Inredningstips

Jag är ingen superb inredare, men tänkte ändå delge ett tips jag fick. Vill man lite piffa upp i köket kan man göra det med såpass liten sak som att ändra på handtagen. Jag hade inte tänkt på det innan, men det stämde faktiskt. Därav ändrade jag alltså från trähandtag (á la 80-talet) till lite mer modernare. Vet ni, händerna var rätt sjuka efter allt skruvande, för vi har ju hela 25 skåp..
Hiss eller diss?

Dagens pappa-dotter inlägg

Har fullt i kameran på bilder av Lari och Isabella, men märker att vi har få bilder med mig och Isabella eller familjeporträtt. Det skall jag försöka åtgärda här inom framtiden, att vi får något fint familjfoto att lägga i ram. 
Denhär ställningen gillar Isabella, speciellt då hon har pipi i magen. (Här märks hur färger kan påverka bilder och sken, Lari ser lika vit ut som dynan, eller så måste jag börja mata i honom mera A-vitamin..)
Vill ni se den större av dessa två kan ni slå på Voice idag 16.30 (kommer repris fre, lö, sö). Det kommer ett 30 minuters klipp med intervju från Red Bull Crashed Ice från Valkenburg. Måste själv tuna in och se vad han har att säga..

Nan 1 - ersättning

Såhär står det på förpackningen: "Modersmjölk är den bästa födan för ditt barn" (det visste väl alla redan?). Det får ju inte en kvinna som inte kan producera tillräckligt med mjölk åt sitt barn precis på glada tankar. Blä! 


Ni som kollat på Solsidan minns kanske följande: Anna hade svårigheter att amma och där sade man: "Att ta ersättning är som för männen att ta Viagra". Finns en viss sanning i det..jag kände mig nog väldigt skit i början då många frågade hur amningen går etc..men Isabella ser glad och lycklig ut, vad hon än äter..
Nåväl, bättre lite än ingenting alls, right?

Life is pink?

När jag såg denna plansch var jag tvungen att köpa den. Den passar ju in på mig perfekt!

Benetton Baby


Idag invigdes Isabellas Benetton Baby hon fick av Lotta N. Storlek 62 men lite stor gör ingenting, det ser rätt mysigt A la gangsta ut. Vår lilla filur. Nu iväg på lunch!

Bra och dålig nyhet

Inatt sov hon mellan 22.30 och 05.30. Det börjar ta sig. Däremot har jag strävt i halsen, inte bra. Flunssa skulle bara fattas. 

Bella Bellissimo

"Godnatt!, nu är det dags att gå och lägga mig" Vi hörs igen imorgon. 

No problemos

Faderskapsintygandet gick väldigt smort. Inga pinsamma frågor, det enda jag behövde fylla i var när vi började sällskapa och när vi flyttade in i samma hushåll. Några underskrifter och det var det..

Senare gick jag igen till äpplet och inhandlade D-vitamin med mjölksyrebakterier till hela familjen - vill inte ha några bobbor. Känner av något i halsen, så nu är det vitaminer i fulla muggar som gäller. 

Isabella får en pappa!

Idag skall Isabella få en pappa. Sådär officiellt. Idag skall vi åka och erkänna Laris faderskap. Får se vad de har att säga på magistraten - och vilka frågor som ställs. Någon med erfarenhet av detta?

Liten blir stor..

Jag som tyckte Isabella har blivit stora flickan jämfört med sedan vi kom hem från sjukhuset. Det tyckte jag inte då vi satte Aaron 9 månader brevid. Är det faktiskt möjligt att min lilla flicka skall växa och bli sådär stor spädis? Livet är alltbra intressant och galet - mammas lilla flicka kommer inte att vara liten spädis så grymt länge, när allt kommer omkring..
Isabella 5 veckor, Aaron 9 månader

Hardcore Hockeyfan

Jag kollar på Hifk-jokerit matchen via datorn. Det betalade jag 9 euro för. Vi får skylla på Lari - han har hjärntvättat mig (OBS! Då är Lari inte ens hemma, utan kollar på den hos en kompis..). I have lost my mind. 

Barnkammarboken

Äntligen hittade jag barnsångböckerna jag letat efter. Nu ska det bli sång i vårt hushåll för hela slanten.

Efter en uppfriskande promenad hit till Iso Omena skall jag nu belöna mig själv med en god lunch. Det kryllar av mammor med barnvagn på det här stället..och jag är en av dem..detta är ju lyx!

Men sen är det nog bäst jag styr kosan hemåt innan jag blir ruinerad, var redan in till KICKS och shoppa makeup, shampoo och ansiktsmasker. Det är bra att lite skämma bort sig själv också.

Hur skämmer ni bort er själva?

Tack för att ni läser min blogg gott folk, det är en bra ventilationskanal för mig och ni ger mig inspiration. Har ni en blogg jag inte vet om - skriv adressen så jag kan besöka er! 

Trevlig fortsatt måndag!

Som två bär..

