Mys med sin pys

Lilla sjöjungfrun och Ursula ;) Det är skönt att mysa! Speciellt då Isabella sover cirka 15h i dygnet. Imorgon blir en spännande dag. Vi skall åka ut från skogen till rådgivningen, måste börja fundera vad man skall packa med åt Isabella i väskan.. får hoppas hon börjat nå sin födselvikt. 

Tutt eller ej?

Nåja alla mammor därute, nu har jag en fråga till er: Vad tycker ni om användning av tutt? Jag har många gånger tagit upp en nästan sömnfärdig Isabella för att hon verkar vilja ha lite mjölk. Jag hinner knappt ta fram bröstet förrän hon somnar, det räcker bara hon tar grepp om det. I sådana lägen funderar jag på att ta i användning tutt. Hon äter galant från flaska, så tror inte hon är en som vägrar tutt..men vem vet?
Vad tycker ni? Vad är skadan med tutt som tröst?

Tuliaisia 'a la Moscow

Moskva var ingen hit för Lari. Sista platsen i världen han ungefär återvänder till. Allt hade gått fel, organisationen hade inte fungerat, maten var dålig och kommunicerandet var trögt pga. bristfällig engelska (och så hade han ju saknat liite grann Isabella också..). Finska landslaget lyckades bra med placeringarna 1, 5, 9 och 33 men jag tror de knappast önskar det ordnas där nästa år igen..Röda torget såg iallafall vackert ut, men bäst tyckte jag det ändå var när han kom hem och hämtade med sig lite saker åt oss :) 
Mamma fick 3 liter Smirnoff - så nu kan hon sedan slå till med Smirnoff-fest..pappa fick en lite mindre sambucca. Jag tror Lari försöker vinna "årets svärson"-priset. Han är helt klart på rätt väg.
Hans prinsessor fick dela på Askungen-Smarties ;) Isabella får ta hand om Askungen, jag sköter resten..

Oscars

Undrar hur många andra mammor steg upp för att kolla på Oscar-galan inatt? Jag offrade 30 min av min nattsömn för att få uppleva lite glamour och röda mattan-känslan. Det var nog värt det. Nu skall jag ta liten tupplur med Isabella, för att kompensera uppevakandet. 
Jag måste ser ni lite hålla i vid mina gamla traditioner, trots den nya vardagen. 

Bastard..


Det är nästan så man känner sig ha syndat då pappren över Isabella kom hem..

Blondi tuli taloon

Äntligen! Efter måååånga månaders väntan har jag äntligen fått lite veteperoxid i håret (visst hette det så?). Tur att man har så snäll flicka som bara sitter någon timme och iakttar ljus och rörelser i min svägerskas famn. Eftersom jag bara sveper in färgen utan att tänka kommer jag säkerligen se ut som en randig tiger, men det göör ingenting. Vaihtelu virkistää!
(Mörk har jag också varit, här från år 2005? på väg ut med Silja till Gottland)
Snuskig fakta jag nyss kom på: Jag har inte varit i duschen på 5 dagar. Fy tusan. Inte undra på att det börjar lukta babian, snart kan jag inte ens skylla det på Isabella. Heipsulivej, nu lite vatten över huvudet!
Blondi sommar 2009+ fake bruna linser..
P.S Finns det inläggsönskemål ni skulle vilja mig skriva om?

Hjärtat i halsgropen

Jaa-a. Saknaden eller oron över Lari blir ju inte bättre då jag kollade in detta klipp..varför kan han inte hålla på med t.ex. friidrott eller annat mindre riskfyllt, så man själv skulle kunna se på det utan att ha hjärtat i halsgropen..

Födelsedag

Det känns emellan som om man hade födelsedag. Har fått så fina gåvor och haft trevligt sällskap i form av vänner och släktingar. Förvisso är sakerna till Isabella, men det är ju ändå jag som får öppna dem..Idag var Anna och Mio på besök och även min småkusin Matilda och Maria hälsade på. Alltid roligt med spontanbesök och få se släktingar man inte annars ser varje dag.. Så välkommen bara på besök till Evitskog! Här kanske inte är mycket att se på (förutom Isabella då) men lite kaffe och kaka finns alltid till bords. 
Imorgon kommer pappa Lari hem, det har vi väntat på! Det lär nog aldrig bli återbesök till Moskva, om jag förstått Lari rätt..har någon av er varit där? St. Petersburg har jag ändå förstått skall vara fint och trevligt?!

Tidsbrist?

Hur i all sin dar har man så lite tid, fastän barnet sover i 2-3h sträckor? Det är faktiskt fulltidsjobb detta, jag som hade tänkt jag hade haft tid att sätta lite blonda slingor i håret idag innan mina gäster Anna och Mio kommer på besök. Det fick duga med lite make-up istället, känner mig faktiskt otroligt fräsch, en tid sedan senast..
Fick sova totalt 8h inatt, det kallar jag duga. Nu e jag pigg och kry inför kvällens spänning: Lari som tävlar i RedBull Crasched Ice i Moskva. Här kan ni kolla in banan, som Lari är allt annat än nöjd med. Isen lär vara dålig och ryssarna oorganiserade..

Hormoner

Idag har jag känt av hormoner. Ansiktet hettar och det känns i kroppen som om man skulle ha fått "mummo-kuume". Intressant. Det är roligt då man själv är medveten om dem, men inte kan ha någon form av kontroll på dem.."jännä juttu", som de säger i serien Pasila ;) Isabella träffade min brors barn första gången idag. Den äldre av dem tittade på Isabella och sade "hon är så vacker". Som sagt, en mycket klok ung 4-åring ;)

Dagens outfit

Isabella skulle gå för en kameleont idag. Det är knappt så man skiljer henne från sängöverkastet. Hello Kitty är en given favorit. Borde denna morsa månne dra ner lite på det ljusröda? Njaa...men man vill ju att det skall synas att hon är flicka. Josephine - alla genuspersoners värsta mardröm. Ber om ursäkt, jag fick inte hjälpen i tid. Ljusblåa kläder tages dock emot. 

