Ännu en dag..

Ciao! Dagarna går så fort så jag knappast hinner med. Kan ni förstå det är december i övermorgon, I ÖVERMORGON?! Idag har vi varit till Äpplet på kaffe med gudmor Lotta, shoppat lite och införskaffat skyddshjälm. Isabella ser nog rätt lustig ut i den, måste visa vid något skede. Hon hade nyss lite ljud (efter att ha sovit i några timmar) och då jag gick in för att kolla stod hon i sängen. Lade henne ner och tutten i munnen, vips så snarkade hon. Tänk att man mer eller mindre står i sömnen - märkvärdigt. Imorgon har denna morsa en lång dag med möte, så nu till sängs.

Stora flickan

Det är roligt att sitta, men betydligt roligare..
..att klättra överallt
kämparanda
Titta vad jag kan!
Babyskyddad stol - en löst underlag är inte värst optimal märkte jag.. (se bild ovan)
Sen dunsar man lite ner emellan
Men fort skall man upp igen. Här vinkar hon åt tv gubben. Nu försöker hon klättra upp på mitt ben, så bäst jag slutar och går och ger henne gröten eftersom hon verkar hungrig. Trevlig kväll!

Måndagshumor

Tack Annika för att du delade med dig av Ricky Gervais klipp från Emmy Galan 2011. Alla som inte sett detta bör göra det, speciellt för att pigga upp måndagen. Dock skall  man ha en liten insikt i filmer och skådespelare för att förstå skämten. Check it out!

Jag vill upp!

Nu har det då börjats på allvar. Här i huset krälar man inte omkring längre, utan nu drar man sig upp på allt i man bara kommer åt. Än så länge har vi klarat oss utan värre dunsar, då hon ofta förstår att hålla i. Däremot lutar jag snart mot att köpa sån där horribel mjuk ring ("mössa") att ha på huvudet. Det kan ju inte vara skönt att i misstag falla på parkettgolv i framtiden..

Storm

Jag älskar faktiskt ibland dagar som dessa. Regn, rusk och storm - ett ypperligt tillfälle att mysa inomhus och med gott samvete kolla på film. Fastän måste erkännas att jag rättat prov innan det i 3h, så vädret det tänker jag inte klaga på idag. Lite julljus och stjärnor piggade upp i mörkret (samt lite julmusik, förstås!)
Idag har Isabella fortsatt med att säga "lampa" medan hon kollar upp mot taket, och klappat med oss då vi sjungit "klappa händerna då du är riktigt glad". Jo, lite självskryt här. Men som ni vet - det finns ju inget bättre än eget barn, och första gången är alltid speciell. Något jag förstod först då vårt gullegryn anlänt. Det bästa som någonsin hänt.

Tjejkväll

Igår var det tjejkväll hemma hos oss i Gäddvik. Jag invigde glöggsäsongen och åt pepparkaka. Mums. Därtill gott rött vin och superbt sällskap. Tusen tack till er som gjorde kvällen! Det blev mycket nostalgi och sånger, tusen tack till Youtube. Vi plöjde igenom Scatman, Spice Girls, BSB, Paradisio, Aqua osv osv.
Nu är vi och njuter av en lugn lillajulskväll hos mina föräldrar och myser framför soffan. I hopp om att det kommer någon bra film ikväll. Hoppas ni har en trevlig kväll..här kan ni börja med att njuta av en av 90-talets största klassiker

Lite PR

Här kommer lite PR gällande hockey för de som är intresserade. Om ni har funderat var sambon håller hus om kvällarna så här är svaret: Hans nya jobb HockeyBase. Jag är dålig på att förklara, här har ni då Lari "The technical coach", kolla in själv..
Idag har han lite längre kväll och kommer hem först närmare 21. I och för sig rätt perfekt eftersom då hinner jag göra skolarbeten efter att Isabella somnat och sen vara klar när han kommer hem. Sen har man ju ändå några timmar på att diskutera dagens händelser och aktuellt.
P.S mitt favoritställe, eller skall vi säga det som fick mig att fnissa till, är vid cirka 40s i videoklippet..

Nyckelpiga


Idag då jag övervakade prov fick jag oväntat besök av en nyckelpiga. Det är nästan december och nyckelpigorna kommer fram..nej nej, det var ju rätt tassigt!