Igår hade vi då gäster på besök och jag bjöd på pizza. Vi tänkte slå på stort och vara riktigt tvättäkta värdpar - ända från topp till tå. Vi fick genast användning av Laris inköp från Kanada..the pink pair!
(Någon som vet varför Mac svänger automatiskt alla bilder såhär fel?) Morr..
Om ni får nackspärr får ni skylla på mig!

En sådan dag..

Isabella har hittat sin favoritställning..
..och pappa har hittat den bästa möjliga partnern att ta tupplurer med

Älska söndagsmorgnar!

På morgonen är det skönt att få vila och dra sig i sängen...speciellt då det är söndag o pappa också kan hålla mig sällskap.

Fullt upp

Idag är det fullt upp med fixande i lägenheten så den ser hyfsad ut då vi får gäster ikväll. Därav får bloggen bli lite på andra plats idag. Nu och handla lite ingredienser till pizzan ikväll :D
Trevlig lördagkväll allihopa!!

Lovely fridaynight

Sitter som bäst och spelar texas hold'em på nintendo wii, en av roligaste spelkonsolerna i mannaminne. Jag hade glömt jag laddat ner SuperMarioBros 3:an, det om något är ett nostalgispel. Minns ni den?

Isabella somnade just och nu kan föräldrarna njuta på tumis av fredaskvällen Me likel Hoppas ni har en trevlig fortsättningen på kvällen..

Tuliaisia..

Varning: nu kommer det en sötsliskigt "skryta-med-min-karl-inlägg".

Det tycks vara att ju längre Lari är borta desto mer får vi när han kommer hem. Han fick 10+ i performance av mig och Isabella..

Isabella fick kläder och en underbar prinsess-klänning

Golfkläder och lite myspys kläder

Roots är inne i Kanada för tillfället. Lite sockor samt ck-nattlinne..mamma like!!

Köket - done!

nåja, nu är köksmöblemanget ihopskruvat och gardinerna upphängda, dadaaa! Resten av kämppän kvar..


Mobilen tar lite mörka bilder. Vi har inget nät ännu, måste införskaffas idag! Likledes Sveriges tv-kanaler..

Isabella hjälpte till en stund..men tyckte det blev lite tråkigt. Tjejen sov igen 5h inatt, man skulle ju tycka man inte kan vara trött när man sover nästan hela tiden..

You must be kidding me..

Nämen...va tusan...det kommer snö ner från himlen. NEJ NEJ NEJ! Dags att sätta i fyrhjulsdriften väl då igen, suck. Jag som tänkte vi slapp det för en tid. Nu skall vi göra oss klara för att söka Lari från flygfältet, han väntar på att få se sina flickor :)

Äntligen!

Om 14h kommer pappa hem efter en veckas resa. Äntligen säger mamsen och Isabella. Kanske man har tur å får något smått från reseväskan..

ps. denna tös sov förra natten 10h med bara ett matavbrott. Därav är jag nu klarvaken och pigg fast jag sku borda sova (fast klockan är ju bara 23..).

working girl


nyss hemkommen från Kurk Golfs styrelsemöte. Det gäller att börja tidigt...

Kärringen mot strömmen

Inatt sov Isabella 6h i ett sträck och vakna således bara 1 gång för mat, nu är klockan 8 och hon sussar ännu. Jag har med andra ord fått sova mer än tidigare under de senaste 5 veckorna. Ändå känns det som om jag nästan är mera trött än vanligt. Intressant. 

Helt kaputt!

Now I have shopped till I dropped - är totalt slut efter några timmars IKEA-resa och har införskaffat en massa kul till barnkammare och kök. Isabella sov som vanligt, medan mor och hennes väninna Lotta plungade igenom hela affären. Så nu har jag projekt reda upp alla grejs och plocka ihop alla småsaker jag köpte..
Det blev en hel del..
Det var nästan så händerna inte räckte till - men vi (Lotta..) var uppfinningsrika..
Det är bra man har stor bil..(och en väldigt skitig sådan..men är det ens lönt att tvätta nu när snön smälter?)Yarisen hade man inte kommit långt med. Och ja, det är Isabella som ligger på Ikea-vagnen. Hon fick tillfälligt vänta på att allt packades och hon fick sätta sig i sin bilstol. Nu skall mamma lägga fötterna upp i luften och ta det lugnt framför tv:n..

Inredning

Idag skall det måttas och mätas. Jag skall förnya lite yta i lägenheten. Ni får nog se slutresultatet sedan, men det får än så länge förbli lite av en hemlighet. Kanske främst för att jag inte ens själv vet hur jag tänker göra - hur skall man nu veta vad är bästa färgen, vitt, svart, trä, laminat..nej nej, kanske jag borde anlita en inredningsexpert - för det här kan gå hursomhelst!
Godmorgon säger jag och Isabella! 
Har ni några bra inredningstips? Som piffar upp i lägenheten?

Mamman..

..och dottern som sov 4,5h "päikkäre" (aka. tupplur). Jag hann redan gå igenom IKEA-katalogen och planera inredning i hela lägenheten. Får se om det påverkar hennes nattsömn..
Edit: Hon sover vanligtvis "bara" i 3h intervaller och vakar cirka 6h/dag. Hon skulle kunna ta sådana sträckor på natten också, då om något skulle det vara lyx!

