Sjukt barn

Då var dagen här, när vår dotter fått någon form av förkylning. Jag hoppas ännu på att det bara är en släng av något..stackarn vaknade till från nattsömnen och såg förundrat sig omkring - vad händer? Det är nytt för både mor och dotter då näsan rinner och det rosslar. Fy sådan hemsk känsla då eget barn är sjukt, finns inget värre. Nu håller vi tummarna hon mår bättre imorgon! (och alla tår därtill..)

Krock & sömn

Idag då jag åkte hem från jobbet såg jag en krock. Två bilar framför mig körde in i varandra och hela baksidan blev mos på bilen längst fram. Skrämmande, för man blir ju påmind om hur allt inte är i egna händer, och hur det inte går att styra andras körande..

Från en sak till en annan: Eftersom jag börjar lite senare på onsdagar, vaknade jag idag till att väckarklockan ringde kl. 8 och jag kände mig mer utvilad än på en väldigt lång tid. Jag hade sovit 9h!! Det hände senast innan Isabella föddes. Konstigt med tanke på att hon sover så långa nätter, men hon går ju och sova redan 19, vilket inte morsan brukar göra. Det är alltid bra med lite extra energi!

Mat, mat, mat..

Jag måste bara säga att det är härligt då Isabella lärt sig sitta i matstol, för det första är det mysigt att sitta hela familjen runt bordet men även ryggen tackar då man inte måste böja sig ner över babysittern då man matar henne. Hon verkar själv också trivas med att slå på bordet och följa med omvärlden, från någon annat ställe än rygg/mage.
"vaaaa? pratar du med mig?"
Gröt är gott..
Efteråt är man mätt och belåten, med lite gröt här och där.

Svar på frågestunden

Svar på frågestunden (better to late than never..)

1. Hur har du gjort för att gå med i Barnposten?
- Om jag minns rätt bara på deras hemsida..
2. Vad betyder historia för dig?
- En del av mitt yrke och det överlägset intressantaste ämnet ;)
3. Vad är dina favorit hobbyn?
- Leka med Isabella, zumba & dylikt, golf och musik
4. Hur träffades du och Lari?
- Vi träffades genom jobbet, båda arbetade då som lärare..
5. Var det kärlek vid första ögonkastet eller tog det tid före du föll för honom?
- Vi var vänner till en början, sen sådär småningom..
6. Vilken är din bästa/sämsta egenskap?
- Bästa: ärlig och förstående. Sämsta: Smått lat och pedantisk
7. Var skall du börja jobba? Vilken årskurs?
- På en högstadieskola i Helsingfors. Har dock allt från 5:or till 10:or (10-17 åringar..)
8. Favoritepok?
- Mitt favoritområde är Världskrigen och Förintelsen..
9. Om du från och med imorgon bara får äta en maträtt, vilken skulle det vara?
- Lax med bearnaisesås, mums!
10. Vad fick dig att börja blogga?
- Ett sätt att hålla kontakt hem då jag bodde i Kanada förra hösten/vintern
11. På vilket sätt har du ändrats sedan du blev mamma?
- Oj, på så många olika sätt. Det har väl genomsyrat hela mig, jag har fått något ovärderligt i mitt liv jag alltid tänker göra det bästa för. Låter inte saker och ting tynga ner mig utan tänker mer positivt. Vad annat kan man ens göra då man möts varje dag av Isabellas oskyldiga, breda och ärliga leende. Överlägset det bästa som hänt. Föräldraskapet har varit betydligt bättre och lättare än jag hade tänkt mig. Love being a mom!!
12. Hur tror du ditt liv ser ut om 5 år?
- Förhoppningsvis inte så olikt som idag, men kanske en till krabat krypande på golvet.

Babysim!