Jag räknade idag jullovsdagarna. Jag kom fram till 18 (julkyrkan räknar jag inte som jobbdag..). Härligt, lite längre än vanligtvis. Då skall vi ut och åka pulka med tösen och få besök av julgubben.oj vad det kommer att bli roligtt! fast till det behövs ju lite snö också, men jag är optimistiskt inställd...

Lärare förr och nu?

En annan lärare hade lagt upp följande bild på facebook som jag tyckte var lite lustig. För visst finns det ju någon sanning bakom denna, MEN till en betydligt mindre skala än man framställer ibland. Vad tycker ni?

Vår tid - vårt land

Självständighetsdagen närmar sig och i år är det jag som har ansvar för skolans samling dagen innan. Alltså med andra ord skall jag knåpa ihop något med självständighetstema. Om ni har bra / roliga förslag tar jag gärna emot. Det kan lätt bli otroligt torrt och "perus", skulle gärna komma med något fängslande och tankeväckande. För tillfället lyssnar jag på sången "Vår tid - vårt land" som har en bra anknytning till finlandssvenskhet och självständighet.Har ni inte lyssnat på den innan kan ni göra det NU!

"När jag blir mamma"

Här är texten till en sång jag älskade då jag var liten. Den hette "när jag blir mamma". Försökte hitta den på nätet men förgäves..det kan ju vara att den heter också något annat. Skulle gärna höra den igen..
"När jag blir mamma ska jag skaffa barn och sköta om dem när de växer. Jag ska skydda dem och ge dem mjölk och jag skall hålla dem i famnen. När jag blir mamma ska jag ha små barn och jag ska ha så mjuka armar och jag ska lukta lite salt och svette och jag ska trösta dem..."

Vargarna yla..

Det gäller att klä sig varmt om vintern. Denna päls fann Isabella intressant, dock tillhör den mig och inte henne, men visst passade hon bra i den också. Senaste timmarna har det varit städning på G, töserna överraskar pappsen med ett städat hem. Dessutom har julstjärnan åkt upp, det ni! Men nästa vslut är det ju redan lillajul..
Imorgon börjar jobbveckan, men det är faktiskt bara 4 hela veckor innan det blir jullov (+ några dagar, men då är det julkyrka och annat juligt för hela slanten..). Tiden rusar!
Isabella blev 9 månader i fredags och det vi kan skriva under kategorin "9 mån" är:
- Står på egna ben med stöd /drar sig upp i sängen (och idag tog hon några steg med hjälp, men det tar nog en stund innan hon börjar gå)
- Säger "lampa" (medan hon stirrar blint på ljuset) och mamma hörs då och då. Mest då hon är ledsen eller arg..
- Sover 13h nätter, men klarar sig med 45 minuters dagssömn. Medeltal ligger väl mellan 1-2h.
- Har fortfarande inga tänder och har inte många hårstrån på huvudet
- Äter och knagar på ALLT i sin väg..
- Äter som en häst..
- Värsta pratkvarnen..

Myslördag

Här i stugan kollar vi på Talent och mamma och Lari gör lite tomtar och troll (Laris slutprodukt blev Stinky från Mumin). Lari stod för maten ikväll, som var lax och därtill ett glas vin och bastu. Nu filmen Hangover och sen tror jag nog sömnen kommer rätt snabbt. Trevlig kväll till er alla som är hemma och tittar in här.

Joulupukki, joulupukki...

Igår blev det sedan lite av en "date-night" på Classic Pizza i Sello, varefter vi kom passligt hem till Sveriges Idol. Oj vilka duktiga talanger där också finns! Magen var mätt och det var skönt att bara ta det riktigt lugnt utan att ha något man "måste" göra .
I morse tog vi en promenad till Äpplet och det nya caféet där.
Mums! Mycket trevligt ställe och bra personal
Isabella tyckte leksaken var godare att gnaga på
Isabellas första interaktion och träff med julgubben. Det var ett fundersamt ansikte, med varken skratt eller gråt.
men OJ så hon tittade långt efter mystiske gubben med stort vitt skägg..
Idag skall vi till mina föräldrar, via julinvigningen i Sello, så kanske det blir lite mer av julgubbar ännu idag. Julsånger har tydligen nu då börjats spela i butikerna - inte ens jag har börjat med det ännu. Nästa vecka är ju dock "lilla-jul" så då passar det perfekt!