Svar på frågestundens frågor!

Sofia undrade följande: Hurdan är Isabella som bebis? Å hur tycker du det är nu som nybliven mamma? Hur tycker du det varit att bo hos dina föräldrar den här första tiden/skall det bli skönt att flytta till er egna lägenhet och börja ert egna gemensamma liv som 3 i familjen?

Svar: Isabella har hittills varit något av ett drömbarn. Äter/sover med 3-4h intervaller och är otroligt nöjd och lugn av sig (förutom då hon är hungrig). Därför har det varit underbart att vara nybliven mamma, jag njuter så länge denna period varar - man vet ju aldrig vad som väntar bakom hörnet. Jag har kunnat vara rätt mycket som "normalt" - inte ens sovit en enda tupplur för jag har inte varit trött eller känt behov av det. 

Det har varit otroligt skönt att ha bott här hemma första månaden - har fått  superbra med stöd och hjälp då allt var så nytt och nervöst. Jag skulle rekommendera alla detta, om bara möjligt. Nu har vi rutinen och vanan att fortsätta på tremanhand. Mommo och mofa ser gärna efter Isabella, och jag och Lari har fått små stunder för att mysa för oss själva - och anpassa oss till nya rollerna som mamma och pappa. Men ja, visst blir det skönt att få flytta hem igen - och fixa lite barnrum och annan inredning. 

(en del av vårt vardagsrum..)
Nyfiken elev undrade om jag tänker komma tillbaka till Mattliden efter att jag varit mammaledig?
Svar: Jag kommer knappast vara hissalärare till dig mer/igen (tyvärr!), eftersom jag nu kommer vara hemma hela året med Isabella, och därefter får man vara vårdledig i tre år. Hur länge jag stannar hemma beror lite på hur det är möjligt ekonomiskt. Jag vill gärna se till att barnen får vara hemma så länge som möjligt..Får hoppas Esbo stad iallafall inte tar bort stöd för mödrar, har förstått det hänt så i en del kommuner..?
PS. Hur många av mina gamla elever läser min blogg? Skriv fast anonym kommentar om du inte vågar säga vem du är - jag är nyfiken! Jag saknar nog att undervisa er alla, älskar ju mitt jobb och skola i övrigt..
   

Halleluja!

Idag är dagen jag väntat på. Idag skall jag gny av njutning. Idag har jag massage inbokat för 50 minuter. 

Shopping

Vi fick Lotta med som sällskap. Vilket var en hellsikes tur eftersom jag glömde hela skötväskan hemma, inklusive plånboken. Mammapoängen till mig..kollade dock med Ikeas personal, och blöjor skulle vi ha fått gratis i skötrummen. Bra Ikea!
Bra med en kärra som rymmer till och med badkar. 
Det blev rätt lite shopping i brist på plånbok, men fick bra planerat vad som skall köpas till vår lägenhet..
emellan måste mab checka läget med Isabella..
men hon var sin vana trogen och sov igenom hela besöket..duktig tjej..
vår i luften, äntligen fick man luftat sin vårjacka! Ikväll skall det badas i nya badkaret. Dessutom fick Isabella sovpåse, gardiner och lite bilder till väggen vid sängen..
Gudmor kommer bli prima mamma någon vacker dag, hon skötte fint om Isabella och jag fick igen ha händerna fria för en stund..

Följande stop: IKEA

Nu åker vi iväg med gudmor Lotta och Isabella till Ikea! Dessutom blir det köttbullar med lingonsylt, mumsfilibabba..

Lördagskvällen

Lördagskvällen avslutades med att Isabella somna i famnen och jag kunde titta hela kvällen på Teema som hade ABBA-kväll med dokumentärer och en massa musik. Har nästan svårt att föreställa mig bättre slut på lördagen..

Det kommer bli en sömnig söndag..

Inatt klockan 2.30 kommer mitt alarm att gå av stapeln. Det är nämligen då RBCI tävlingen i Kanada börjar, och jag får ha hjärtat uppe i halsgropen igen. Banan i Kanada är 540m, betydligt längre än tidigare. Den ser dessutom hiskeligt farlig och hemsk ut. Jag skulle nog behöva få en massa pengar för att komma ner den där backen..kolla bara in videon så ser ni själva! Så förutom att stiga upp och mata Isabella, blir det en extra uppvakning (kommer inte på ett bättre ord just nu..). Får hålla tummarna tjejens nattsömn passar in på tiden, så jag inte kommer att se kors och tvärs imorgonbitti.

I like big butts..?

Finner mig själv sjungandes högt på "I like big butts" då det ljuder högt från datorn. Isabella ligger brevid och ser nöjd ut. Snygg morsa jag, då jag började kolla närmare på lyriken. Så nu vet ni sen vems fel det är om tjejen blir värsta räppären som slänger ur sig oförskämdheter då hon växer upp. 

22 mars - Victoria

"men mamma, jag har också namnsdag på tisdagen!"