Idag hade vi tur då fafa kom med som fotograf till babysimmet. Jag tänkte lite dela med glädjen av att simma med sitt barn, ifall någon är i valet och kvalet gällande simning. Det är så roligt, så roligt..
"Vatteeeeeen"
Familyphoto
Oj vad hon gillar att bada
Lite "koka-vatten" leken fungerar alltid..
Pappa får Isabella alltid att skratta..fast det är ju inte så svårt
Idag gällde det att simma på mage
och lite att öva inför dykningen. Pappa visar exempel..
..och Isabella gör efter.."Isabella dyyyyker"
Båten fann hon intressant
Hon sprattlade med både händer och fötter..nog blir det en simmare förr eller senare av vår tjej också
När vi kom hem somnade hon igen som en stock, och vaknade först närmare 2,5h senare..
Vi väntar redan på nästa vecka!

Filurerna

Jag kan just tänka mig om några år att dessa två kommer att vara riktigt busiga och komma på små hyss i hushållet..det ser man ju redan på minerna..
Nu märker jag det däremot behövs kaffe, vi vaknade redan halv sju och det känns som om klockan vore betydligt mer än 13.30. Det är fördelen med barn, man har fast rutin både vardag och helg, samt att det känns som om man har all tid i världen kvar av dagen, istället för stressen att timmarna skulle ta slut. En kopp kaffe är dessutom väldigt effektivt! Farsan i huset har golftävling idag, så tjejerna tar det lugnt här hemma och lär oss att äta i matstolen. Trevlig lördag!!

Friday night

Igår kväll var jag glad över vårt badkar..förutom att Isabella tycker det är kul att "plåttra", så kunde morsan i huset ta ett långt och avkopplande bad. Då glömde jag bort den borttappade skon. Igår hade nämligen vår lilla Askungen sparkat iväg sin sko då vi var ute utan att jag hade märkt och nu finns det bara en rosa sko kvar. Man kan ju förstås trösta sig med att hon om några veckor ändå inte mer hade rymts i dem

Att simma är kul!

Såhär entusiastisk var Isabella inför simningen..ni skulle ha sett reaktionerna vid poolkanten då hon såg alla andra barn i vattnet..
På söndag kommer dessa igen till användning, jippii..

Mindre kolhydrater

Vet ni, jag har märkt man mår bättre av att inte sätta i sig sådär rysliga mängder pasta och ris. Jätterevolutionerande, jag vet..Förr hade jag svårt med sallader till huvudrätt, men sådant kan också ta en ändrad riktning (likt att jag nu smäller i mig oliver och paprika, som jag avskydde då jag var yngre..). Jag måste säga jag riktigt väntade på stunden efter att Isabella gått och lagt sig, då jag kunde göra middag, eftersom hungern gjorde sig påmind. Idag var hon lite trött så hon somnade redan 18.30, varefter detta var det som serverades:
...och såhär en stund senare kan jag bara säga: jag är proppmätt..

Tittut!

kolla hur coola glasögon Isabella fick, passar bra till lördag då de utlovat sista värmeböljan, wuup wuup!

annars kan vi ju nämna att de strategiska måtten för fröken ligger vid 6 månader 8 kilo och 71cm. Vi var nämligen till vår härliga rådgivningstant igår, alltid lika skoj! Idag har vi promenerat till Iso Omena och handla mat, samt tog en fika på cafeet. Isabella har börjat sitta allt bättre och njuter nu av att sitta upprätt och kolla på allt och alla omkring sig...fröken nyfiken..

nu har vi då börjat äta kött två gånger om dagen, eftersom hon rör sig så mycket och behöver mer protein. Hon ligger på normalkurvan lite på undersidan i jämförelse till längden. Vårt matvrak, äter med gooood aptit. Småningom blir det även frukt till mellan ål, som tillägg till mjölken.

arbetet löper på bra, tänka sig att halva veckan redan gått och att det snart är helg igen..tiden flyger! (då man har kul, eller hur?)

Tips!

