Tingsrätt och höstlov

Då var dagen över och framför några sköna höstlovsdagar. Idag var det besök till Tingsrätten, likt igår, och alltid lika intressant. Här sådär kort vad vi varit med om:
- Misshandel. Mamman som slagit sin son något år sedan. Sonen, cirka 13-14 år, sitter där snyftande brevid mamman som har vårdnaden. Pappan anmälde för att få ett slut på det (hade hänt några ggr). På videoförhöret ser vi en pojke som gråter och bryter samman då han måste berätta om misshandeln (i uppfostringssyfte enligt mamman) och föräldrarna. Jag fick nog själv hålla för tårarna. Det stackars barnet..kände tacksamhet över min tur att ha fått växa upp i ett lyckligt och kärleksfyllt hem. Pojken höll dock sin mamma i handen vid något skede, så jag hoppas det är ett tecken på att allt nuförtiden är bättre..
- Slagsmål (misshandel) mellan två män vappen 2010 på vägen hem i bussen (alkohol har rätt ofta del i en del brott..). Frågan var vem som slog först och om det var i försvarssyfte den ena mannen slog tillbaka eller inte. Väldigt svårt att avgöra då det fanns flera versioner/förnimmelser över det hända. Ene (som ansågs ha börjat) fick 30 dgr fängelse pga. tidigare straff och den andre (som ej ansågs ha börjat..) fick sota med 40 dagsböter, i slutändan en summa på cirka 1100 euro.
- En 15 årig pojke måste betala 20 dagsböter för att ha hotat en annan yngling med kniv. Han hade hittat en kniv på en busshållplats han sedan använde som hot riktat mot en annan då han blev "provocerad/störd" av denne.
Det är samtidigt så overkligt att sitta där och följa med, för det är som man skulle vara i en film och se på en rättegång. Man får påminna sig själv om, att trots det är ett studiebesök för oss, är det fullt allvar för dem som sitter där några meter framför oss.
Sen kommer jag hem till en annan buse, som har fullt upp med att hitta alla ledningar och annat fuffens som finns tillgängligt. Har förstått det finns trådlösa manicker för att koppla internetboxen med digiboxen (Elisa viihde), så måste väl fara ut på jakt efter en sådan här under lovet..
Idag har vi barnvakt då Isabella gått och lagt sig, vi skall in till stan med Lari och äta gott för att fira höstlovet och njuta av varandras sällskap.Sen imorgon blir det fullspäckad familjedag! Jippii!

Kommentarer
Postat av: stina

Fy sjutton vad det är tragiskt när barn är inblandade i tråkigheter. Det svider till i mitt mammahjärta!

2011-10-15 @ 17:37:28
URL: http://bloggmorsa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0