Grattis till mig

Igår fyllde Isabella 1 månad och idag har jag namnsdag. Dagen till ära började jag med bulla och kaffe. Som ni märker är jag så uppmärksammad på min namnsdag att jag inte aaaaalls behöver försöka få gratulationer såhär via bloggen. Nej nej, inte aaalls..

Inredningsfluga

Ibland får jag lust att inreda och göra något drastiskt. Sedan inser jag lika snabbt att jag är ungefär lika bra på att inreda som en färgblind man. Därför är det alltid roligt att hälsa på hos folk som har "det där ögat" - som t.ex. Isabellas gudmor Lotta. Hon bjöd på kaffe och kaka igår, och jag fick se deras fint renoverade hus. 
Det är sådana där små detaljer som gör en stor, trevlig helhet..
att det jagas mycket lär inte kunna ifrågasättas. Om de någon gång får en flicka så har pappan i familjen vapnen klara då första pojkvännen kommer på besök..
Isabella trivs i Lottas famn
Nam nam sade jag..o njöt av kaffet i lugn och ro då Isabella sov i Lottas famn..
Allt hade förnyats..
När vi kom hem fick Isabella ett paket med en supersöt body. Mommos moster Dolly och Sven hade varit på besök, tyvärr hade vi varit ute på vift. Isabella tackar å bockar!

"Mamma sluta nu.."

En gång linslus, alltid linslus..
"Men mamma sluuuta nu, det börjar bli pinsamt"
"Titta in i kameran Isabella och ge din bästa min"
"Nähä, skall du börja sova nu då?"
"Mammaaaa, jag menar allvar. Lägg av!"
"Ok, ok, jag slutar. Vi tar och myser lite tillsammans istället i vårt egna hem..."

Grattis Isabella 1 månad!

Hon är ju redan värsta stora flickan :) 
Isabella i mammas mage 6 månader sedan..
Tiden den bara rusar iväg..själv är Isabella rätt "down to earth" och bryr sig inte riktigt om bemärkelsedatum än..det är trevligare att sova och vila, så hon växer sig stor och stark. 
PS: Jag tar gärna emot frågor i frågestunden ännu..*vink vink*

Daddy I miss you!

Det är så skönt att sova i din famn..
Sen brukar vi titta på tv tillsammans..det är mysigt!
Många tycker om att fotografera mig, inte minst pappa..
då försöker jag sätta på mitt bästa leende, men det är inte så lätt att kontrollera alla miner ännu, men jag gör mitt bästa!
Mamma saknar nog dig också. Hon vill också påminna att Isabella firar sin första namnsdag nästa tisdag, och mamma likaså (Victoria). Just in case man skulle kunna få något kiva hem från Kanada. Sen håller vi alla tummar och tår för tävlingen på lördag - du e vår idol!!

Frågestund

Nåja, en tid sen senast. Nu har jag dessutom dubbelt mer läsare än förra gången - så var icke blyga utan tryck på "kommentera" under detta inlägg. Ni kan kommentera helt anonymt om ni vill..Jag lovar svara på alla frågor!

Å jag återkommer inte förrän någon har frågat något.. ;) Vill ha lite interaktion med er, mina läsare och vänner..

Student 02?

Jag gick igenom lite gamla papper och intyg. Där hittade jag även mina studentpapper och tänkte berätta om ett litet misstag som hände. Det var 2002 på hösten och jag skulle skriva matta, modda, enkku och finskan. Man var tvungen att kruxa för om man ville ta realen eller matematiken som obligatoriska. Självklart var det realen som gällde för mig. Efter proven kom rektorn fram med studentpappren och sade att jag hade klarat alla, men hon var överraskad jag valt matematik (kort kurs) som obligatoriska. Det betydde med andra ord jag redan då hade klarat studenten - och mindre pressure för våren
Men jag förstår inte hur jag kunde "moka" sådär - tror än i denna dag någon lärare måste ha kruxat fel. Vilken jäkla tur jag inte visste om detta innan jag skrev matematiken, och tack gode gud att jag kom igenom det på hösten, för tänk hur helvetiskt det annars hade varit. Självklart skrev jag realen, som jag satsade att svara alla 8 frågor i historia. Det var på den tiden då man fick välja fritt från alla ämnen...

Tack för detta!

Min rygg tackar och bockar för denna uppfinning: 
Bärsäle. Här är Isabella lugn och trivs i vaket tillstånd - då är hon med i allting och har något trevligt att titta på hela tiden (mig alltså..hihi). Nu har jag dessutom 50 min massage inbokat till måndag - oh the joy! Jag är inte färgblind ifall ni funderar över de hemska färgkombinationerna denna morsa har på sig, jag har helt enkelt ännu nattkläderna på mig. 
Isabella halvsover i famnen, hon var duktig o lyssna på mamma i telefon över 1h då jag pratade med min väninna i Singapore som får en liten gosse i maj! I love Skype..
Idag blir det utflykt till gudmor i Sjundeå..