Idag slutade min jobbdag redan 11.30, varefter vi styrde kosan då jag kom hem mot lite shopping. Idag blev det dock bara inköp till modern i huset, ibland även så. Med hem följde en ny parfym och lite solpuder (lite hjälp mot vinterns blekhet). Däremot funderar jag ännu på en vårhalare till Isabella, men minsta storleken var 80, vilket betyder den passar förvisso på våren, men frågan är när..hmm. MEN ni andra som rör er nära Stora Äpplet - barnaffären där har nu rea på nästan allt (60%!!). Lönar sig att kollas in!

Lycka är..

..då lilltösen somnar vid mig på soffan, helt sådär hux och flux, efter all lek och stoj. Då vet man vi busat och haft så roligt att man måste ta en liten power-nap. Det där med jobb och barn har hittills gått över alla förväntningar - vi hinner ha otroligt mycket tid tillsammans, och då jag är borta har hon haft det roligt med pappa och tant T. Idag hade hon kryp halvvägs genom korridoren, dock med baken före. Hon är uppenbart inne i kräft-stadiet. Det är också härligt att se hur bra relation Isabella har till sin pappa, och hur hon virat honom runt sitt lillfinger. Hihi..(vi vet till vem hon kommer att springa då hon vill något..)

Själv har jag bara lämnat bort största delen av tv-tittandet, och hux flux hinner man med hur mycket som helst om kvällarna då Isabella gått och lagt sig: Jobbförberedning, städning, matlagning (igår blev det egen blåbärssoppa..mums!) osv..listan kan göras lång!
Hur har er vecka börjat? Några speciella planer?

På begäran

Det var någon som nämnde de inte sett en bild av en gråtande Isabella. Here you go..
cirka 1 minut senare sov hon som en stock. Så visst skriker hon då hon vill ha mat eller sova..
en timme senare var minen väldigt annorlunda. Vanliga, glada Isabella.
Igår blev det inte Högholmen då det var så blåsigt väder, istället gick vi på kirppisrunda med mommo, och blev bjudna på kinarestaurang därefter. Mums.
Idag var vi på babysim för första gången, det var jätteskoj! Isabella gjorde sina föräldrar så glada och stolta då hon plaskade på i vattnet. Det var nog en underbar syn. När vi kom hem fick hon mjölk och somnade bums därefter. Det måste nog varit rätt stor ansträngning att plaska på i 30 minuter, då man ännu är så liten..

Vad säger du?

Nu om vi nångång åker till någon plats med högre musik har vi skyddat Isabellas små söta öron. Ljusrött skall det ju vara, förstås! De tycktes iallafall inte störa henne, vilket ju är bra.
Trevligt veckoslut till er alla. Imorgon åker vi till högholmen om vädret är bra, det skall bli roligt!

Biljettgranskning

Jag var med om biljettgranskning på bussen idag. Alltså - jag blev faktiskt förvånad! Jag menar, jag förstår man kollar i spårvagnar och tåg..för hur tar man sig in utan biljett/kort i en buss?! man måste ju gå förbi busschauffören som checkar alla då man kommer in. Nu känner jag mig clueless och kanske lite...blåögd? upplys mig gärna. H: Gamla lande-bon...

6 månaders "kalas"

Mommo kom och hälsade på idag, och hämtade med sig en liten present till Isabella, i ära för de första 6 månaderna
Hon fick giraffen Sophie, som inte är vilken leksak som helst..
..utan är rätt "pop" bland kändisbarn. Den tycks enligt hemsidan ha en massa positiva funktioner för småbarn, och det måste den nog ha med det priset på nacken.. (mommo tyckte Isabella också skulle få vara lika "in" som andra småbabyn..)
och visst gillade hon sig giraff, som dessutom gav ifrån sig läten
Mamman i huset var i sin tur överlycklig då hon kom hem - en glad tös och en mommo som gjort super mumsiga smörgåsar för att mätta magen. Bra med tanke på att jag glömde lunchen hemma i kylskåpet..
och som om inte det vore nog med smörgåsar, så gjorde hon blåbärspaj därtill. Oj sådan bra dag!
Idag kom jag hem strax efter att hon vaknat från dagssömnen, och fick höra hon ätit duktigt och sovit en ordentlig sömn därtill. Glädjer vilken mor som helst..
Mommo-barnbarn quality time
Giraffen smakade gott..för tillfället går allt Isabella får tag på rakt in i munnen..
..även fisken på mattan är för det mesta genomdränkt
och jag kan inte låta bli att tycka min käraste påminner lite om en vovve emellan..plockar upp allt i munnen och ger inte upp i första taget
Imorgon är det ju sedan redan fredag och veckoslutet hägrar..på söndag blir det babysim!! Spännande..

