Utsikten över Montreal

En vecka sedan gick vi till Olympiastadion här i Montreal. Där finns ett högt torn dit man får åka upp, för att få en överblick av staden. Här kommer lite bilder över dagens utflykt.
Här är tornet vi åkte upp till. Ser kanske inte så högt ut, men hela tornet i sig är redan 175 m. Här hölls OS 1976
Här är "hissen" som tog oss upp, längt utkanten av tornet. Det var en lugn söndag, bara vi och en stor grupp kinesiska turister i farten
Det låter väl inte så farligt att åka upp och kolla lite vyer? Ändå var Laris händer helt svettiga av nervositet innan färden..det gick som tur dock över i tornet :) Det här är alltså killen som vågar komma huvudstupa ner i RBCI tävlingarna, utan någon rädsla..visst är rädslor märkliga?
Det kostade 15 dollar per man för att åka upp. Oj så de måtte ha tjänat pengar på tornet under årens lopp..
Där nere ser ni hallen vi åkte från. Denna bild är tagen från "hissen". Där nere ser ni planet för amerikansk fotboll..här heter det ju football och "vår" fotboll kallas ju här soccer. 
Där framme ser ni Montreal downtown, där de höga byggnaderna syns. Nedanom oss tydligen något stort sandplan
Där framme till vänster ser ni bron vi kommer över varje dag då vi kommer från jobbet. Montreal kallas on-Island och utanför off-Island. Montreal är ju som en ö, dit man kommer genom många olika broar. Skulle dock kunna finnas några broar till för rusningstrafiken kan bli en rätt pain in the ass ;)
Söndagsbruttan med glasögonen på. Ibland måste väl ögonen få vila utan linsser..Lotta M, om du fortfarande tycker jag ser så fräsch ut på alla bilder, kan du ju ta en ytterligare fundering :) 
Det finns en stor park invid stadion, som är populär bland befolkningen då det gäller att ta promenader, länkka och spela golf :) 
Här fick man sitta och titta på utsikten i lugn och ro..det fanns även kikare man kunde ta en titt igenom, men det kostade ju, förstås..
Utanför stadion fanns flera block med vinnarna i varje OS-gren 1976 ingraverade. Här syns dåligt men vi hade faktiskt flera finnar som vann det året (om jag minns rätt var det 4-5 grenar). Den mest kända är ju vår Lasse Wirén. 
Flaggorna symboliserar de länder som vann guld. Lite patriotisk kände man sig nog då man såg den blå-vita flaggan. Det här var alltså från den tiden då Finland ännu lyckades ta flera guld i OS..oh the glory days..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0