Efterlyses: Massage

Ah, inget vinner känslan av nytvättat hår och uppfräschad kropp. Nu fattas bara helkroppsmassage - något som skall åtgärdas snarast. Har ett köpekort som väntar till Sjundeå Wellness Center. Det är rätt tungt med att bära och amma ett litet barn för ryggen, och jag har struntat i bra sittposition på sistone - det märks! Så innan jag blir hunchback of Evitskog får någon professionell gnugga liv i min rygg igen. Däremellan skall jag undersöka användningen av bärsäle och en sån där duk som är typ 10 meter lång och knyts omkring mig och ungen, det lär underlätta ryggen..
It is a good day today..

Dagens sjusovare

"Put your hands up in the air, put your hands up in the air..."
Snaaark...ZZZzzzZZZ...

Återvinning

Häromdagen var vi med Jenna till butiken närmast vårt hem i Gäddvik - Kierrätyskeskus. Otroligt som de piffat upp stället sen jag senast var där. Rekommenderas! Fanns bra barnartiklar och jag hittade även några tröjor till mig själv (bl.a. Tommy Hilfiger för 3e, i gott skick). Barnkläder hinner ju sällan slitas värst mycket, så dem finnar man lätt så gott som oanvända..Isabella har faktiskt vuxit ur sin första pyjamas! (Hon börjar ju gå förbi storlek 50 nu, då hon redan är 55 cm..)
Isabella var ordentligt nerpackad eftersom det regnade litegrann utomhus
Vi åkte i en liten trång, skrämmande hiss mellan våningarna. Man skulle trycka ner knappen hela tiden för att röra på sig. Inget för någon med klaustrofobi. Visste inte ens att hissen fanns - det är sådant man nu får leta reda på och undersöka då det är omöjligt att gå i trappor med vagnen (förvisso inte omöjligt, men väldigt opraktiskt och tungt..)
Har ni några bra återvinningsställen ni kan rekommendera?

Gräsänka

Idag är jag då gräsänka en vecka framöver. Lari tog sitt pick och pack och åkte iväg mot RBCI-tävlingarna och Quebec imorse kl. 5. Nästa vecka då han kommer hem tar vi allt pick och pack och styr flyttbilen mot Gäddvik. Mycket på gång alltså med andra ord. Dessutom skall vi nog ut och åka med Isabella i nya bilen - det enda jag bara måste komma ihåg att det är Diesel - annars kan det nog vara att pappa Lari inte blir så glad..
Har någon av er "mokat" något med bilar?

Sol i hjärtat, sol i sinnet..

Trots vyn är som en liten mini-kopia på pampas lågland så är jag ändå glad då jag sticker ut nosen..
Varför? Jo för att det är vår i luften!
Tänk att denna bild kan frambringa glädje i mig. Bar mark. Ni skulle bara veta hur jäklig de 2 km långa vägen ut till "stora vägen" i Evitskog city har varit (Nu sitter säkert en del av er och garvar åt min "stora väg", ni som besökt Evitskog..)
<3

Bra tidsfördriv..

Medan lillis sover..
passar man förstås på att kolla de nyaste serierna från Amerika. Här har vi gubben som gillar att säga "You're fired", men det kommer även Survivor, America's next top model, American Idol, Despreate Housewives, Two and a half men, How I met your mother, The Mentalist, Californication..oh, listan kan gå på förevigt. Det är tur man har en tjej som sover rätt mycket..men kanske man borde passa på att tvätta tänderna och klä på sig häremellan? Hmm...sounds like a plan! Kylläpä on rankkaa...
http://ch131.com är sidan man kan kolla dessa serier, utan att ladda ner..check it out!

Påskäggens era

Titta vad jag hittade i butiken. En kinder MAXI - något jag hade hoppat upp i vädret av glädje över då jag var liten. Jag fick liten déja vu och kände hur barndomens minnen kom tillbaka. Sedan kom minnet av verkligheten tillbaka - ägget kostade 6 euro och denna mamma valde snällt att lägga undan ägget. 6 euro!!! 
Sedan fick jag syn på de rosa äggen - jag har på känn att jag om några år kommer att bli ombedd att köpa Hello Kitty påskägg av en viss liten Isabella Joutsenlahti..
Samlade någon av er på Kinderäggens krokodiler/sköldpaddor-samlingar etc? Jag minns jag gick och vägde äggen, och om de var över 50 gram var det stor sannolikhet det kom en samlingsfigur...

Måtten

Isabella 14.3.2011
Vikt: 4,2 kg
Längd: 55 cm
Hon växer fint och har lagt på sig 700 gram sedan vi kom hem från Jorv. Pappa var väldigt stolt över sin flicka, då hon fick idel komplimanger av rådgivningstanten. Därefter fick Isabella mat, sedan gick mamma och pappa och åt på hälsocentralens buffé. Många småbarn tittade nyfiket in i bilstolen..
Nu skall denna nyblivna mamma surfa lite medan tjejen sover på balkongen..

Rådgivning vol 2

Idag blir det rådgivning. Alltid lika roligt. Kan hon månne redan vara över 4 kilo? Hope so!

sleeping baby - happy och pigg mamma. Dessutom spelades det roxette i radion, då kan man inte göra annat än dra på smilbanden och sjunga med!

vad skall ni göra idag då?