Homo

Nu kanske någon satte kaffet i fel strupe man läste rubriken, men lugn. Det är inte alltid som det verkar. Som historialärare får man lära ut en del saker som unga ofta missuppfattat. Speciellt ordet "homo" leder ofta till småfniss, speciellt på de lägre klasserna. Ni vet säkert alla vad man automatiskt tänker på - de homosexuella. Men faktum är ju att människan i sig kallas homo, som genus då vi pratar om vår art. Sitter som bäst och läser om forntiden ända fram till "homo sapiens sapiens" - något vi alla är.
Synd hur ordet blivit ett "skällsord" under årens lopp.
Och på tal om genus - cirka 100 år sedan var det så att pojkarna som skulle gå i ljusröda kläder och flickorna i ljusblått. Då ansåg man att ljusröd färg signalerade styrka/makt och ljusblå var det svagare, som lämpade tjejer bättre.
Enligt gammal tradition skulle detta då varit en typisk, stark och ståtlig pojke?! ;)

Grattis min kära!


Tack för att du kom till vårt liv 6 månader sen. Mamma och pappa älskar dig! Vår lilla "tuffing"..

Papporna ute i parken

Hejssan Hoppsan!
Första lektionen bakom och jag kan bara konstatera att jag nog fortfarande är glad över mitt yrkesval.
Isabella och pappa har haft det bra och varit bl.a. ute och leka i parken varje förmiddag. Idag var de tillsammans med kusin Aaron och hans pappa till parken. Då de gick vid stranden med barnen utropade en kvinna till dem "Upea näky"!! Sedan frågade Lari "ai mikä?" som hon sedan svarade till: "Isät lapsien kanssa ulkona, ihana ja harvinainen näky".
(Isabella och pappa ute och "gunga"..det blir ju jätteförsiktigt fram, eftersom hon är så liten ännu, men med en vakande hand så kan hon lite röra sig fram och bak)
Att sådant. Men hon hade ju nog rätt, för oftast är det ju mammor i farten. Jag tror det inte alls skulle göra illa att alla pappor kanske skulle vara till och med lite längre hemma än den där pappa-månaden (som en del inte ens använder..).

Att åka buss..

..är faktiskt riktigt roligt. Ibland blir det buss ibland bil..

Fördelen med bussåkande: Du hinner läsa din HBL i lugn och ro
Nackdelen: Alla aromer och jäktade människor

Jag måste skriva ner på tryck om bussåkandets rolighet, eftersom jag har på känn att jag inte delar samma glädje om några månader då snön och kylan gör sig påminda.

Fin tavla vi bongade in förra sommaren - känner ni igen stället?

Helloooo!

Hej, tänkte bara fort kika in och säga allt gick riktigt bra idag, tack för alla lyckönskningar. Som ni säkert förstår så är det några extra hektiska dagar såhär till en början och bloggandet blir på sista prioritet. Återkommer imorgon! :) Hoppas er vecka också börjat bra

Rullerirull

Nåja, nu har vi då också lärt oss svänga från mage till rygg i denna familj. Slut på "kom och sväng på mig då jag blir trött på magen"-leken. Voi harmens harm.