Öh, same old same old..fullt upp?

Oj, jag har helt glömt bloggen! Nå, ni har inte missat mycket. Igår hade jag jobb och sen kom jag hem och skötte dottern. Därefter tog vi det lugnt med sambon och njöt av en tyst kväll tillsammans. Idag har jag gjort pizza åt svärmor eftersom hon var snäll och vaktade Isabella och nattade henne medan vi kunde gå ut och äta samt njuta av privat tid tillsammans. Hur skönt som helst. Detta veckoslut är helt family-time och det börjar med en lång länk imorgonbitti. Hoppas bara det inte regnar. Jag skall använda kameran lite aktivare och återkomma asap :)
Trevligt veckoslut allesammans!

Fullt ös

Idag har det sett ut som detta:
7.15 Morgongröt åt Isabella
7.40 till jobbet, lång dag
16.30 hem och lek med tösen
18.00 Kvällsgröt och mjölk. ZZzzZZZ
18.30 Lari kom hem och jag kunde köra iväg på Zumba
19.00 Zumba
20.15 Handla mat
21.00 Kom hem
Trots det har varit fullt ös hela dagen känns det otroligt bra. Skönt med gympa och egen tid utan att behöva stressa hem. Kinderna är röda av gympa och bastu och håret doftar gott. Nu kan jag med gott samvete slappa framför tv:n någon timme och sedan sluta ögonen. Imorgon "sovmorgon" - börjar jobbet först 10.15! Tja, något mer än så har jag inte att komma med idag. Förutom att en gammal tant framför mig köpte  babymat idag åt sig själv, dock frukter. Så "barnmats-dieten" tycks inte bara gälla tonåringar..? Skämt å sido.
Retro-Barbie från 80-talet som jag hittade i lådorna mamma sparat för mig då jag blir vuxen. Nå, tydligen har jag väl nått den magiska gränsen nu då jag själv ploppat fram ett barn.

Att vara mamma

Att vara mamma har förändrat mitt liv totalt.
Att vara mamma är det bästa jag vet
Att vara mamma är något jag aldrig skulle välja bort
Att vara mamma innebär jag har ett barn som jag skulle göra vad som helst för
Att vara mamma blir bara bättre för var dag som går
Vi har haft så roligt idag, Isabella och jag. Först tog hon en timmes tupplur (andra för dagen) och jag fick en skön paus efter jobbet med kaffe och egen tid. Därefter busade vi och hon följde mig i hälarna, då jag tvättade byk kom hon efter släpandes (hon kryper ju inte utan släpar sig fram med framkroppen, krälar med andra ord) och när jag gick till köket kom hon efter dit. Där höll hon mig sällskap och lekte med plastskålar och kärl medan jag tömde diskmaskinen och gjorde maten. Sedan sjöng vi lite favoritsånger och åt middag.
Därefter busade vi och lekte med olika leksaker. Mammas hår och ansikte samt bus är något tösen finner roligt. Idag var en nästintill perfekt dag. Inget gråt eller gnäll till synes, bara skratt och bus. Sedan somnade hon efter att ha ätit gröt och druckit sin mjölk fint i sin säng kl. 18 och snarkar nu sött. Själv hade jag fixat morgondagens lektioner (prov för hela slanten) och kunde lite syssla med annat. Nu kanske ni skulle tänka er jag föll ner i soffan. Nähä, det gjorde jag minsann inte. Jag gör en del keramik alltid då och då, mestadels av dessa får som säljs i min mammas tomtestuga..
BÄÄÄÄ!!!!
Dessa skall dock ännu in i ugnen och få färg. Någon av dem skall få äran att vara svart.
Vill ni titta in i tomtestugan, finner ni all info HÄR (hemsidan är www.hrfdesign.com)
Däremot har jag nu någon timme tid innan sovdags och tänkte fördriva det med lite bloggläsande, tv-tittande och då sambon kommer hem från träningarna skall vi se på nyaste avsnittet av Two and a half Men. Skönt!
Tack än en gång Isabella för att du kommit till vårt liv, mamma och pappa älskar dig!
p.s hon är förresten ännu tandlös och blir 9 månader på fredagen. Har andra hamnat vänta såhär länge på tänder också? När måste man börja bli orolig om tänderna inte syns till? Antagligen får vi sen ett riktigt skrik-kalas då allt kommer på en gång..