Hälsning från Isabella

"Ursäkta, det är mitt fel att mamma inte hunnit blogga idag. Vi har haft fullt upp och varit ut på vift"
"Emellan blev man riktigt trött av allting. Då tog jag en liten tupplur (jag sover nästan 18h i dygnet, men det får jag göra, för jag är liten och växer så det knakar"

Melodifestival och Idols

Igår var det mysig melodifestivalkväll med familjen - det var till och med första gången kämpigt att hålla ögonen öppna. Idag kommer Idols, jag älskar sångtävlingar!

Har varit en busy dag - vi har varit ute på vift hela dagen och hälsat på famo och fafa samt deras respektive. Det var riktigt trevligt och Isabella var till sin fördel och sov/observerade världen omkring sig.

Syskonen och deras småttingar


Jenna 25 år och Aaron 8 månader

Lari nästan 27 år och Isabella 3 veckor

vår lägenhet är bakom Laris rygg. Helt uttryckligen. Vi bor dörrarna brevid varandra, hur kul är inte det? Både jag och Jenna är på mammaledighet fram till september tillsammans..

Underbara lördag!

Trevlig natt bakom - Isabella matades 23.00, mor och far gick och lade sig. Vaknade 2.30 för en timme. Sov fram till 7.00 för att matas och sedan sova igen. Mor och far slappade i sängen och kollade på Solsidan - för att stiga upp till färdigt morgonmålsbord (tack mormor och morfar). Nu är klockan 10.00 och tjejen har fått mat och slumrade till igen och sover brevid mig på soffan. (Såhär rutinsmässig har hon hittills varit de tre första veckorna av sitt liv..kan det ännu hålla i sig? Vi har haft tur än så länge..)
Mamma Josephine sov 5-6h och ändå känner man sig superpigg - kanske har jag bra sömngener? Senare idag och hälsa på kusin Aaron, för att sedan ikväll njuta till tonerna av Melodifestivalen. I am a happy mom. 

Mörk vs. ljus

Ja inte kommer Isabella efter mamma iallafall - jag är lika vit som Laris t-skjorta i hudfärg, men vår lilla tjej är till och med mörkare än pappan. Det är nästan så man undrar om man fick rätt flicka med från sjukhuset..

Åboflickorna vol. 2

Snart kommer Annika och Daniela hit på besök, jeee! Nu ska jag passa på att fixa mig lite nättare, så man ser representabel ut. Ah, dessa höjdpunkter på dagen..

Dagens lycka

Idag märkte jag till min glädje att det imorgon är final i melodifestivalen i Sverige. Dessutom sänds den i SFT5 så jag kan kolla på det! Oh the joy. Isabella skall genast läras upp till bra musik och högkvalitets musiktävlingar! Eller är det någon som vågar motsäga detta? Första året jag inte har en aning om bidragen, utan hör dem med noll förväntningar. Någon som följt med och kan uppdatera mig över favoriter??

Här sjöngs det schlager år 2008 då jag bodde i Mattby. Singstar rules! Jag har cirka 14 skivor..gissa min förargelse då jag fick hörs PS2 spel inte lämpar sig i PS3, sånt röveri och rahastusta!!

Dagens gäster

Isabella sov en bra nattsömn för att orka ta emot dagens gäster (hon snarkar lite smått som sin mor, speciellt då hon får lite snor i näsan..det låter rätt tassigt)
Andrea och Heidi kom på besök och hämtade fina presenter åt Isabella. Roligt att prata om dittan och dattan, det var ändå länge sedan sist! 
Sedan kom pappa hem från gymet och visade stolt upp sin dotter
"Vems famn har jag nu hamnat i?"
Sen fick mamma ge lite mat. Isabella får både bröstmjölk och ersättning - för er som undrar varför: Ibland räcker inte mjölken från brösten till..men bättre än ingenting! Det var i början faktiskt lite kämpigt då alla undrade över amningen och man kände sig lite otillräcklig och dålig som inte kunde helamma, men sen insåg jag att Isabellas uppväxt och välmående inte hänger på hur mycket det kommer ur mina bröst..

My Åbochix!

Idag kommer halva delen av Åbotjejerna på besök : Andrea och Heidi. Imorgon blir det vol 2. med Annika och Daniela. Ni är efterlängtade. Bilden tagen år 2008, då vi firade Annikas födelsedag i Åbo. 

Dusch

Konstaterande som nybliven mamma: Du kan inte springa i duschen sådär bara om morgonen/när du vill. Inte när man har en spädis - och om man skall blir det en snabbdusch under tiden barnet sover (och då skall man ju helst ha walkie talkie så att man hör skriket). Eller kanske jag bara är nu en hönsmamma? Men jag har iallafall inte ro att duscha och lämna barnet ensamt. 
Jag vet inte riktigt vad jag tänkte åstadkomma med detta inlägg - kanske bara att jag är i behov av en dusch? (n.b nåväl, några timmar så får jag folk hit hem som kan hålla ett övervakande öga..)

