Fredagen ute på stan

På fredag var dagen jag väntat på äntligen här: Middag ute på stan. Vi hoppade på metron för att ta oss till de latinska kvarteren som är smockad med restauranger och god stämning. Här har vi kvällen i bilder..
Hungrig tjej påväg ut..
Metron är enkel att använda, som en barnlek om man jämför med Stockholms tunnelbanor..det finns i Montreal bara tre linjer, så det kan ju inte vara så svårt..
Metron är varm och kan bli väldigt intim då det är rusningstid. Samma orangefärg som i Finland, däremot finns det färre sittplatser, och här kan man nog se alla sorters människor. Försökte ta en smygbild av en hemlös man i bakgrunden, men kvinnan i plommonfärgade jackan kom i vägen..
På gatan finns det rejält med cyklar att hyra, vilka tar en lätt omkring i stan. Dock kunde det finnas lite mer cykelvägar..
En mini McDonalds. Mannen ni ser i grön jacka var 20 sekunder innan och trakasserade stackars mig, han ville säkert jag skulle ge några allmosor. Han babbla franska så förstod inte så mycket, det lättar med att vara utlänning är att prata svenska tillbaka och de ger upp. Ibland är engelskan så förkassligt s-k-i-t hos en stor del av personlen i butikerna, så man nästan börjar skratta. Jestas vad de är envisa..majoriteten i landet har ju ändå engelska som modersmål. Suck. 
Det var mycket folk ute på stan, med lite gatumusikanter som toppade stämningen
Det här var alltså latinska kvarteren. Likledes finns det bög-, studie-, och europeiska kvarter i Montreal. 
Vi hittade en trevlig mexikansk restaurang som hette trois Amigos. Där var fullsmockat men ändå fick vi otroligt snabb service. Kan ha berott på att det var 10 servitriser. Såhär glad var Lari över sitt fredagsstop..
Men det var inget emot hur glad jag blev över min virgin-Pinja Colada. Eftersom man knappt minns hur alkohol smakar så dög det här som ett substitut hur bra som helst. Ah the joy of good food and drinks!
I övrigt har vi märkt följande: cirka 25 % satte men lippis på i restaurangen och väldigt få använder kniv och gaffel då de äter. Bara en slump eller kulturskillnad, säg det..
Idag blev det minigolf och shopping, resultaten får ni se senare på måndag
Vem vann golfen tror ni, jag eller Lari? To be continued..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0