Ännu lite om kakka

Igår kom kakkan. Det blev en riktig parodi. Jag talade med rådgivningstanten som föreslog att irritera ändtarmen med en termometer för att få igång reflexen. Said and done. Jag tog tjejen på skötbordet och termometern fram. Tala om att det hade effekt. Jag hann bara lite peta och plötsligt hade jag termometern i ena handen och en massa kakka i andra. Som tre stora golfbollar från den lilla flickan. Jag kunde inte låta bli att skratta för mig själv och synen med kaki o kisi all over. Så nu fungerar tarmen bra iallafall..
Pappa fick genast ett telefonsamtal och han var också stolt över Isabella. Duktig tjej som lyder och gör som mams o paps säger. 

Utdrag ur mammaledighetens dag

Skall riktigt skriva ner min dag i ord, för att memorera för ev. framtida tyngre dagar. Så jag minns hur bra man kan ha det, och att dagarna säkerligen går upp och ner. (Ungrfärligt schema, det blir ju rätt mycket matas och blöjbytas..närmare bestämt äter hon 7-8ggr/dygn)

- På natten sov jag cirka 3h, men sen egen dumhet då jag gick och lade mig 24.00
- På morgonen åkte Lari iväg, jag sov ytterligare 2h
- Klockan 11 kom blivande gudmor Lotta på besök och hämtade fina rosor åt Isabella
- Isabella var vaken några timmar och visade sin bästa sida
- Då hon lade sig för 3h tittade mamma på American Idol och andra serier från nätet
- Liten paus för att mata lillisen, varefter hon igen drog en trevlig tupplur på 2,5h
- Finska Idols (som har otroligt dålig standard hos vissa av sökande) samt surfande
- Lite mat och blöjbyte och så var det sovdags igen. Mamma kopplar av och kokar lite kärl..
- Beck, för att sedan fixa Isabella igen, innan vi båda går o lägger oss.


Nej, inga tupplurar på dagen. Går inte, jag är pigg kry och full med energi. Har tydligen bra hormoner på G, men har fått höra att det bara varar en stund. Det där med att vaka på natten går ju nog sedan på i längden. Jag är ju i grunden en person som inte behöver mycket sömn, men nog kommer det säkert en vägg emot vid något skede.

Men det skall vi strunta i nu, för nu njuter jag av att vara mamma.

ZZZzzzZZZ

Det är skönt att sova. Vår lilla ljusröda gräddbakelse. 

Lyxliv

Inatt sov jag lite sämre och tog igen det på morgonen och sov ända till 9.00 samtidigt som Isabella. När jag vaknar blir jag serverad morgonmål i sängen. Nej, inte av Lari eftersom han åkte till Moskva för att tävla i RBCI i morgonottan, utan av min mamma. 

Jag tror jag aldrig flyttar härifrån mera. Därtill fick jag gröt som pricken på i. Vi är så bortskämda. Jag har världens bästa föräldrar..

Voi kakka!

Nu har Isabella inte kakkat på några dagar, men äter som en häst. Inget extra magnkip heller, so where is the shit?

Aldrig tänkte jag att man skulle vänta att hon skall skita.

Oj sådant inlägg. Imorgon gnäller jag väl över för mycket kakka. Aldrig att man skall vara nöjd..

Isabellas födelse

Ni som följt med mig på bloggen har kanske märkt att jag varit till Jorv några gånger för mina höga blodtryck och misstanke om toxemi. Nåväl på fredagen var jag först på morgonen och kollade i gammeldansen i Mattliden (och Laris roll som "DJ") där alla tvåor var fina och upplagade inför deras dag. Därefter var det dags för koll hos rådgivningen. Min goda vän Lotta N. hade passligt håltimme och körde mig till Hagalund. Där hade jag rejält högt blodtryck och protein i urinet och de skickade mig åter till Jorv. Tredje gången gillt vill säga.

Jorvs förlossnings vänterum. Det började bli en alltför bekant syn..
Jag var förberedd på att bli hemskickad efter de vanliga rutinkontrollen, men tjii fick jag! Tydligen var mina levervärden på väg uppåt varför de inte såg någon orsak till att dra ut på tiden (på fredag var ju faktiskt beräknade dagen). Jag hade fått toxemi här i slutskedet och nu var det bara att få ut det färdiga knyttet. Lari kom till sjukhuset efter dagens gammeldansföreställning och då sade de att de tänker spräcka mina hinnor (så fostervattnet går) antingen samma dag eller följande. Beroende på eftersom det var rusning i sjukhuset på förlossningsavdelningen.

Jag försöker visa hur nervös jag är. Här väntar jag ensam i vardagsrummet och har nyss fått beskedet att idag gäller det!
Jag skickade Lari hem för att söka kläder och mat åt honom eftersom det antagligen skulle bli en lång väntan (medeltalet för förstföderskor ligger på omkring 10-15h, även upp till 24h..). Själv skakar jag i hela kroppen och kan knappt förstå det äntligen händer. Hon skall ut ur magen. Realiteten smyger upp och hjärtat bultar hårt där jag sitter i "vardagsrummet" på BB för att lugna ner mig och ta det riktigt stressfritt. Tack och lov hade jag ju internet på telefonen och facebook nörd som jag är koppla jag upp mig. (men helt sant - det hjälpte nog lite att fundera och skriva med vänner än att psyka sig själv sjuk över tankar hur förlossningen skulle gå)

Här visar jag ännu tummen upp. Innan verkliga värkarna körde igång. Bältet är där för att mäta sammandragningarna och babyns hälsa. Kanylen ger mig medicin som sätter fart på sammandragningarna.
Plötsligt, bara en timme efter Lari åkt kommer barnmorskan in och säger att de fått ett rum ledigt. "Va?", redan? var det första jag tänkte, Lari är ju inte ens här ännu..Nåväl, vi gick in i rummet och de gjorde hål där nere så vattnet började sippra ut, det var knappt så jag märkte det. Ännu mindre förstod jag att de hade satt en ledning på babyn huvud för att hålla koll på hennes hjärtljud.

Den strandsatta valen. Här är gasen min bästa vän..
Sedan kom Lari och väntandet började. Vi blev på tumis i rummet där vårt barn skulle födas för att invärka att sammandragningarna skulle börja. Småningom började jag känna av en mensvärk som bara blev hårdare och hårdare. Än kunde jag le och tycka att jag bemästrade värkarna. Då hade det gått kanske cirka 1,5h efter vattnet gått. Det tog inte länge förrän jag insåg hur mycket värre det kunde bli, och jag fick ta lustgas vilket faktiskt hjälpte då man använde den tillräckligt och tog den på rätt sätt. Jag använde den tills jag sa att jag nu vill ha epidural. Känslan av lustgas var väl den att den tog bort värsta toppen av smärtan, och benen blev lite "förlamade" och det kändes som när man druckit för mycket (jepp, tyvärr har jag varit där..) i både ben och knopp. Dock gick det ju väldigt fort över om man inte använde den. Så lustgasen, i samband med Laris massage på bakryggen var en lyckad kombo, som tog mig lite längre in och fördröjde på epiduralens behov.