Nasse

Här är lite av det jag hittade på Akseli förra veckan - Nasse långärmad body 1 e och jeansbyxor 1 e. Så gott som nya i helt prima skick. Synd att man inte kan fynda lika bra för vuxna. Återanvändning är absolut något att rekommendera, speciellt då det kommer till småbarn. Dessa kommer hon ändå att växa ut om någon månad..
Nu sover lill-nasse och snart skall vi åka på lunch till mommo och mofa. Imorgon blir det sedan pappas tur att sköta vår prinsessa lite mer, för jag skall på jobb. Spännande tider!

Chena!

"Idag har jag varit och kollat på pappa då han har spelat Street Hockey SM i kampen. Det var riktigt skoj. Sen blev det lunch i Forum och sen kom vi hem. Det börjar bli lite kallare ute, så nu måste jag börja ha mer på mig, speciellt på morgonen. Sen efter jag sussat en stund igen på eftermiddagen gick vi till matbutiken. Mamma och pappa skall ikväll då jag sover äta lite "godare" (ja, jag förstår mig nog inte alltid på dem. Vad är det för fel på potatis och kött? Sådant äter jag ju hela tiden..). Nåväl, det blev toast skagen, lax och nypotatis. Först tänkte de köpa inrefilé, men då de såg att priset var 53 e /kg ångrade de sig. Tur det, annars hade jag nog börjat skrika i protest. Min mat kostar ju bara 1-2 euro!"

Viihdettä

Här är en av sakerna jag sysselsatt mig med. Nuförtiden kan jag även tituleras Josephine, the cable woman.

Kvällens film

Jag lovar, jag ljuger inte om jag säger att jag sett "En prins i New York" minst 30 ggr. Den råkade komma på Nelonen ikväll, och nu sitter vi här och skrattar högt med sambon. Roligt med hur lika film och musiksmak vi har, det är inte många som både har samma filmsmak OCH diggar ABBA :) Hyvä näin
Tjejen sussar sött sedan flera timmar tillbaka (hon somnar alltid mellan 18.30-19) och vi har hunnit äta gott, dricka ett glas rött därtill ute på balkongen, njutit av popcorn och kollar på bra film. Helt enkelt en perfekt fredag.
Om ni motförmodan inte sett filmen med Eddie Murphy, gör det! Jag lovar, ni kommer inte bli besvikna.
Trevligt veckoslut allesammans!

Man skall vara försiktig med knivar

Något jag fick lära mig idag då jag skar upp en wok-påse. Hups - och så hade man i misstag skurit med en del av yttre fingret (som tur bara första hudlagret underom nageln). Jag är riktigt duktig på senaste veckorna att skära/rispa/skråma mig själv. Tur i oturen de inte gått djupare. Borde väl omringa mig med bomull..
Övrigt så har jag fullt upp, så jag tar och svarar på bloggfrågorna senare vid bättre tid. Skolarbetet och barnskötseln prioriteras nu framom bloggen. Det går riktigt bra med planeringen, man bara skippar att se på tv och är effektiv istället på andra sätt. Jag förstår nog att det kallas dumburken, man blir lätt lat och bara ligger hjärndöd framför något program om t.ex. karavanare. Nej Nej Nej..nu har vi ryckt upp oss i kragen!!

Frågestund

Nåja, en tid sedan senaste frågestund. Frågan och ordet är fritt, är det något ni undrar om eller är nyfikna - nu är chansen :) Går som vanligt att kommentera också anonymt..(och så kan man ju fråga många frågor på en gång)

Att läsa en bok..

Igår kom paketet från Barnposten hem. Jag hade besällt Alfons böcker och därtillhörande leksaker. En given succé, men det var faktiskt boken som intresserade mer..
såhär glad var man då hon såg Alfons
¨
Till en början försökte vi läsa lite..det gick bra en stund, men sen..
..började boken smaka godare och tänderna kittla. In i munnen i ett smack. Nu ser nog inte boken mer så ny ut, och jag får nog hålla dem på hyllan och "läsa" vid valda situationer..
Idag har vi chillt och bara lekt, tant T har varit och skött Isabella och kollat hur vi gör, så hon är van då det blir dags nästa vecka. Oj vad lillis gillar tant T, hon ler och pratar med hela kroppen då hon anländer. Det känns tryggt och bra.

