det var kul. Pojkarna blev paffa och sa inte ett smack.

Det är så skit att röka. Sorry nu om någon av er gör det, men jag tycker det finns absolut inget bra eller tufft med det. Jag kanske inte borde säga detta, men: Att röka är ju på sätt och vis ett tecken på svaghet? Att man gett efter för det (i ungdomens svaga stund) men sen inte kan ta sig ur det..eller finns det någon som VILL röka och tycker det är kul? Dessutom borde alla arbetstagare som inte röker få ta 45 minuter om dagen också ta ledigt, för de skall inte straffas för att de inte röker och kan ta pauser (detta säger jag av erfarenhet..)

Men jag är öppen för diskussion! Ge er synpunkt, rökare och icke-rökare. Varför är rökning t.ex. inte en svaghet? Ni kan vara anonyma, ni bara lämnar namn-fältet tomt..

Det är coolt att röka?

och sorry nu alla kompisar/vänner som röker. Ta det inte personligt. Jag gillar er oavsett om ni röker eller inte och alla gör som man själv vill. Men jag har helt enkelt aldrig sett rökning som något tufft. 99 % av alla jag träffar som röker skulle vilja sluta, men har svårt..

Latinobic


Idag blir det lite mer pappa-dotter kvalitetstid, då jag skall iväg på gympa här i Gäddvik. Jag hinner passligt hem till läggdags, eftersom Isabella senaste veckorna fått rutinen att gå och sova för natten mellan 20-21.00.

Isabella fick träffa Ida idag, som hon kollade på nyfiket. Så roligt med babyn i samma ålder, och alla lika underbara och personliga på sitt egna speciella sätt.

Nej nu skall tösen få lite mat innan jag sticker iväg!

Stackars barn..
Hon har inte en chans att säga till mamma att hon absolut inte vill ha på "lilla huset på prärien" hatten. Denhär mamman är lite svag för rutigt ljusrött tyg.

Idag blir det lunch med en gammal högstadie/gymnasiekompis som fick en flicka bara 7h efter mig. Skall bli kul!

Snobben


"Min farsa skämmer bort mig. Jag får en massa Ralph Lauren kläder, bara för att det är hans favoritmärke. Det är ju fruktansvärt hur snobbig jag framställs här, med en massa märkeskläder och inte ens 11 veckor gammal ännu. Hjälp"

"Men jag är nog ödmjuk ändå. Jag lovar. Min mamma balanserar ut det hela med att återvinna och köpa mycket av barnkläderna på lopptorg. Det blir en bra kombination"

272€/kg!

Vad är det dyraste ni hittat som kilopris i matbutiken? Jag tror jag fann det idag. Gåspaté - 272€/kg! Helt sjukt. Men sen igen så var jag på Stockmanns Delikatess. Där är väl ingenting billigt.

P.S för att nu ingen missuppfattar - jag köpte alltså INTE någon gåspaté. Jag råkade bara lägga märke till det. Kanske sen den dagen jag badar i guld. Ungefär lika sannolikt som att gåsarna börjar värpa ägg. Aj sjutton, men de gör de ju. Nå, you get the point!

Dagens outfit


2011 var ett bra år att födas i..

Idag blir det besök till Hagalund med grannen, får se om jag kunde hitta "akku" till min mac, då den igår sade kaputt. Som tur har jag min backup dator HP, men Mac ligger ändå närmare mitt hjärta. I nästan tre trogna år har den fungerat..

Före och efter

Tänkte visa lite av inredningen vi fixat i lägenheten. Jag är inte den mest inredningsambitiösa människa, men här är nu bilder lite av hur det var innan och efter Kanada-tiden.

Innan hade vi ett "extra" rum, där vi hade finbord. Användes rätt sällan. Nu är bokhyllan och delar rummet från vardagsrummet, och i och med att vårt sovrum nu är här, har Isabella ett eget barnrum. I framtiden kommer här emellan troligtvis en mellanvägg (Det är ju byggt som en trea..)

Nu är här då sängen och klädskåpet. Framför fotändan finns balkongen, som på sommaren blir som ett extra rum.

Köket. Har köpt nytt bord och stolar, ändrat handtagen, bytt matta och satt upp gardiner

Köket idag..

Vardagsrummet: Har ändrat en hel del. Ni ser en del själva. Det som inte syns är vår nya "tv-taso" (Vad i hellsike heter det på korrekt svenska?). Likaså har vi en ny tavla ovanför tv:n. Har förvisso ändrat lite annat idag..
bordet och stolen skall båda ut på balkongen, efter att vi fått den inglasad om några veckor. Har fått nytt svart lack-bord och troligtvis blir den vita "pallen" (?) bytt till likadan men i samma färg som soffan.