Här kanske ni ser att jag har lite ont. I det här skedet var jag nog inte så värst social och pigg..epiduralen hade jag fått litet tidigare..
Då värkarna ändå blev starkare kom de och tog blodprov för att kolla jag kunde ta epiduralen. Därefter kom de och satte in en kanyl i ryggen, men tro mig det var piece of cake jämfört med värkarna. Jag har i vanliga fall helt otroligt obehagligt för nålar och blodprov etc, men att få kanyl i handen eller ryggen var bara en lättnad.
De som tagit epidural har sagt att man sedan kan ligga där smärtfri några timmar och njuta. Det kände jag inte mycket av, den hjälpte sisådär 30-40 minuter, sedan började ett hiskeligt tryck neråt. Med andra ord ville hon börja komma ut. Sköterskan var mycket ute ur rummet och kom in titt som tätt och kollade läget. Under lustgasen hade ABBA ännu fått ljuda ur cd:n men vid det här laget ville jag nog ha tyst omkring mig.
I journalen skrev de in att min förlossning började där omkring 19.00, alltså det var så jag hade "öppnat mig" sådär man skall inför hela faderullan (hinnorna spräcktes där cirka 17). Klockan 22.00 kommer hon in och kollar mig då jag berättar det känns ett hiskeligt tryck neråt. Då hade de hela tiden svarat Lari att hon nog knappast hinner födas på fredagens sida, att det tar ju sin tid. Har fått för mig att man räknar med 1cm på timme (man skall alltså vara 10cm uppe innan man kan börja trycka ut barnet). Plötsligt säger hon att jag är 9 cm uppe och att hon småningom börjar med krystningsskedet. Jag tror jag hör fel, men det är nästan som änglaljud - med andra ord behövde jag inte ligga där mycket längre mer (krystningsskedet tar cirka 30-45 min). Lari blir till sig och exalterad över att vi snart är vid målet, men ännu är ju det tyngsta framför.

Isabella, någon minut gammal..mamma är trött men lycklig. Det var ett tungt motionspass..
Småningom får jag tillåtelse att börja trycka, och nu var det som ett maratonlopp. Man tog in ett djupt andetag vid sammandragningen och tryckte sedan utan att släppa ut luften. Huhhu, då blev det varmt. Lari torkade min panna med kall trasa, vilket verkligen kylde av helt otroligt skönt. Då det verkligen närmare sig och huvudet var i position kom en till barnmorska in för att hjälpa (jag födde alltså halvsittande, som de flesta). Eftersom jag hade krystat i närmare 45 minuter och hon var så nära att komma togs det beslutet att man skulle lite hjälpa mig på traven. Dessutom hade hon fått navelsträngen tokigt och man inte ville riskera att hon skulle få syrebrist. Därför bedövade de mig nere och skar upp lite så hon slank ut. Jag hör bara hur Lari coachar och peppar mig att trycka och säger han redan ser huvudet på flickan. Jag ger mitt allt och plötsligt känns det bara "plopp" och en otrolig lättnad sveper över kroppen. Hon är ute. Någon sekund senare har jag en liten tjej på bröstkorgen med ett mörkt hår och kletig kropp.

Kroppskontakt är a och o..allt det där övriga man fixar hos kvinnan efter förlossningen (efterbördsskedet) kändes inte alls då hon gav tröst genom sin närvaro. Det enda riktigt jäkliga var senare då de satte in kanyl för att få ut kisset. Då hade pappa henne i famnen och jag bet ihop och visste att allt snart var över..


Ett varm knytte som helt ofattbart just hade varit i min mage och kommit ut. Ett av världens största mirakel och konstigheter. Livets födelse. Jag var rätt trött just en stund därefter och bara såg på tjejen. Lari var till sig och kollade upp att alla tår och fingrar satt på plats, pappas lilla flicka från första stund. Han var sedan med och kollade vikten och frågade en massa frågor av barnmorskorna. Han var nog den bästa pojkvännen under förlossningen och skötte sig mer än ypperligt. Jag var riktigt stolt över honom, och mig själv :) Hon kom ut 23.12, alltså tog det bara knappa 5h (till och med under) för mig att få ut vår Isabella. Det är jag tacksam över.
Efter allt detta fick vi vara några timmar i förlossningssalen för oss själva, samt äta ett gott "morgonmål". Jag hade ju ändå varit utan mat i 12h, och oj så det smakade. Jag svepte i mig som en glupsk häst, medan Lari höll koll på Isabella. Nu var vi där alla tre, hela familjen..det är nästan svårt att förstå det i skrivandets stund. Hon är så älskad och vi kan bara ligga och titta på henne i timtal..

Aldrig har mat smakat så gott..jag svepte i mig så gott som allt!
Jag var 3 nätter ensam på Jorv, det var lite småjobbigt då hon var rätt gnällig då hon inte fick mat då min produktion inte drog igång genast. Då tänkte jag redan hon var temperamentisk av sig, men den sista natten som vi fick spendera i familjerummet visade hon sedan en helt annan sida som nu fortsatt för tredje  natten med rätt regelbundet ätande var 3:e timme och sover som en stock däremellan. Har faktiskt inte ens behövt tupplurar, njuter av stunden och vet att det kan bli jobbigare närsomhelst. Men det gör ingenting, för hon är så fantastisk.

Josephine och Isabella, 2h gammal. Kände mig konstigt kry och pigg genast efter förlossningen. Det enda är ju att man var väldigt öm och är det ännu också. Men det orkar jag inte diskutera här och nu. Det är så litet jämfört med allt annat. I slutändan är det ju paketet som kom ut som var det viktiga, vår egna lilla dotter Isabella.

Det kan väl inte stämma?

Jag gick nyss på vågen, för intressets skull. Den måste vara sönder (dock är den ju ej elektronisk..). Enligt den skulle jag gått ner 13-14 kg sedan fredag. Det kan väl inte stämma? Då har jag bara 4-5 graviditetskilon kvar. Mystiskt. Jag klagar inte, men det verkar så suspekt. Amningen har dessutom knappt just kommit igång.

