Riksdagen

Nåja, nu är riksdagsbesök bokat. Nästa vecka åker jag tillsammans med årskurs 9 och bekantar oss med stället. Det är närmare 15 år sedan senaste besök för min del, så det är nog på tiden igen!
Veckans high: Isabellas utdragna sovnätter fram till 14h idag och igår
Veckans low: Min videoprojektor monteras ner denna vecka. Vi flyttar ut från skolan till nya lokaler vid sportlovet, då gamla huset renoveras. Det betyder det blir inga videoklipp, powerpoints eller annat via nät. Får gå tillbaka till traditionell tavel-undervisning under några veckor. Kanske projektarbete skulle sitta bra..?
I övrigt blir det lite annorlunda vecka igen, då sambon åker iväg to-sö på Crashed Ice-deltävling nummer 2. Denna gång till Nederländerna. Jännä!
Over and out

Gömstället

Isabella trivs med att leka i sitt rum. En dag gick jag till köket för att dricka vatten och då jag kom tillbaka någon sekund senare var tösen puts väck. Försvunnen. Trodde jag blivit knasig, vart kan en liten späd sak ha gömt sig? Jag menar, vi har ju bara 64m2 att gömma sig på..
Efter en kort stund hörde jag ljud..bakom fåtöljen..
Där trivs hon bra, ett passligt litet krypin..
i övrigt måste jag ge en stor eloge till min dotter. Hennes första tand har spruckit igenom och tittar fram i nedre käken och hon har inte gnällt ett smack. Tvärtom har hon varit sprudlande glad och underhållande. Otroligt. Idag skall vi in till stan för några timmar och kolla på Crashed Ice-uttagningarna till Åre, famo kommer hit o leka med Isabella.

The Voice

Sushi, vin och The Voice på både Sveriges och Finlands tv. Perfekt. Imorgon blir det Red Bull Crashed Ice-uttagningar på järnvägstorget som jag och sambon skall och kolla in. Förutom landslaget så kan tio andra galna extreme-åkare få åka till Åre 17-18.2. Evenemanget börjar 17.00 för de som är intresserade..
Men vet ni, mest av allt ser jag framemot imorgonbitti. Jag har inte bråttom någonstans, utan får stöka och leka med tjejen hela morgonen. Dessutom en kopp kaffe och en delikatess-omelett. Mums.
Vill ni höra veckans bästa nyhet? Det ser ut att jag bara har fyra dagar jobb / vecka nästa period. Första gången under min karriär..(peppar, peppar..den är inte riktigt 100 % än..)
Trevligt veckoslut på er alla!

Busungarna

Isabella (och morsan) har nog världens bästa grannar. Aaron brukar vara och leka med Isabella nästan varje vardag och man märker hur bra de börjar komma överens. Trots att båda är små så leker de snällt utan att slå till eller annat våldsamt. Det blir mer kramar istället..
Båda älskar musik och rumpan börjar genast röra på sig då det kommer någon svängig melodi
Min leklåda i köket kommer väl till användning. Det börjar med att allt kastas ut, sen kan man börja kolla in grejerna
Om de ännu bara skulle lära sig snart det där med att plocka in tillbaka
Det som Aaron har, vill Isabella ha. Samt tvärtom. Det blir lite "följa John" - Aaron går någonstans och Isabella kryper snabbt efter
Vår "icke-längre-tandlösa-tjej". Igår kom lite blod, då tanden måste ha gått igenom tandköttet. Då skrek hon till, annars har vi inte lagt märke till något annorlunda beteende. Nätterna har vi sovit som normalt, får se hur det blir om det kommer fler på en gång.
Det är nog helt underbart att se dessa småbarn stöka omkring och deras "kommunikation" med varandra. Jestas jag älskar dessa små busungar!

Premiäråket

Det här med snö var intressant. Att åka i pulkabacken på gården med pappsen var kul
Kusinen och grannen joinade..dessa två är riktigt radarpar och brukar leka nästan varje dag.
Aaron är så stor att han redan kan åka i stiga, Isabella får vänta till nästa vinter
Roligt med snö är förstås dessa utomhusaktiviteter, minuset är förstås att klä på/klä av osv..i väntan på sommar och sol ;)

Summa Summarum

Jag är nöjd. Riktigt tillfredsställande första omgång. Får se om Haavisto kan göra det som ingen annan ännu gjort: att från andra plats resa sig till nummer ett. Jag tvivlar, men är glad över "anti-Jytky"-fenomenet

Presidentval!