Prima tossor!

Kolla på Isabellas coola tossor! De kommer ändå från Lovisa. Hon tackar och bockar. 

Fastlagssöndagen

Här kommer lite bilder från vår fastlagssöndag. Hade helt glömt bort kameran.. (min ljusröda Canon, som jag till min förfasa såg i Seiska idag Tukiainen har..exakt likadan..skrämmande)
Vi åkte iväg från Evitskog med vår smått skitiga Peugeot (hur ofta måste man riktigt tvätta bilen för att den skall se skinande ut? Den blir ju smutsig direkt..)
Isabella sov vägen till Gäddvik..
och modern hade förberett skötväskan för alla eventuella missöden - well prepared med andra ord. 
Pappa tyckte det var spännande att bara åka iväg på liten utflykt med bara familjen..
Det var en solig vacker dag i mars - med lite småkylig vind
Jag hade packat in Isabella ordentligt så hon inte skulle få kallt, det var ändå hennes första gång en längre tid utomhus - 16 dagar gammal. Fleece-Tigger fick vara skydd från vinden
På Mellstens café var det smockfullt med människor och vi smalt bra in med alla - ingen kunde se under ytan hur pirrigt det var och nytt - små frågor som var vagnen skulle sättas och vart man skulle gå OM Isabella skulle börja gråta etc etc. Såna där löjliga tankar och ideér som dyker upp hos nyblivna föräldrar. Men nu lärde vi oss det gick bra - och det finns alltid toaletter och platser för ev. missöden i blöjan eller vagnen. Det gäller att hitta en ny vardag och de nya rutinerna. 
We love Gäddvik. 
Sedan åt vi de goda fastlagsbullorna, som trots sina 3,50 euro varken innehöll diamanter eller guld. Men ack sooo delicious!
och såhär såg Isabella ut påvägen hem. Lilla sötnosen sov hela utflykten - omedveten om att hon nyss tagit sina första "steg" ut i stora världen. Det blev med andra ord en bra mjukstart för mamma och pappa påvägen mot föräldraskapets vardag. 

Kaffebesök

Idag var söta Ida på besök och hälsade på Isabella. Hon tackade för gåvorna med ett kaki-lass och ett stort leende. Jag i min tur fortsätter vara som alla mammor och tycker mitt barn är det sötaste jag sett och visar upp henne med stolthet..nästa vecka fyller hon redan 1 månad! Tiden går nog snabbt..
Eftersom jag glömde ta bild på dig Ida, så tog jag en läcker bild av dig från Facebook hit till bloggen. Se nu vad som kan hända med bilder på fb - jepp, jag är ett varnande exempel. But really, en bild på fb i 10 sekunder kan vara på internet i 10 år. Skrämmande. Nej nu yrar jag på villovägar igen - röda tråden Josephine, håll dig till röda tråden..

Sådan mor, sådan dotter..

Min favoritposition då jag sover är på rygg med händerna upp i vädret. Tydligen tycker Isabella likadant - fast ibland kommer händerna lite väl mycket i munnens närhet, och då får denna mamma putta dem bort eller sätta tutten dit istället. Hellre att suga på tutten (nappen om du är rikssvensk) än tummen..

Vatten

Jag har en sak som jag har svårt med - att dricka vatten! Nu när man ammar borde man vad jag förstått dricka mer än vanligt. Ändå finner jag mig själv om dagarna att inte ha druckit på timtals - det är så man blir arg på sig själv. Om någon har bra tips på hur jag tar mig själv i kragen tar jag dem gärna emot..

Om 8 månader..

..är Isabella redan lika stor som Aaron. Galet. När skall hon hinna växa sådär mycket? Det är helt otroligt hur mycket som måste hända i Isabellas kropp under dagarna för att hon skall utvecklas från liten baby till ööö...större baby? Men det är faktiskt nästan så att man ser hur hon växer i ögonen på oss. Hon är absolut inte lika liten som då hon kom ut ur min mage. 
All respekt för mammor med två små barn. Det är inte lätt att hålla koll på båda samtidigt. Jag har helt tillräckligt med en liten tjej..

1 vecka..

Om en vecka får vi vår lägenhet tillbaka i Gäddvik. Om en vecka åker pappa Lari till Kanada för att tävla i sista Crashed Ice tävlingen. Med andra ord flyttar vi ut från Evitskog om två veckor. Då har vi haft vår "mjuklandning" med hjälp av världens bästa mommo och mofa, vilket vi tackar och bockar för. Har nog varit ett stort och bra stöd, och gett en bra start för livet som en familj på tre. Så snart är vi mer sociala igen, har känt mig nästan lite trist som aldrig har tid att höra av mig till vänner och träffas så ofta. Det är väl så när man får en nyföding i huset. Men snart är hon stora flickan, redan tre veckor på fredag! ;)

Sol!


Vem skulle inte gilla solen?

idag är vi på besök hos kusin aaron och tant Jenna. Vi har varit och shoppat blöjor och mat, mumsfilibabba!! nu skall det bli kaffe och bulla, ett måste för föräldralediga mammor.