Hösten närmar sig

Idag då vi gick ut på en promenad till butiken var det tydligt redan lite kallare ute, och tösen fick därför ha på sig liten jacka. Är det bara jag, eller gick sommaren extra snabbt i år? Nå, det är ju bara 4,5 månad till julafton, betydligt kortare tid än det var från Isabellas födelse. "Jinglebells, Jinglebells....". Äsch tusan, nu börjar låta som en gammal gnällig tant. Jag älskar faktiskt årstider, for real. Min kompis bor i Singapore och där är det 32 grader året om, och visst skulle det bli lite för jobbigt. Bra med kyla, för då uppskattar man värmen!

Isabellas hälsning

"Hej alla medkumpaner och andra småttingar! Nu skall jag berätta en jätterolig lek jag nyss upptäckt. Jo - när man äter kan man samtidigt spotta med läpparna så maten flyger hit och dit. Speciellt roligt är det då mamma får det på sig. För att åstadkomma detta skall ni sära lite på läpparna så det blir en passlig vibration. Hur kul som helst!"
Snart får morsan också skaffa sig matlapp/skydd..
"Vaddå-då? Jag är helt oskyldig...."

Eget tryck

Ett litet tips om man har idétorka då det kommer till gåvor : gör något eget! Du kan t.ex. köpa vita t-shirts och trycka något eller rita ett motiv. Dessa gjorde jag rätt många år sedan, med textiltuscher. Som ni ser är golf ett gemensamt hobby vi har i vår familj..Det är alltid roligt med personliga gåvor, det är inte alltid prislappen som skall avgöra en gåva, utan tanken bakom.

Pretty in Pink

Jaa-a..får vi en pojke till följande lär vi nog hamna förnya hela babyförrådet..

Fullt upp

Idag har vi haft fullt upp så jag har inte ens hunnit sätta mig vid datorn..bl.a. blev det besök till loppisen Akseli med gudmor Lotta N, och där hitta jag en massa bra kläder till Isabella. Höstkläder råder det en liten brist på..sen blev det lunch och därefter lek och sång. Det har varit en prima dag. På kvällen blev det även sista måndagszumban, för nästa vecka börjar ju allvaret. Jobbet kallar. Att det är nervöst och skrämmande är förstås självklart då situationen är så ny, men jag har alltid gillat mitt jobb och det går nog bra bara man har en positiv attityd. Isabella sköts alltid här hemma hos oss, mest av sin far men även av vår underbara släkting som har möjlighet att ställa upp. Mina dagar är rätt korta så jag känner mig glad över hur bra vi fått allt ordnat.

Desto mer ingående om jobbet kommer jag inte att blogga om, eftersom det här är en öppen blogg som kan läsas av alla, inklusive elever. Det är alltid lite knepigt det där, med att vara lärare och blogga. Som lärare blir man lite av en "offentlig person", som granskas lite mer än mången annan. Men det är en helt annan diskussion i sig..

Kul bilder

Internet - där man kan gömma sig bakom en dator..
Kameramannen var positionerad i precis rätt vinkel..

Golf

Godmorgon! Idag skall vi åka till mommo och mofa på besök. Vi är ju en golfande familj, varför jag nu tänkte bjuda på några golfskämt jag fann här på datorn.
Här är annars allt i prima skick, Isabella jollrar och sover nuförtiden hela nätter, så vi har inget att klaga på. Jag har köpt skrivbord och montrat ihop det, efter några om och men står det klart. Och ett blått finger senare..
Jag gillar nämligen det där med att vara händig och göra saker med egna händer..det är kul! Another reason I love Ikea..