Rock Rockelirock

Tjejen tar en tupplur och vad gör jag? Jo jag bänkar mig med en kaffekopp i soffan och kollar på Camp Rock med Jonas Brothers. Hjälp, det måste vara tonårshormonerna som omger mig i jobbet som påverkar mig. Det kan ju inte vara någon annan orsak, right? Btw - eftermiddagskaffe rocks!
..och efter 15 minuter in i filmen säger jag bara OMG ;)

Läslus

Roligt att gå igenom gamla minneslådor. Jag kom över denna fina medalj som är ett bevis på att jag var en hiskelig läslus på lågstadiet. I och för sig minns jag att jag läste bok efter bok, det var bättre än någon film överhuvudtaget
Bra att jag hann läsa då, för dessa dagar hinner jag nog inte ens öppna en bok som inte skulle ha med jobb att göra. Och om jag skulle få tid, ja då somnar jag nog rätt snabbt. Nästan lika effektivt som att korsorda..
2539 sidor på en månad..hmm, alltså med andra ord cirka 85 sidor/dag. Om jag minns rätt bruka jag läsa undan en Kitty-bok på 1-2 dagar. Ah, härliga minnen...I LOVE BOOKS (en bra bok vinner fortfarande över filmer..)

Grattis pappa!

Grattis på farsdagen alla pappor!! Hoppas ni haft en trevlig och familjefylld dag.

Lek, lek, lek..


hos kusinerna i Kyrkslätt. Underbart att sitta och skåda barnens lek, och härligt då Isabella kan sitta och leka tillsammans med 5 och 2 åringarna. Observera den coola gula fågeln i bilden..

Glad farsdag till alla pappor!

Till "farsan"

Har en hel del grejer vi ännu inte har tagit hem från föregående lägenheten i Gäddvik som jag gått igenom idag. Bl.a. en hel hög av cd:n med diverse filer, foton osv. På en av dem stötte jag på dessa bilder från Laris RBCI tävlingar 2008. Eftersom jag är otålig och inte kan vänta till måndag så visar jag dem åt dig Lari redan nu, för jag sitter o småler åt hur lik du är din dotter. Båda är lika baby-faces..höhhö..
Ser man på, Isabellas "bekymmersrynka" är nog lite från dig också.
Minns du dessa? Vi hade inte ännu träffats då - men 4 år senare är du lyckosten som är pappa till mitt barn. Gratulerar!
Wannabe-model..?
minst lika snabb som farsan..jag hoppas ändå hon inte kommer att gilla extreme-sporter, för då kommer jag sitta med hjärtat i halsgropen hundra gånger mer än då jag ser pappan komma ner för backarna..och det är en hel del!
Vi hade lite julkortsfotografering idag igen, men med varierande framgång. Emellan var tösen med på noterna, men i nästa stund hittade hon något annat som var mer intressant än en kamera..
Vi trodde grisarna skulle distrahera lagom, men det var höet som var roligast..
När hon väl hade valt ut en gris hade hon bara ögon för den
*NÖFF*
Färdiga slutprodukten får ni se om några veckor..
Förutom photoshooten idag så har flickan lärt sig stå upp i sängen, helt på egen hand. Det händer här borta. Vi kommer att tänka på dig imorgon pappa, då det är din dag. Vi har en överraskning sen istället till nästa veckoslut, så du behöver inte vara ledsen. Vi glömmer inte..

Vår lilla gnagare vol. 14352

Ja se det kliar, ja se det kliar..
Böcker är intressanta. Dock kan jag inte påstå det är för att hon är en blivande bokslukare. Kanske mer bildligt talat, hon verkar vilja sluka böcker for real. Men det är nog rätt gulligt att titta på..
Idag hade vi en väldigt trött tjej. Trots hon sov nästan 2h på dagen började det gnuggas i ögonen redan innan 17, vilket betyder hon snarka gott innan 18. Det betyder med andra ord säkerligen en tidig väckning imorgon, men sånt händer. Vi är hos mommo och mofa över helgen, de är alltid glada att få Isabella på morgonen mellan sig. Själv är jag gräsänka då mannen är till Norge på hockeyläger. Vi hade missat att det råkade infalla på farsdagen, men det kommer ju flera!
"Hej pappa" - jag saknar dig!!