Troligtvis såg jag bara i syne. Ville ändå dela mer mig denna märkvärdiga iakttagelse.


Welcome home Isabella Erica Victoria!

Nu börjar då vardagen. Hemma från sjukhuset och flickan är så snäll, så snäll..

Vi är inte så gammelmodiga och döljer namnet till dopet, utan nu har vi kommit fram till ett namn vi gillar och tycker passar lilltösen perfekt: Välkommen till världen Isabella Erica Victoria!Visst kan hon!

Vem sade småbarn ej kan le? i och för sig drar hon på mungipan mest i sömnen men den finns där och det kändes härligt att se. Bästa natten bakom, dessutom med hela familjen närvarande. Sååå mycket skönare och tryggare med Lari på plats, kändes mindre ensamt än de två tidigare jobbigare nätterna. Om allt går väl får vi åka hem idag, det återstår att se..

"titta på mig"

vår glupska lilla tjej

har många fina bilder från förlossning före och efter, funderar på att skriva hit min story i korthet. ifall det finns intresse. alla förlossningar är ju annorlunda och jag tror nog jag hör till gruppen inte så farliga (läs: rätt bra).

Undrar en sån sak: hur många morsor läser min blogg? Det tycks ha varit besöksrekord igår :)

Förutfattade meningar

I morse kom de åter för att ta mitt blodprov. Denna gång var det en ung kille i min ålder eller yngre som stack. Då jag såg honom kändes det genast nervöst för han såg så ovan och "gröngöling" ut. Däremot var han bättre än någon någonsin varit på att sticka mih.

Jag fick äta upp mina ord och konstatera (som tur är) att förutfattade meningar om andra faktiskt inte alltid stämmer..

Alla bästa bilder finns på kameran, men här var ett foto jag tyckte är så sött så jag lägger upp det i  lite sämre pixlar..

Mammas och pappas gulleplutt!

Helt kort (tar längre versionen sen hemma): Efter att de satt igång mg ig igår dröjde det cirka 6,5h tills knyttet hade landat. Relativt lätt kom jag undan och känslan då hon äntligen sa plopp var obeskrivlig (och lättande). Hon var 53cm lång och vägde 3,745kg. Fick hela 10 apgarpoäng - duktig flicka!

Tyvärr är det rusning här så det ser dåligt ut att få ett familjerum, men vi har klarat oss bra, det är ju bara nätterna man är ifrån varandra. Lari skötte sig superbra som min mentala coach och är en mycket stolt pappa. Vi är omtumlade och glada över att äntligen vara en familj med litet barn. Såklart är hon ju den sötaste vi sett. Hon är nog temperamentsfull, men sover än iallafall lika bra som far sin, vilket är bra.

Jag återkommer...det kommer å bli en hel del babystuff - bear with me..

this is it!

ingen evitskog utan här i jorv blir jag nu å föda! hade "maksaarvot koholla" o början på toxemi så de vill inte heller dra ut på det. De spräcker mina hinnor idag eller imorgon..är sjukt nervös och fötterna började skaka då jag fick beskedet. Som tur är jag i trygga händer. wish me luck! uppdaterar här bara jag hinner/orkar...kanske redan nästa gång med en liten tös?!

3:e gången gilt..

på jorv..igen..högt blodtryck. Väntar på läkaren att göra ultran och kolla läget, men hon befinner sig i kejsarsnittsoperation. Börjar bli van med det här redan. Bloggar dessvärre säkert från Evitskog senare idag. Aijo, idag är faktiskt beräknade dagen!!

Vår (aka. Laris) nya bil

Idag fick vi en ny familjemedlem. Tyvärr fortfarande ingen som bajsar eller skriker, utan bara äter dieselbensin. Lari köpte då alltså Peugeot 4007 (årsmodell 2008), ett riktigt bra val och jag är också nöjd. I dagens vintriga Finland gillar jag speciellt fyrhjulsdriften. Vill ni veta mer om bilen kan ni googla, jag är ingen expert, men vet om att bilen är mer än tillräckligt stor och säker för att jag skall vara nöjd. E
Framifrån (bild från nätet, ej vår..men ser precis likadan ut)
Bakifrån..

Idag:

Idag har vi (läs: Lari) köpt en ny bil. Vilken visar jag senare ikväll, då han kommit hem. Jag kan avslöja att den är fyrhjulsdriven diesel "maasturi". Kommer inte på allt i världen vad det heter översatt. Bilar är inte direkt min bästa expertis, i motsats till sambon som lever och andas bilar. 

Sysselsättning

While waiting..blev så nyfiken efter filmen då den sluta sådär irriterande "på hälft" att jag tänkte läsa slutet och kolla hur det sen gick för Harry. Har förvisso läst den några år sedan, men kommer nog inte längre ihåg hur det gick..och jag ids nu inte spoila här heller, IFALL någon inte vet slutet. 

Harmoni..

..är vad man borde hitta men jag blir bara otålig. Ursäkta mitt gnäll här på bloggen, borde döpa om från Mumintrollet till gnälltrollet. Nåväl, vi tröstar oss med att det nog bara är tillfälligt. Det är konstigt, såhär på morgonen känner jag mig rätt kry och bra (med "bara" ett blodtryck på cirka 150ish/92ish). Senare på kvällen skulle jag vara färdig att bli inlagd på sjukhus då kroppen bara säger "blä".

Imorgon är beräknade dagen och jag tycker jag bara får mindre "känningar" längs med veckan. Inte ens övningssammandragningar. Dessutom har det varit för kallt för att gå ut och promenera och vägarna här i skogen är kanske inte de mest sandade och säkraste. Jag ser solen igen, och tyvärr önskar jag det hellre hade varit molnigt.

Nåväl, det finns ett slut i sikte..

Magen

Jag märkte jag nu inte satt några magbilder på en tid..Här är några, troligtvis en av de sista (får vi väl hoppas, kanske jag hinner ta någon ännu innan jag ploppar, eftersom det ser så trögt ut att hända något..)

Taget förra lördagen, då det var 6 dgr till beräknad dag..

Då var vi också och äta lite kinesiskt..nej, jag åt inte fotbollar, fast det nästan ser ut så.

Snart hoppas jag fotbollen försvinner och det kommer en riktig baby till sängen - denna Rugrats docka börjar bli rätt trist för den varken skriker eller skiter.