Jag som hade tänkt ladda upp lite bilder av Isabellas första pulkaåkning..men nu började redan presidentvalet och jag tänker koncentrera mig på den spännande kampen om andra platsen. Så det får bli till senare! P.S bara två veckor kvar av denna period i skolan, med andra ord är min kämpigare tid snart över och jag får betydligt kortare arbetsdagar. Hipp Hurraa!

Tanden!

Jag skymtar första tanden. Lite vitt och nästan igenom..hipp hipp hurraa :)

Barn, barn, barn..

På veckoslutet var vi och hälsade på Isabellas kusiner M & M. Förutom att vi åt goda plättar hann vi även leka lite. Isabella brukar nästan stråla då hon får leka med andra småbarn, och fastän äldsta kusinen redan är 5 år är det inget hinder. Om några år blir det säkert fart då tjejerna är 2, 4 och 6..
att busa med mommo/famo är alltid lika kul
Hej hej!!

Duudsonit

Jag har funnit en ny favoritserie. Duudsonit muuttaa taloon. Har aldrig varit större fan innan till deras galenskaper, men att blanda in en vanlig familj med tokstollarna är riktigt kul.

Flunssan i huset?

Vår lilla tös har fått lite snorig näsa. Men mycket mer märker jag inte, lika piggt och glatt leker hon för det. Dreglet och snoret rinner om vartannat - så därför undrar jag om det är en riktig flunssa eller om den efterlängtade första tanden kanske är påväg?
Det värsta hon vet är att bli "snyten" med den där blåa nos-fridan. Det krävs två vuxna för att hålla händer och huvud på plats. Total tortyr tycker nog Isabella - men tyvärr en nödvändighet. Men jag säger bara att herrejestas vad hon har krafter när hon sätter den sidan till.
Mannen i huset har då kommit hem från tävlingarna och vi fick lite trevliga gåvor. Isabella en ljusröd kofta och jag en beige från Ralph Lauren samt en sponsorerad Samsung-mobil som jag nu har i testkörning. Får se om den går förbi min nuvarande Nokia.

Gäääsp

Det var då tävlingnatt och vakande som gällde förra natten. Sambon tävlade i Red Bull Crashed Ice VM (deltävling 1 av 4) och slutade på en fin 7:e plats av alla 132 som startade. Hjärtat bultade hårt och heja-ropen ljöd tillsammans med mina föräldrar. Nu väntar vi bara på att farsan kommer hem och får en stor kram!
Alltid lika roligt att se vad han har med i bagaget, kommer ju även en massa gratisprylar av Red Bull. Har man dessutom varit till Mall of America har det säkert köpts något annat skoj också :) jej!

OMG!

Nu börjar jag officiellt bli nervös. Tidskörningar idag, imorgon officiella tävlingarna. Jag kommer att vara trött morsa på sö-morgon då jag måste vaka och kolla racet mellan 02-03 på lö-sö natt. Med tanke på höga pulsen efter tävlingen tar det nog ett tag att somna..Vi håller tummarna att det går bra!
Dessa klipp är från amerikanernas uttagningar. Flesta av dem amatörer som första gången åker på dylik bana. Därav kommer det att gå snabbare och bättre (+farligare) då det är dags för att de internationella åkarna att äntra banan. Huhhu..

Almost celebrity aka. 15 minutes of "fame"

Jag funderade en stund varför min statistik dubblerats igår. Det behövde jag inte göra länge förrän jag märkte att det var bloggkommentatorn som gav mig 15 minuters berömmelse. Jo tack, tack. Det är inte varje dag man får erkännande för sin tafatthet inom design/stil
Som ni ser, ingen Leonardo da Vinci här..

Nya bilder


Fann lite roliga nya bilder på mammas dator från julen..

Isabella älskar musik

Så det blir en hel del pianospelas

Det blev lite pepparkaksbak med mommo..

..men jag tror det uppskattas mer nästa år. Pappret var intressantast

Tänka sig, ett år ruva jag på tösen inuti magen. Bilden nästan på pricken ett år sedan

och sen var hon ju här den lillisen, som nu närmar sig sin ett-årsdag med stormsteg och är ingen liten baby längre.

Back to work

Första skoldagen bakom. Började riktigt bra, förutom att jag märkte man inte varit van att prata så mycket som jag gjorde idag. Tre lektioner á 75 min märktes. Nu ger jag intryck av att jag är rätt tyst av mig, vilket då inte är sanningen, men försök någon gång att föreläsa. Det är inte så lätt som det ser ut (trots man har lite paus då barnen jobbar med uppgifter/videoklipp..)
Jag önskar jag kunde vara lite aktivare här, men bloggen får nog komma på sista plats i januari, eftersom vi har fullt upp. På onsdag reser sambon iväg till Minnesota för att tävla i nedförsåknings-VM (www.redbullcrashedice.com) och kommer tillbaka på måndag. Som tur är kan mina föräldrar hjälpa samt tant-T som är van att hjälpa till då det ibland behövs. Andra resan (till Nederländerna) åker sambo iväg i slutet av månaden. Då det är tävlingar i Europa är det skönt, då är han bara borta to-sö, vilket underlättar en hel del. Mer info om detta senare.
Hoppas er vecka börjat bra!