Fullt upp

Hello!
Har inte hunnit blogga på några dagar - längre jobbdagar, sedan bus med fröken och sedan hemsysslor och jobb. Jag lyfter hatten till de "fulltids"-bloggare som hinner både med den samt familj OCH jobb.
Dagarna går fort och det blir bara mörkare för var dag. Men det gör inget, för det betyder julen närmar sig och att sitta inomhus med tända ljus och julgrejs är aldrig fel. Tösen har fortfarande inte fått tänder, men gnagar på allt i sin väg så det måste nog klia..

Däremot har jag hunnit med lite beställningsarbeten från ifolor - här är en plansch jag gjorde som skall få pryda någon vägg. Nu skall jag fortsätta njuta av "ledig kväll" (alltså med andra ord inga skolarbeten att göra), kolla på x-factor och äta. Mannen i huset har träningar rätt sent så det är tyst i huset då även Isabella somnade 18.00..(hennes rytm har de senaste månaderna varit ungefär kl. 18-07, med 1-2h sömn om dagen)

Giraya

Äntligen! Efter veckor av förkylning etc är det dags att börja röra på påkarna. Idag skall jag pröva på Forever i Mattby, och en helt ny gympa - Giraya. Ja, vad det är? Det är en gympa med de där svarta kulorna. Okay, det där lät inte så som jag tänkte mig. Alltså vi tar det på finska, för vet inte svenska motsvarigheten. KAHVAKUULAJUMPPA. Det bästa av allt - efteråt bastu och ingen stress hit eller dit. Underbart.

Tittut!

Det är nästan skrämmande hur snabbt flickan växer. Hon står en stund utan stöd, men eftersom balansen inte ännu är där får nog man vara en nanosekund ifrån. Några gånger drog hon sig upp på egen hand men som väntat släppte greppet och hon åkte baklänges in i spjälarna. Mycket skratt och tårar med andra ord. Jag tror vi väntar ännu en stund med det där att börja stå på egen hand.
I övrigt superskönt då lägenheten är fixad så hon kan åla sig vart som helst utan några faror lurande. Plötsligt har hon en hel stor värld att upptäcka. Undrar hur länge det tar innan den världen blir för liten...en vecka? Det är nog roligt att se de lilla livens framfart..

Helgen del 2

Nu har vi som sagt fixat lägenheten barnsäker, alla sladdar borttagna (tack och lov för trådlöst) och hörnen mjuka
Jag trodde jag var smart och kom på hur jag skulle lägga spärrar på tv-skåpets glas. Märkte nyss att jag trixat till det för bra. Det är vuxen-spärrat också och glasen går ej att dra förbi varandra. Go Josephine go..suck. Morgondagens problem..får se mig efter något bättre alternativ.
Isabella fick en ny, större sovpåse..
Och håll i hatten nu: Jag har hängt upp julgardiner i hela lägenheten! Jag vet, helgalet, men sen igen om jag nu skall byta gardiner vill jag ha dem uppe längre än bara en månad. Mamma och pappa var på besök och hämtade lite gardiner och annat smått och gott. Underbart.
Mina två favoritgrisar fick titta fram. På julafton hamnar de på julbordet, men eftersom de är så svårsmälta får de vara ifred. Nöff Nöff!
Vi hade en jätterolig dag på tumis idag, pappa var ännu hela dagen på hockeymässan. Får se vad han tycker om den nya "julinredningen"..den 6 november..jag väntar dock ännu lite med julljusen, vi kan ju inte löpa helt amok än.
Tjejen var nöjd, hon fick mer utrymme att kräla omkring på, då en del stolar och bord röjdes undan..Nu är jag nöjd och belåten med slutresultatet och tänker spendera resten av kvällen att se på European Music Awards från Belfast. Vad gjorde ni på veckoslutet då?