Sotaren

Idag kommer sotaren mellan kl. 8 och 11. Jag har alltid en bild framför mig av en man som är helt genomsotad. Vilken överraskning, det har säkert ingen annan..så här är jag nu i Evitskog och väntar på dagens höjdpunkt. Besök av sotaren. Vilket spännande liv jag har för tillfället.

Besök till jorv - igen..

Nyss hemkommen från Jorv - igen. Samma faderulla, högt blodtryck hos rådgivningen och jag fick remiss. Tydligen var 178/111 liiite för högt. I jorv låg de på lite bättre undertryck mellan 92-98. De mätte och tog alla prover igen..kanske lite av protein i kisset men de menade det verkar snarare vara någon form av mild toxemi. Får väl lita på deras ord, de verkar nog alla proffsiga. 
Allt var ändå bra med lillisen, nu antog de hennes vikt till ca. 3,78 kg alltså helt enligt normalkurvan. Det börjar bli trångt om saligheten. Skulle gärna ha blivit igångsatt och inlagd, men det är ju bättre förstås att det får börja naturligt..
Så nu är jag tillbaka i Evitskog igen och kommer säkert att vara här tills det drar igång, så för att pigga upp en uttråkad kvinna - skriv lite vad ni sysslat med idag/under veckan och ge gärna goda råd gällande barnvård ifall ni är föräldrar :) 

Helsinki underground

Alltid lär man sig något nytt av små dokumentärer om Helsingfors. Här är ett kort 5 minuters program. 
KLICKA HÄR, så kan ni se videon!

Brööl..

Ok, nu är jag officiellt känslomässigt gravid. Jag hör på Vega ett program om förlossning och hörde små babyn skrika sina första skrik. Jag fick tårar i ögonen. Kom ut nu sötnos, nu börjar din mors hormoner bli för tassiga.

Glad alla hjärtansdag!

Glad alla hjärtansdag till er alla!

Tyvärr alla ni som gissade på 14.2 för babyn att komma, det blev fel. Ingen unge hinner komma mer idag, hon trivs så bra i magen. Dessutom mår jag betydligt bättre och ser levande ut igen. Oj denna evinnerliga berg-och-dal-bana

Dessutom är mannen sjuk, typ 2:a gången under 3 år. Mamma var sjuk också hela förra veckan. Jag ber till högre makter den inte kommer att drabba mig. Kan man ens föda i feber och hård förkylning? Usch, vilken skrämmande tanke..

Den levande döda

Idag ser jag ut som "crap" as you would say. Som levande död med andra ord. Vi hade besök här i Evitskog och de tyckte barnet nog säkert kommer inom kort, eftersom "man ser på mamman när hon ser helt färdig ut..". Jo man tackar, ansiktet känns uppsvullet och ansiktet är så gott som genomskinligt.

Nästan så jag känner mig tvungen att ta en bild och visa före och efter bild åt er, för såhär hemskt fotografi kan ni nog aldrig isåfall ha sett, haha. Nå det går ju bara sen uppåt..

Vad tråkigt att bistå med såhär tråkigt inlägg, men för tillfället har jag inget bättre att komma med. Mindre värkar eftersom Panadolen hjälpte, men däremot känns det som om lillis gräver sig neråt och snart kommer igenom med ett finger eller en hand. Känslan är minst sagt...speciell..

Over and out

Tung natt

Urk. Sov 3h sen började molande mensvärkaktiga sammandragningar. Dock sade de på Jorv att ta Panadol och vila sedan, eftersom det krävs betydligt sjukare sammandragningar för att komma in och föda. Däremot är det ju alltid ett bra tecken att livmodern jobbar, så vi går mot rätt håll.

Därav kommer jag nu att vila, hoppas på värre värkar (trodde aldrig man kunde önska sig sådant) och få ut lillisen. Dock så är jag antagligen i samma situation om några veckor, skulle inte förvåna. Men man kan ju alltid hoppas. Det tycks alltid vara mer action i min kropp såhär på veckoslut..

Nåväl, jag hör nog av mig senare idag eller ger lägesrapport. Önska mig värkar, tack!

GO EVITSKOG!

Haa!!! I år har jag dubbel orsak att kolla på Eurovision Song Contest i Tyskland. Förutom att det är den bästa musiktävlingen representerar Evitskogs egna Axel Ehnström aka Paradise Oscar Finland. Hur tufft är det inte? Det lär jag knappast få se mer under min livstid..

Ring hit!

Ikväll kl. 20.00 kör det igång. Evitskogs Axel, aka Paradise Oscar uppträder som nummer fyra. Ni kan klicka HÄR och lyssna på låten.

Numret ni skall rösta på är: 0700-717-04 tai 4 nroon 17132 – Paradise Oskar “Da Da Dam”

On the road


Idag styrde vi kosan bort från Evitskog (som ni ser, evigt med skog..) och kom till Esbo för att kolla på film och umgås med vår gemensamma vän A. Skönt. Skall troligtvis kolla på The Tourist med Angelina Jolie, hon är alltid lika vacker att titta på..fast snäppet bättre är ju nog ändå Johnny Depp. Mums.

Senare ikväll blir det finska EUROVISIONSUTTAGNINGEN. Och ni vet ju alla vad det betyder? Jo att allas vår Evitskogpojke Axel är med, så det är bara att ringa och rösta. Lägger upp länken med nummer så ni inte glömmer.

v.40

Nåja, nu är det då en vecka kvar tills lillisen är beräknad att komma ut. Jag fasar över tanken att det skulle gå längre, denna väntan börjar bli rent ut sagt..tråkig! Lite action nu, tack. Det mest spännande jag gjort idag är att vara till lokala matbutiken. Oh the joy.

Dock har jag också glädjande nyheter: Vi får vår lägenhet redan tidigare än väntat tillbaka, Gäddvik hägrar. Jag meddelar då det närmar sig, men det är under 2 månader..

Glädjande nyheter 2: Nästa vecka köper vi (eller vi må vara ärliga: sambon köper) vår nya bil. Vilken det blir får ni reda på om en vecka. Jag är nöjd med valet. Mer än nöjd.

Bild på magen kommer imorgon, idag är jag för lat att söka sladden till kameran och tänker nu istället ta veckoslut!