Nåväl, här var en liten inblick i vårt hem. Mycket förblir ovisat men kanske igen någon dag, då toaletten och Isabellas barnrum är i det skick jag vill ha dem. Lite projekt måste ju finnas hela tiden..

Slurp


svägerskan hade igen gjort sin goda kaka. Mumsfilibabba! Hemgjorda kakor är ju inte ohälsosamma, tvärtom kan man ju nästan säga den är bra då där finns tranbär på. Ypperligt sätt att motivera sig att äta några bitar..right?

Deppigt värre.

Det är riktigt hemskt att lägga under kläder som blivit för små till Isabella. De är så söta och härliga plagg som man gärna hade sett henne ännu bära. Det är nästan samma känsla som när mina egna kläder blir för små. Tyvärr växer jag ut dem på bredden och inte längden. Hmpf.

Grattis brorsan!


Idag fyller brorsan år. Det blir alltså kaffe och kaka idag, jej!

Obotlig ESC-nörd

Jag är alltså en obotlig Eurovision Song Contest nörtti. Nu har jag lyssnat igenom en stor del av bidragen, och lägger upp mina favoriter här. Vad tycker ni? Vilken är er favorit? (alla hör till förhandstippade top 10) Ungern. What about my life. Lite Celine Dion-stuk över det hela, eller hur? Jag kan tänka mig dansa till sången.. Norge. Dock Afrikainspirerat..sångrösten inte den starkaste, men rolig refräng.. Eric Saade är så fruktansvärt söt så jag skulle kunna äta upp honom...He will be popular!! Estland hör till favoriter. Taskig engelska men rolig refräng och speciell dam.. Kanske inte så typisk ESC låt, men snygg kille med helt underbar operaröst..ligger för tillfället etta i förhandstippningen.. BSB-wannabes men det funkar ju för mig..får se om de kan sedan också sjunga live.. Vi skall förstås inte glömma Finland, som ännu hör till mina favoriter. Ligger helt bra på vadslagningen.. Lite kuriosa: Minns ni Tysklands vinnare från förra året? Lena? Om inte har ni chans att se henne igen. Hon är nämligen Tysklands representant i år igen. Men jag vågar påstå hon inte kammar hem vinsten i år..

Kesäkuntoon 2012

Jepp, idag inleddes projekt "Sommarfit 2012". Första länken bakom och det känns härligt, fastän benen är så möra att de knappt hålls raka. Jag är realist och inser att den där beach-bodyn jag drömmer om knappast förverkligas till i år. 
Om jag inte förstås blir vege och går på hårddiet. Fat chance. Jag älskar kött, kaka och kaffe. Who am I to deny it? Men lagom är bäst, och jag är förfasad över alla E:n jag hittar i maträtterna. Jag borde göra all mat själv så vet man vad man smäller i sig, men jag är för lat. Eller nej, vi omformulerar det: Jag är för bekväm. Det låter bättre. 
det bar av från Gäddviks stränder till Mattbys betong..
Emellan sprang man nästan på någons bakgård (den familjen kan inte ha varit nöjd då staden bestämde sig för att dra en gångstig mellan huset och bastun..)
Underbara springstigar! 

10 veckor sedan..

..passade nattdräkten Isabella perfekt. Idag skulle det vara omöjligt få den på henne. Kolla bara på skillnaden. Min spädis har blivit en stor spädis. Vilken tjej, klagar inte ens över växtvärk. Jag hade ont i benen då jag växte 10 cent på ett år på lågstadiet. Isabella har lagt på sig 8 cm på 9 veckor. 

HBL

Skickade nyss in en prenumeration på HBL, så nu har jag något roligt och aktuellt att läsa varje morgon med min kopp kaffe. Oh the joy!

1 år sedan..

Snart ett år sedan, fyllde jag 26 år och avslutade läsåret i Mattliden med körens vårkonsert. Temat var Disney och jag var utklädd enligt temat som Pocahontas (jag höll kören med musikläraren). En månad senare kom nyheten att lilla Isabella var påväg. Otroligt hur mycket livet kan ändras på ett år. Det är ju det härliga med det hela, att man aldrig vet vad som väntar bakom hörnet..Vad gjorde NI ett år sedan?

Förra vappen köpte jag Nasse ballong, så som ni märker köper jag sådana oavsett man skulle ha barn eller inte. Det hör ju liksom till!!

RSS 2.0