Helgen del 1

Veckoslutet har löpt på snabbt, som vanligt, men har ändå hunnit en hel del. Bl.a. har jag nu inhandlat från Ikea prylar så lägenheten är nu så gott som 100 % baby-proved (proofed..? öh, english yes yes..)
På fredagen hann jag pröva någon timme hur det är att vara tvåbarnsmamma. Det gick finemang, för ser ni det räckte med lite musik, leksaker och en bok. (Men som sagt - en timme kan ju inte jämföras med "the real deal"..så ingen brådska på den fronten ännu..). Roligt att Isabella också får leka med andra barn, för det uppskattar hon verkligen.
Lilltösen fick sitta och läsa i sängen
Som en liten gnagare bakom galler..
Sen blev det lite sång, "Jag är en fattig bonddräng" står högt uppe på önskelistan. Alltså min önskelista. Och ingen klagar, varken på mitt val eller min sång. Underbar publik.
Under tiden lekte (stöka) vi till det med Aaron..
Sen ville han läsa, eller skall vi säga titta på bilder, från böckerna som famo Heidi snällt sparat och nu gett sina barnbarn. Helt underbara böcker, jag riktigt väntar på att barnen växer och blir såpass stora de förstår och vill höra på berättelserna..
och Isabella fortsatte att tugga på sin bok..
..medan jag och Aaron busade brevid..
"Nää, jag har inte tid för er nu. Ser ni inte jag har fullt upp"

Hård vilja

Isabella kan inte själv ta sig i sittande position, men älskar att sitta (rätt så bra utan att falla..)
Isabella älskar att stå i sängen, men hon kan inte helt dra sig upp på egen hand
Isabella tycker om att äta, men kan inte göra det på egen hand
Isabella vill ta sig framåt, men kan inte gå
Det är så mycket hon vill men ännu inte kan göra. Ändå ser man i hennes ögon viljan och jag vet att det inte dröjer länge förrän hon lyckas med sina mål. Det där med egen vilja syns minsann redan, och hon vet precis hur använda sig av sina "krokodiltårar". Speciellt med pappa, morsan i huset har lättare att genomskåda dotterns små knep..(är man pappas flicka så är man..)

Jar of hearts

Hade nyss förhör med en klass och under tiden de skrev nynnade jag "Jar of Hearts" i huvudet. Då jag tog upp förhören lade jag märke till att en elev hade också skrivit några rader ur sången på pappret. Nästan lite skrämmande, men jag tror nog främst det beror på att det är en så bra sång att den tilltalar både ung som vuxen. Eftersom jag spelat piano sedan 7 års ålder är jag dessutom svag för låtar med skön pianomelodi..


En lektion kvar, och efter det kommer Isabella hit (vi skall till stan på lunch) och vi byter "skift", eftersom pappa Lari spenderar veckoslutet på hockeymässan som börjar idag. Känner sådan otrolig glädje & tacksamhet för tillfället, eftersom det är fredag, jag har ett friskt barn och att det fungerat så bra med att kombinera jobb och familj. Man kan ju aldrig veta vad som väntar i framtiden, så visst måste vi passa på att njuta av de lyckliga stunderna, eller hur?

HOPPAS NI ALLA HAR EN FANTASTISK DAG, TA VARA PÅ ER SJÄLVA OCH ERA KÄRASTE!

Mahtavat munkit

Busy day men en bra sådan. Det värmer i hjärtat då jag kommer hem och lillfröken ler medan hon krälar fram mot min famn. Idag drog hon sig nästan upp i sängen hela vägen, men i nästa sekund tappade hon greppet och åkte rakt ner igen. Frustration var ordet från hennes sida. Imorgon har jag min långa dag, från 10-16 så nu säger jag tack och gonatt genom en vits jag hörde på radion idag:
En killes raggningsförsök på krogen
- Moi! Sun äitisi on oltava todella hyvä leipuri!
- Miten niin?
- No kun sulla on niin mahtavat munkit!

Pepparkaka och julsånger

Idag tog jag lite tjuvstart med en pepparkaks-tjej och en julsång. Jag vet, helt horribelt. Men nu skall jag nog vänta i några veckor. Fram tills dess skall det inhandlas julgardiner. Vadå jul-tokig?

Dagens ord: Politisk påverkan och partier

Idag diskuteras det påverkan och partier på mina lektioner. Samhällslära är ett tacksamt ämne, det finns så mycket åsikter och tankar gällande samhället och det bästa - väldigt olika tankegångar som ger tillfälle till debatt och diskussion. Idag har jag även introducerat www.verokuitti.fi för klasserna - ett sätt att på nätet kontrollera vart din skatt går. Om du inte varit där ännu - check it out! Är du inte nöjd med hur det ser ut? Sitt inte i soffan när det är val nästa gång, för då har du inte rätt att klaga ;)

RSS 2.0