Vaimo: "Miten sinun lääkärissäkäyntisi sujui?"
Mies: "Minulla on sekä hyviä että huonoja uutisia. Minulla on korkea verenpaine, mutta aion lääkärin kehotuksesta ruveta harrastamaan golfia."
Vaimo: "Mitä ne hyvät uutiset ovat?"

****

Golffari tapasi klubitalolla pron ja kyseli häneltä, että miten saada paljon backspinniä palloon.

Pro: -Kuinka paljon lyöt rautavitosella?

Golffari: - 140 metriä

Pro: - Ja vielä haluaisit pallon tulevan taaksepäin!?Uuno on numero yksi..

..regnigt väder ute och Isabella tar tupplur. Vad kan man göra då?
Jo, kolla på gammal finsk klassiker..

..och lugnet har lagt sig..

En ytterst trevlig fredag: Grannen bjöd födelsedagen till ära på pizza och fattiga riddare, tösen sover som en stock och mannen är ute på galej. Med andra ord njuter nu denna morsa av tystnad och skall strax ta an fredagens korsord i HBL. (någon av er som löst den?). Kanske orsaken till att jag aldrig löst den helt och hållet är att jag alltid gör den vid läggdags - och av någon märkvärdig orsak fungerar det som bästa möjliga sömnpillret..

Morgongymnastik

De där små fötterna är nog ytterst intressanta för tillfället. Såhär har det sett ut i några veckor - men ni skulle ha sett pappans min då han såg flickan dra fötterna till munnen. Det hade han ju inte alls förstått babyn brukar göra..("Josseee...kom och seee vad Isabella håller på med. Nej men härreguuuuu.....")
"Titta vad jag kan göra"

Grattis!

Grattis faster Jenna på födelsedagen!!!
Världens bästa granne!! Aldrig tråkigt med henne..grattis!!

Dagen i bilder

Det började med parken, gunga är skoj..
Isabella kan redan sitta i gungan, men ännu får farten vänta. Men kanske vi ännu hinner i år, innan snön faller, bara balansen har hittat rätt..
"I'm a hip hopper yes I am..." - pappas lippis får fungera som solskydd i bärsälen.
Besök till Ida och mamma Jessica
Det var superskoj! Isabella och Ida riktigt njöt av varandras sällskap. Min dotter gjorde inget annat än babblade, hon hade tydligen mycket att säga till Ida. Ida hann knappt få en syl i vädret, men hon var snäll och lyssnade tålmodigt..
"Tittut""
Glada flickor. Många har undrat om Isabella tagit sol - men nej (småbarn skall ju inte vara i direkt solljus..), hon var redan mörk då hon föddes. Samma sak hade man frågat Laris mamma i rådgivningen då han var liten.
Båda har stora ambitioner på att ta sig framåt, men än så länge går det bara runt och bakåt.
Jag bjöds på sallad med paj, och därtill ännu kaffe och glass. Glada och belåtna åkte vi hemåt och hoppas vi tar det om snart igen!

Mamma-babyträff

Idag skall vi och träffa lilla Ida samt hennes mor. Ida föddes cirka 7h efter Isabella, på samma sjukhus. Roligt att barnen får leka och mammorna snacka strunt. Liksom två flugor på en smäll..
(favoritparken - bilden från tidigare i veckan..)
Tidigare idag var vi till parken igen, denna gång var pappa med också (passar på nu när han är hemma, och så han börjar bli van med tösens rutin inför hösten). Vi tog morgonmål på parkbänken och sen blev det lite åkning i gungan. Starbucks kaffe, solsken och pastej, härligt!

We go bananas!!

Nåja. Då var en banankaka gjord. Nu har vi bara 15 bananer kvar..
Roligt med att baka: Det goda resultatet, mums. Riktigt smör ger nog bra smak!
Negativt med att baka: Hiskeligt mycket disk..(och så några extra kalorier förstås..)