Lördagsmyyyys

Idag har varit en skön dag. På morgonen hade jag zumba och sen då jag kom hem sov lillfröken tupplur så jag kunde njuta av kaffe och bloggläsning. Farzan i huset har hockey fram till 18.00, så vi har varit på tumis och myst.
och roligt har vi! Morzan säger "katt" och tjejen söker boken med en katt på pärmen. Sen övar vi nästa ord och så lär vi oss hela tiden  nytt. Helt otroligt att märka då barnet börjar förstå det man säger. Framför allt är jag glad att "nej" är än så länge ett ord som är rätt effektiv,  med undantag för datorn och sladdar förstås.
och det där att dra i mitt eller någon annans hår är en stor hit. Jag borde ha förutsett detta..
Nu ska vi äta middag, sen blir det sovdags 18.00 (ja vet, rätt tidigt..men sen stiger vi nog upp kring 7) och därefter blir det lördagsmyyys! (måste passa på att njuta nu..sista lördagen på denna semester. Nästa blir sedan vecka 8 då det är sportlov)

Inredningsdille

Idag har det kommit en ny bokhylla in i huset. Jag har värre inspirationsfeeling - väldigt nytt för mig. Mitt barnrum såg nämligen ut som en sill-sallad med varken huvud eller fötter. Måste komma ihåg att slänga upp ett fotografi när allt är klart. Förutom inredning så har jag sysslat med jobb - surprise surprise. Gubben på träning/jobb och barnet sover, det passar ju bra då. Dessutom har det varit riktigt skoj! Har ett nytt häftigt "verktyg" att jobba med (tack kusin vitamin Felix för tipset!), som ersätter gamla vanliga Powerpoint. Idag har det varit Finlands presidenter på agendan. I bakgrunden kommer The Voice Sweden, helt perfekt.
Kukkuuuu!

Swuusch

...säger det då tösen drar förbi. Det är nästan svårt att förstå hur småbarn kan ta sig snabbt framåt, innan man själv ser det med egna ögon. På nyårsafton hade vi klätt Isabella i finkläder, men det strunta hon fullständigt i. Hon hade ögonen på något gult istället.. (och nej, nu pratar jag inte om kiss..)
Innan det hann hon dock tugga på lite pepparkakslock
Ankan! Som varit min leksak. Bra och ekologiskt det här med återvinning.
Tugga, tugga, tugga (jag kan nu känna början på två små tänder i nedre käken, men en annan femma är när de poppar upp)
Stackars anka..
Övrigt så fylls dagarna med lek och kvällarna med jobb. Idag har min kusin varit på besök med sin 6-månader gamla tjej. Roligt att se barn "leka". Dagens lek bestod främst av Isabellas glädjetjut mot den lille och den lilles undrande blick över vem fasiken den skrikande stora babyn är..
Eftersom Isabella gått senaste dagarna och sova tidigt (idag började nattsömnen 17.50) så innebär det tidiga morgnar (hon sover dagssömn 1-1,5h / 1ggr). Idag var hon extra tidig och pep till 06.00, men sedan sov hon mellan oss fram till 7.30. Kanske därför ögonen börjar bli tunga då uret visar 22.00. Eller sen på grund av att vi stannade uppe igår till 00.30 för att se på Love Actually. Nattugglor - jepp. Men det var en söt film. Nu tror jag att jag lagt tillräckligt många siffror i inlägget för idag, kan ju avsluta med att säga att det är exakt 5 dagar kvar av semestern.
Tack och gonatt

Näää-ä

Jag har inte saknat snön. Inte alls. Kunde gott och väl lämnat oss ifred. Se nu på riktigt ut - slask. Blaa! Nåväl - nu kommer vår fyrhjulsdrivna bil till "nytta" iallafall.
Dagens positiva: Spinning och att jag nästan gjort alla PP-presentationer till nästa period i skolan klara (wihuu). Likaså trevligt kaffesällskap i fancypants-Stockmann.
Dagens negativa: SLASK!

Babyn i lådan

Ikeas "rahi" - bästa leksakslådan någonsin

RSS 2.0