"Du har vackert hår"

I tisdags då jag var till skolan och hälsade på fann jag en liten gul lapp i mitt postfack där det stod "Du har vackert hår". Jag fick veta några elever hade varit snälla och satt en lapp på allas fack och elevers dörrar för att peppa och uppmuntra varandra. Det är strunt samma om de menade på riktigt jag har vackert hår eller inte, men det hjälpte faktiskt denna elefant att känna sig lite mindre klumpig och lite mer glamourös. Så spara inte på komplimanger, vi ger dem alldeles för sällan. Ni mina kära vänner och bloggläsare, är underbara! Härligt att ni orkar klicka in och läsa vad som händer i mitt alldagliga liv. 
Nu skall jag och åtgärda mitt flottiga hår som ser ut som om någon slickat det inatt (nej, ingen Lari eller katt som gjort det, det var mer av en metafor) så jag återigen kan njuta av mitt "vackra hår" (inget som stigit mig i huvudet nu, eller hur var det där med ödmjukhet Josephine?...)

Pajbotten

Håller på att fixa kebabpaj, hade köpt färdigt botten och tänkte att det går ju smidigt så. Men vet ni, jag tänker hålla mig till home-made i fortsättningen. Där vet du iallafall vad du sätter i dig (margarin, mjöl..) medan det i denna ena förpackning stod att det finns ELVA stycken E-något inuti..alltså massa tillsatsämnen och skit.

Homemade is best. Punkt slut. Sen att man blir lite lat ibland och köper tillverkat är förlåtligt, men vill man verkligen hållas på hälsosamma kanten - skit i färdigtillverkat!

(nu skall ni ändå veta att jag för det mesta alltid köper färdigtillverkat..det är så lätt att uppmana folk till något, istället för att göra det själv..men skall försöka skärpa mig på den fronten)

Mumin är pop

Jag vet att mumin är pop och inne, men någon gräns finns väl? Här står ju inte vem som står bakom, men tyvärr kan inte jag hindra mina fördomar att dyka upp. Vilken folkgrupp är det som kan ha såpass stora svarta kjolar att dit ryms sådär mycket varor? Hmm..

Canon Ixus 105


Här kommer lite bilder jag hunnit knäppa med min nya kamera. Basic kamera som tar i mitt tycke helt bra bilder, iallafall tillräckligt för mig..kostade bara 100 euro från Anttila.

Wannabe Red Bull-tjej.


"Mellanmål" på Hesburger innan perhevalmennus. Jag åt faktiskt en riktigt god sallad, hesburgers sallader är betydligt bättre än McDonalds..

Det är ju inte som om man kan säga att man saknar snö detta år. Ännu en månad till, högst, sen tycker jag det får börja räcka.

Besök till skolan, de gamla korridorerna som känns ytterst gemytliga och trivsamma att gå i. Undrar varför en del helst enkelt älskar skolan, medan det för andra är en ren plåga? Jag antar att alla som vantrivts i skolan inte kan förstå min entusiasm och engagemang med skolvärlden.

Ett besök hos Jenna och glada Aaron. Hur kul är det inte att man kan ta svartvita, eller sepiabilder med kameran?

Den vanligaste position man finner mig i dessa dagar..

Men ibland rycker jag nog upp mig och aktiverar mig lite också, men inte för mycket eftersom blodtrycket ännu ligger högt. Jag läste någonstans att det kan vara ett hinder för epidural. Jag hoppas jag läste fel.

TJ 8


Nej, inget nytt på den fronten ännu. Eight days to go..(or less, please?!)

Du vet du är höggravid när..

Hittade ett helt superinlägg i Annikas blogg, hur det känns att vara höggravid. Kan instämma till 95 %. Hon har beräknat datum tre dagar efter mig, får se vem som hinner först.. ;)


-
När din man väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..

- Mannen måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.

- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig nertill och du ser inte längre tårna.

- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.

- Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån.

- Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trappa.

- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din mab knyter dina skosnören.

- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar

- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständlig.

- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.

- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd

- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan

- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.

- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.

- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.

- När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärringskorna"
- När godisskålen får prioritet före middagen

- När allt blir tungt

- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiktet.

- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.

- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.

- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.

- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och förlossningskliniken..

- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.

- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.

- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.

- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..

- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.

- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.

- Allt är väldigt irriterande...

- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet.

- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.

- När mannen din faktikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.

- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.

- När du hellre går i fula bomullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar

Laris intervju i Voice

Här har ni klippen från Voice där Lari var med. Pluspoängen ramlade ner i fickan för hans del. Därav skall jag nog vara snäll flickvän och göra mat idag åt honom (eftersom mamma är sjuk, hih..). Sen skulle jag önska aktivitet som tyder på förlossning, nu känns det bara som en evighet tills lillis ploppar ut. Mamma och pappa vill se dig nu, vi börjar bli otåliga..

Eftersom de inte nu tycks vilja samarbeta så måste ni klicka in på Voice själv och kolla.

Klipp nummer 1 KLICKA HÄR

Klipp nummer 2 KLICKA HÄRFranskt flicknamn?

Titta vad Lari hade fått av en elev: en namnlista på tjejnamn på franska. Hur sött gjort är inte det? Hela tre A4:ans sidor. Roligt med inspiration till "namnproblemet". Vad är det jag sagt? Lärare är världens bästa yrke, krävande i sina stunder men man får väldigt mycket tillbaka. Tack iallafall till flickan i fråga, det var snällt gjort.
Skulle vara lätt att välja namn, men man måste ju också tänka på hur namnet klingar här i Finland..då blir det lite snävare utbud

ZzzzzZZ

Nu skulle jag i vanliga fall sova. Men idag måste jag upp. Varför? Jo Lari skall intervjuas på Voice om 15 minuter. Varför måste de just ha honom till morgonshowen? Vad gör man inte för de där männen. 
p.s men såklart är det värt det. Det känns rätt spännande att se den andra i tv, och speciellt se vad han sen har att komma med..det är ju alltså pga. Red Bull Crashed Ice han är där.

Duktiga jag

Dagens bra val: räksallad framom Bearnaise-sås. Jag är så stolt över mig själv.

Ny kamera


Äntligen var kameran införskaffad. Så nu blir det i framtiden lite bättre bilder. å jepp jag köpte den nog delvis pga. färgen...

Tuliaisia..