Isabellas favoritplats

Det här är för tillfället en given favorit: Bärselen. Fast det är ju rätt förståeligt, nog måtte det vara mycket roligare att se sig omkring än att ligga ner i en vagn. Dessutom skönt för min rygg, istället för att bära på min lilla 8 kilos klimp.

Favoritpositionen

Om det vore upp till Isabella skulle hon stå hela tiden. Vet faktiskt inte hur länge hon skulle orka, för man skall ju inte belasta för mycket på gången. Men stadigt står hon på båda fötterna (ingen ballerina här..), bara balanssinnet saknas, men det går bra nu så länge hon får hålla mamma i händerna.
men jag hoppas nog hon kanske ännu hålls på marken, för jag har ännu en hel del säkerhetsgrejer att köpa till lägenheten för att ha ett barn omkring krypande/gående. Om det skulle vara upp till henne skulle hon springa efter alla andra barn..nåväl, nästa sommar tar vi igen det sen med stormsteg!
Det var en riktigt rolig förmiddag i parken igen, och det fungerar som ett ypperligt sömnpiller. Lunch och sen är det ZZzzZZzzZ...

Barnrums-projekt

Nu har jag äntligen fått Isabellas säng fixad - eftersom hon "står på alla 4" emellan om kvällen i sängen satte jag nu den på lägsta nivån, så hon hålls i tryggt förvar. Dessutom ändrade jag plats på hyllor och säng. Så nu börjar det se ut som ett riktigt barnrum, var hon snart kan sitta och leka i. Skönt att få det fixat och klart!
Dockan ni ser i låda nr 1 högst upp är faktiskt Laris gamla favorit. Dockan Ville, som nu fått äran att övervaka Laris dotter..han är rätt sliten men hänger nog med fortfarande! Keyboarden är i flitig användning nuförtiden, då jag kan spela och sjunga samtidigt som hon ligger i sängen och lyssnar/leker.
"Mamma får helt klart godkänt" - tyckte Isabella. Som tack fick denna morsa en 13,5h sovande tjej, och en förundrad mamma som stiger upp och ser på klockan att hon fått sova till 8.15. Riktigt uppiggande med sådana morgnar. Men det där med att sova sen på dagstid blir därav lite kortare, högst mellan 1,5-2,5h/dag.
p.s. oj vad skönt med lite "svalare" dag, otroligt skönt väder ute!

Lek i parken

Idag var vi ute och leka i parken. Det är nog det bästa och roligaste att göra - barnen har skoj och när man väl kommer hem och äter lunch somnar de som små stockar efteråt. Isabella premiäråkte i gungan och red på hästen. Hon tyckte speciellt mycket om de blåa handtagen..Dessutom stormtrivdes hon med alla de andra barnen mellan 1 och 3 år. Nästa sommar springer hon med dem, underbart! 
Barn gillar nog mycket andra barn, det märks. Så fort flickorna i parken kom fram till Isabella började hon "prata" och visa tecken på att vilja röra dem och gå med. Före man fick barn tänkte man nog aldrig att lekparker är så roliga och givande, men det är ju så att eget barn ändrar ju perspektiv på många fronter
Aaron lekte för fullt, och var lycklig gosse. Omgiven av 5 andra tjejer. En mycket skön förmiddag, med precis lagom värme och svalkande vind.

Impuls-shopping

På eftermiddagen traskade vi med family till Iso Omena för att gå på en kopp kaffe. Det blev istället shopping på Stadium. De har nämligen riktigt bra erbjudande för den som är intresserad: Köper du 5 grejs får du ytterligare 50 % på reapriset. Vi gjorde många kap. Med följde bl.a. Helly Hansens jacka och byxor, Pumas skor, golfbollar och golfskor samt pikeskjorta.
Nu skall vi småningom äta kvällsgröt för sedan skall Isabella och sova. Därefter är det zumbatime för morsan och fastern. Dessutom väntar högen bananer på mig - får se om jag orkar ännu ikväll göra banankaka och någon smoothie. Har ni några bra och goda recept tar jag gärna emot förslag..

RSS 2.0