Ny blogg

Nåja - nu har jag iallafall tagit steget mot den där nya bloggen. Finns en hel massa jag skulle vilja fixa, men finslipningen får jag ta tag i senare. Behövde lite blogginspiration igen såhär till våren - och jag känner att jag funnit den igen. Välkommen för att följa med:
http://mammajosephine.blogspot.com
Klicketiklick!

Då börjar det..

Nu har tösen börjat det där med att stå och ta några trevande steg. Så otroligt roligt att följa med glädjen i henne då hon märker hon inte behöver stöd för att stå. Det är som en rolig lek, där hon vill upp och stå om och om igen. Vi får stå där och hålla öga, lite vingligt är det ju nog ännu. Sakta men säkert kommer vi snart att få springa omkring i lägenheten efter vår yrboll..

Måndag

Dagens konstaterande: Måndagar blir plötsligt riktigt sköna då man har tisdagar ledigt
Dagens high: Lång kaffeträff med blivande mamman L och ett snällt barn som ger underhållning
Dagens low: Huvudvärk
I övrigt rullar vardagen på. Veckoslutet var lugnt och avslappnat, med en trevlig familjebrunch på lördagmorgon. Kvällen avslutades med min favorit Melodifestivalen och det bästa bidraget Sverige haft på länge - Loreen med Euphoria. Inte alls omöjligt att hon kniper hem segern, vi får se i maj..
Kamerans batteri har varit urladdat nu en stund men är nu back in business. Måste komma ihåg att ladda ner på datorn emellan också. Från utvecklingens sida kan nämnas att vi nu har 4 tänder och mera hår. Dessutom är alla lådor och höjder intressanta - så det är mycket "nej" här hemma nu.
Vår dotter är vår ögonsten och ibland kan vi bara stå och beskåda henne medan hon sover för att hon är så kär. Tänka sig att hon är vår. Vi har mycket att vara tacksamma över.

De strategiska måtten - 1 år

Idag var det då rådgivning med tre sprutor - som gick förvånansvärt bra. Lite skrik i en halvminut och det var det, sen var vi glada igen. Alltid lika kul med rådgivningsbesök. Nu är nästa först i augusti, buhuhu :(
Tösen hade sträckt sig till en längd på knappa 80cm och vikten låg på 10,5 kg. Enligt kalkylerna borde vi ha en tjej på 90 cm och 13 kg om ett år, får väl se sen huruvida det stämmer eller inte.
Om några timmar kommer vår favoritserie för tillfället - Helsingin Herra. Någon som sett den?

Tingsrätt vol. 2

En skön måndag bakom, en mjukstart med kort dag och senare morgon. Passar bra. Imorgon är det undervisningsfritt och vi skall till rådgivningen. Många sprutor, aj aj aj. Onsdag präglas åter igen av tingsrätten, dit jag skall med mina 10:or och kolla in några fall. Alltid lika spännande då man inte vet vad man kan vänta sig..
Jag skall försöka göra en ny blogg ty jag behöver få lite uppfräshad design och look. Men eftersom jag har ziljoner saker som gör före, så tar det nog ännu en stund. Realist - javisst!

Pulka

Plötsligt är det betydligt roligare med snö och vinter. När man ser barnets glädje i pulkan och hur snöflingorna gör henne glatt. Ändå kanske kände jag nog ett litet lyckorus av vårkänslan som befann sig i morse då jag gick till bussen. Det är nog underbart med många årstider - jag skulle inte vilja ha evig sommar, eller evig vinter för den delen heller.
Annars finns det inget extra att rapportera, vardagen löper på och att ha undervisningsfri tisdag är toppen. Då leker vi, äter gott och har det kul hela dagen. Eftersom sambon jobbar kvällar innebär det också total family quality time också - för att inte tala om den där lugna kaffestunden precis när man vill. Dessutom går veckorna väldigt fort på detta sätt. En härlig "belöning" efter den tunga förra perioden med fyllt schema.
en till "pipobild". På tisdag skall tösen få en hel massa vaccinationer och få på ett-årskontroll.

RSS 2.0