Det är alltid sen roligt att se vad mannen hämtar hem åt mig från sina resor. Denna gång blev det champagneflaska, i väntan på våren..därtill fick jag lite mer aktuell läsning: nyaste vauva-tidningen. Man tackar och bockar. Man måste ju lite skryta, det är ju ändå min blogg :)

Dagens to-do

Idag blir det rådgivning. Skall bli kul å se vad hon säger om min situation. Men känner mig som en helt ny människa igen, sovit gott, lägre blodtryck ("bara" 152/84) och solen skiner. Härligt.

Dagens negativa: Inte längre sammandragningar som förbereder mot slutmålet
Dagens positiva: Verkar som liiiite av slemproppen börjar ge med sig..bring it on, thank you!

Och nej, jag tänker inte förklara vad en slempropp innebär nu, vill ni veta mer så googla. Det har att göra med förlossningens början, surprise surprise. Mycket sådant nu. Igår var jag bombsäker lillis kommer ut idag eller imorgon. Nu tycker jag inte det mer, nu känns det knappt ens besvärligt att ha magen i vädret.

Jaa-a, det är bara att konstatera: Graviditeten är verkligen en berg-och-dalbana!

Svar på frågestunden

Här kommer då lite svar på era frågor! Har ni några ni ännu vill ställa, gör det nu.
Lottis (blivande gudmor) frågar :
1. Tror du jag skulle passa i kort hår?
Svar: Jepp! Jag kan inte se dig i något annat än kort hår, men då syftar jag nog på att det inte skall vara kortare än till lite över öronen..
2. Har ni namnet på prinsessan klart?
Svar: Nope! Grymt svårt..har förstår namn jag kunde tänka mig, men vi har inte bestämt något definitivt, innan flickan kommer ut.
3. Får jag vara barnvakt?
Svar: Behöver jag ens svara på detta? ;)
4. Kan Lari eller Kickan skicka meddelande när hon är född?
Svar: Förstås. Jag försöker nog själv också höra av mig, bara konditionen tillåter..

Jenni (bloggläsare) frågar:
1. Hur träffade du Lari?
Svar: Vi började som kolleger på samma arbetsplats hösten 2008. Sådär sakta men säkert blev vänskapen något lite mer ;)
2. Talar han svenska?
Svar: Jepp, han är finlandssvensk men pratar båda inhemska flytande
3. Hur har ni arrangerat ert boende och kommer ni att stanna kvar i Finland efter att babyn är född?
Svar: För tillfället bor vi några månader hos mina föräldrar tills vi får vår egna lägenhet i Gäddvik tillbaka som nu är uthyrd. Vi har här ett eget rum och blir omhändertagna som prins och prinsessa. *bortskämd*. Vi har inte planer för tillfället att åka utomlands, utan stannar nu kvar här och tar hand om lillisen som väntar i magen..

Jenna (Laris syster) undrar:
1. Vad är din dröm?
Svar: Att ha en familj, yrke man trivs med och hälsa. Så för tillfället ser det ljust ut. Som liten ville jag bli konståkare och popstjärna, men vissa drömmar är bättre att de förblir drömmar. H. Bambi på hal is..
2. Vad lever du för?
Svar: Familj, familj, familj..livet vore ingenting utan dem och mina vänner. Det där med t.ex. pengar är förvisso viktigt men inget som enligt mig ger lycka. Hellre sitter jag trångt i ett skjul med nära och kära än gråter ensam i ett slott..
3. Varför älskar du Lari?
Svar: Han är snäll, och söt som en guldkaramell :) Svårt att förklara vettigt, det kan väl sammanfattas i att då han är borta är det någon del av mig som saknas. Förutom att han är pappa till mitt barn är han också min bästa vän.
4. Varför blev du hissanmaikka?
Svar: Älskade historia i högstadiet (hade superb lärare) och jag hade alltid gillat läraryrket då jag följt med min mammas jobb som lågstadielärare. Det var great då man kunde slå två flugor i en smäll!Jag älskar att vara lärare!!


Jorv från en gravid kvinnas synvinkel


Man kan ju inte säga vyn från där man ligger är alltför spännande. Där uppe ser ni lampan som sen behövs då det skall kollas närmare där nertills..

Det är inte min puls, utan tjejens. Babyns hjärtljud rör sig alltmellan 140-170. Den där gröna anger mina sammandragningar. Då de ligger på 10 ish känns de inte, men siffran kom nog upp till 50 där jag låg, som redan började kännas. Dock lär de ligga omkring 150 sen när det är riktigt ordentliga sammandragningar. Sitä odotellen..

Lite blodtrycksmätare och ultraljudsmaskiner. Jag hamnade också ge kissprov i världens minsta och trångaste toalett - iallafall då man har en jättemage i vägen..

Peräruiskepussit låter inte så lockande..och kiwikupit har jag inte en aning om vad det handlar om. Kanske lika bra..

Besök till jorv

Nåja. Nu börjar det bli verkligt, snart kommer en tös. Åkte in till Jorv eftersom blodtrycket var såpass högt (158/97). Dock uteslöts graviditetstoxemi men jag är nu orderad vila och att ta det lugnt. De mätte blodtryck och ultrade samt gjorde alla nödvändiga kontroller. Det här hade de att komma med: 
Flickan är cirka 3,4-3,5kg stor (redo att komma ut snart tycker mamma)
Allt såg bra ut och hjärtat slog duktigt
Livmoderhalsen var nu bara 1/2cm lång (3cm två veckor sedan..) och jag var ett finger öppet, dvs det har hänt en hel del sedan förra kontrollen 25.1 hos läkaren. Jag tror faktiskt hon vill komma ut nästa vecka, så får nu se hur era tippningar går till :) 
Nu skall jag slänga fötterna upp i soffan och vänta på pizzan som Jenna och Lotta fixar (ok, Lotta sköter pizzan och Jenna sitt barn...) Skönt man har så bra "tukijoukot" som tar hand om mig. Skönt att Lari kommer hem imorgon..vi får hålla tummarna att allt går bra ikväll!

Inför kisastudion..

Här är några klipp från Valkenburgs RBCI tävlingar. Banan är crazy och det blir nog spännande ikväll..19.45 kommer det live för de som vill kolla!

Inför det här 1 minuters videoklippet satte killarna vid bordet närmare 1 h. De spelade inte ens poker i verkligheten, allt var bara gjort som PR...

Dumt huvud får kroppen lida..

