Varför Canada?

Det var någon trevlig anonym läsare som kommenterade (JA, det GÅR ATT KOMMENTERA, tryck på kommentera längst under ett inlägg..) och funderade varför vi åker till Canada. Så tänkte dra det sådär i korthet:

Jag har en sambo som är galen. Jo varför? För att han håller på med en idrott/tävlingsform som kallas Red Bull Crashed Ice. Det innebär att de kommer ner från höga höjder på skrindskor och tävlar vem som är snabbast. Typ som att köra ner för en grymt stor pulkabacke, helt sådär simpelt förklarat. På Youtube hittar ni en hel drös med klipp som förklarar saken närmare..(kan ju slänga in ett klipp här under). Jag har hjärtat alltid i halsgropen då han tävlar :) Men hittills har det gått bra (Nu kommer lite skryt: Han var i år 5:e bäst i världen)

Han har tävlat bl.a. i Quebec var han blev bekant med en kille vars fru har en privat engelsk skola i Montreal. De satsar på idrott och ville ha honom dit för att coacha och göra dem bra på hockey. Kanadensare lever ju för hockey..

Jag beslöt, snäll flickvän och sambo som jag är, att "uppoffra" min tid i Finland för en tid för att han skulle få göra det han alltid drömt om. Som utbildad hockeytränare finns det inte så stor karriärsmöjlighet här i Finland för honom ännu, han är lite väl ung..

Lite smått överraskande sade krabaten i magen hej åt oss, och tänkte göra livet lite mer spännande och utmanande. Inget fel i det. Därför blev vi tvungna att lite omplanera. Därför jobbar jag nu halvtid på samma skola som sambon fram till jul, för att sedan komma hem och sköta babyn. Det här beslutet för att det känns bäst både för mig och plånboken :) Lari får bli van att flyga..kanske han skulle kunna bota sin flygrädsla där emellan..

Mer än så ids vi inte tänka framåt, vi tar en dag i taget! Det är nog bäst så, höga förväntningar och planeringar brukar bara sluta tråkigt. Realistisk optimist är kanske vad jag kan titulera mig själv istället!

Aijo, någon modersmålsspecialist som läser bloggen: Skall jag skriva Canada med C eller K? Vad är det korrekta? Är lite osäker så nu blandar jag hela tiden..som ni säkert märkt!

Nu skall jag sluta babbla och njuta av mina sista 24h i Finland, under tiden kan ni börja med att se på följande klipp:


Kommentarer
Postat av: Anonym

Kanada med K vännen :)

2010-08-24 @ 21:23:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0