Ni får gärna fortsätta fråga mig frågor, har redan fått en hel del intressanta där under kommentarerna :) I övrigt är jag lite matt, fick blodtrycket ner för en stund men sen gick jag ju och smällde i mig chips igår kväll. Smart Josephine, smart..Därav är jag nu på saltförbud. (Jepp ni får säga det - hur dum får man vara..)

Jag skulle köpa från apoteket proteinstickor att kissa på för att kolla att det var rent (utesluta alltså graviditetsförgiftning) men de kostade 75 euro för 100 stycken! Bestämde mig för att vänta till måndagens rådgivning..jag må slösa en hel del men där gick nog min gräns. 

Frågestund

Nåja! Länge sen jag sist hade frågestund. Det vill säga ni frågar och jag svarar. Måste ju vara något ni undrar, speciellt då läsarantalet ökar stadigt men alla är så blyga att kommentera. Fråga på! Jag lovar svara på alla frågor. Det skulle pigga upp mig och ge mig lite mer sysselsättning här i väntans långa dagar..

2 veckor

Idag inleds då vecka 39 (38+0). Det betyder att det idag är 14 dagar till beräknad förlossning. Skall vi börja vadslagningen? Vem tror den kommer före det? (Skall tillägga jag gör det..)
Den som kommer närmast rätt datum bjuder jag på mat! :) Min gissning (och förhoppning) är 14.2!

Pulsen stiger..

På lördag tävlas det i RedBull Crashed Ice tävlingarna i Valkenburg. Pulsen stiger sakta men säkert, banan lär vara galen och rätt farlig..fast det lär ni märka om ni kollar live på lördag 19.45. Jag sätter länken hit senare för de som vill kolla!
Här är ett videoklipp ni kan kolla in. 

Det blir en kanin!

Jepp, ni läste rätt. Det föds en kanin snart i familjen. Iallafall om man skall tro det kinesiska horoskopet.
 
Vår lilltös föds alltså i kaninens år. Vi blir nog en söt familj - två råttor och en kanin. Bra combo. 

Friends!

På lördagen var jag och träffade Mekke och Carita ute till stan. Vi åt god mat (iaf min mat var helt ok, köttbullar och mos slår aldrig fel) och drack gott. Jag blev helt hooked up på tranbärssaft, slurp! Det är så kul att träffa sina trevliga vänner, trots att det inte blir sådär rysligt ofta. Men desto roligare sedan när det blir av!
Bilderna lånade av Mekke, som hade lite bättre kamera än min fnuttiga mobil..nästa träff blir sen med lite tillökning i familjen. Spännande!
Mekkes kycklingsallad såg väldigt god ut! Carita åt en pasta som var lite för "vattnig" och jag hade helt goda köttbullar. Det var en grill som ligger dörren brevid Santa Fé i Helsingfors (bra minne jag har..). Med cityshopparen får man 25 % billigare räkning av allt man äter! (exl. alkohol). Det tycker jag är en riktigt bra deal!

Till alla gravida och blivande sådana

Det här är sida 1/3 i häftet jag fick över mat man skall undvika under graviditeten. Märkte den härom dagen i mina mappar. Ibland känns sådana här listor lite vääl överdrivna, jag menar - var finns ens sakarin och syklamat? Vad är det? Om man får dylika listor borde de väl vara lite mer specifika.

 Själv har jag använt en dos av sunt förnuft och hållit mig i att unvika opastöriserat, inte äta rått kött, inte dricka alkohol. Ok, ett glas vin och champagne (the real one) har slunkit ner, men det är ingen fara med det heller. Inte om man skall tro läkaren, som i sin tur sade att det är ok att ta ett glas skumpa vid bröllop och dylika tillställningar. Vem av er visste att man skall undvika salmiak? Det var nog också en överraskning..
Annat på listan över som skall undvikas/upphettas etc etc: pavut, idut, korva sekä pellavasiemenet, merilevävalmisteet, ulkomaiset pakastevihannekset, raaka liha (no shit!), maksa, pehmeät juustot, kala (endel bra, en del dåliga) ja graavi sekä tyhjiövalmisteet. Pust. Om man vill vara riktigt småpetig kan man ju öka listan..

Revbensturbulens

16 dgr kvar, 16 dgr kvar..(nej, jag tänker inte ens möjligheten det går över). 
Såhär måste man bara tänka då sparkar kommer mot revbenen och det är tungt / obekvämt att ligga vare sig på rygg eller sida. Herrejestas, jag börjar bli som såna där klagande höggravida kvinnor jag aldrig förstått mig på. Hjälp. 

Revbensturbulens

16 dgr kvar, 16 dgr kvar..(nej, jag tänker inte ens möjligheten det går över). 
Såhär måste man bara tänka då sparkar kommer mot revbenen och det är tungt / obekvämt att ligga vare sig på rygg eller sida. Herrejestas, jag börjar bli som såna där klagande höggravida kvinnor jag aldrig förstått mig på. Hjälp. 

Hypokondrikern

Argh. Jag är en sådan liten hypokondriker ibland. Hade lite högt blodtryck och genast börjar man fundera och analysera - "har jag huvudvärk? ser jag prickar framför ögonen? Är jag mycket svullen?".  Fastän jag kanske kunde fundera på att det beror på att jag varit i gång två dygn nu mer eller mindre 12h och inte tagit det så lugnt jag borde. Det är nästan så jag glömmer bort emellan att flickan kan bestämma sig för att titta ut vilken sekund som helst nu - eller sen först om en månad. Äsch vad man är löjlig. Måste ta mig tillbaka till tillståndet jag levt med de senast 9 månaderna - lyssna på kroppen, den säger nog om något känns fel. 
Nu skall jag dock ta några lugna dagar och bara ta det lugnt, låta kroppen vila och ladda batterierna. Det kan behövas då Lari åker till Valkenburg för att tävla och lägga denna blivande morsas nerver på högspänn igen lördag kväll..
Nu skall det bli filmdags!!

I bilaffären..


hon: väntar och spenderar tid på internet..det där med att springa runt och jämföra priser å diskutera bilar är inte riktigt min grej

Han: eld o lågor..

Älska våren!


Jag älskar våren. Det börjar kännas lite i luften och fåglarna kvittrar. Jag vet det bara är februari, men samtidigt så piggar solen redan upp så mycket att det nästan känns som mars. 

Idag blir det del två i familjecoachandet - det skall handla om förlossning och smärtlindring. Vi skall få se på förlossningsvideo...är det här jag borde skrika jipiiii eller hjälp?

RSS 2.0