Dagens Isabella

När man har vassa naglar måste man ibland ha vantar på sig..nu är hon över två veckor vilket betyder jag kan börja klippa naglarna, men det är lättare sagt än gjort. Någon med bra tips? Jag har en sax som kom i mammaförpackningen. Skall man bara ta bort de vassa naglarna, eller hur går det till? Hmm...
Eller kanske någon vet en bra "allt man skall veta som nybliven mamma"-bok? Det dyker upp något nytt varje dag.

Gudmor på besök

Titta vem som kom på besök! Va kul! Speciellt bra också för mamman som behöver uppmuntran över att hon nyss märkt hon ännu har för högt blodtryck och fått rejält med protein i kisset. I väntan på vidare instruktioner..

Fastlagssöndag!

Idag tog vi vårt pick och pack och åkte till Gäddvik. Vart annanstans kan man gå än till Mellstens café? Solen sken och människorna hade tagit sig ut för att njuta av det fina vädret. Isabella sov sin vana trogen och vi åt supergoda fastlagsbullar, de var värda sina häftiga 3,50 euro/styck. Mumsfilibabba!

First time out

Först skall man klä sig varmt och skönt. Därpå kom ännu ytterhalaren..
Sen gick två gröngölingar till föräldrar för första gången på kaffe med lillis till Sjundeå bad. Ett lugnt och mysigt ställe i närheten av Evitskog..
Isabella var sin vana trogen snäll som en smällkaramell och sov..
Mamma kunde vara stolt. Det var riktigt skönt att komma ut och lufta sig lite..
Sjundeå bad (eller wellness center heter det väl nuförtiden) har genomgått ett ordentligt ansiktslyft sedan jag var ung. Nuförtiden ser det riktigt trendigt ut..
Pappa har lite mustasch..
Isabella ser riktigt ut som en liten polkagris. Eller hon är nog så ljusröd så vi kan skippa "polka" och bara konstatera hon ser ut som en sööt liten griskulting. Vår lilla nöf-nöf (hon har faktiskt sådana läten ibland då näsan är lite täppt)
We made it the first time! Men det var kanske inte så svårt eftersom hon sov..sakta men säkert blir man nog van med allting!

Conan and Angry Birds

Checka Conan o Brians show - där Finland är uppe på tapeten denna vecka. Ni som vet angry birds, kolla in videon!

Igen något "första"

Det blir mycket Isabellas "första"-inlägg här nu märker jag. Nåväl, så är det väl när man bara är 2 veckor gammal. Idag var hon första gången en stund ute och sova i vagnen. Mamma satte själv också ute i solen och njöt. Herrejöstas det skall bli skönt när våren kommer och snön är borta. Jag känner redan våren i kroppen..
Vårkänslor!

We've gone wild

Idag har vi riktigt varit ute på vift - vågade åka på tremanhand för första gången ut å åka. Vi kom ända till Sjundeå Wellness Center. Där tog vi lite kaffe med dopp, njöt av att sitta och iaktta omgivningen, samt tackade över att ha så snäll tjej som bara sov sött. Sedan körde jag bil för första gången på två månader, och inte vilken som helst utan vår nya Peugeot. I like it. Lägger upp lite bilder imorgon! Nu skall vi mysa framför tv:n en stund, innan Isabella vaknar och skall ha mat och läggas i säng. Auf wiedersehn!

Summa Summarum

Rådgivningen bakom. Det gick utmärkt. Allt var som det skulle och Isabella var snäll och sov igenom nästan hela resan (vaknade kort då man sträckte på henne samt kollade naveln men somna tillbaka lika snabbt)
Hon är nu 100g över födelsevikten, dvs. 3,845 kg och längden vuxit med 1 cm till 54. Min rådgivningstant var imponerad förlossningen gått så bra, med tanke på att hon hade rätt stort huvud då hon kom ut (37,5cm). Det var en tur jag inte visste om det på förhand, då hade jag nog varit betydligt mer nervös! 
Nu sover hon sött igen - men får snart se hur god sömnbegåvning hon har då mofa skall borra upp en spegel.. 

Första "utflykten"

Idag hade vi spännande morgon. Det är nämligen två veckor sedan Isabella föddes och vi har rådgivning. Med andra ord vi åker utanför Evitakogs gränser. Morgonen förlöpte i övrigt bra, men Isabella måste ha varit nervös hon med då hon tyckte det var roligt att kakka i mammas famn på skötbordet. Fast sånt där som man förr tänkte "yäääk" är liksom småpotatis. Det är ju ändå bara skit..

Nu sitter jag i bilen och tittar på en sovande baby (neej jag kör inte, så multitasking-kvinna är jag inte). Får hoppas hon nu iallafall nått upp sin födelsevikt. Vi återkommer!

Min famo (storafamo? till Isabella) har stickat fin mössa..

Voihan Tuksu!

Hur kan Johanna Tukiainen gått ut gymnasiet med E-betyg och 9,2 i medeltal och vara där hon är idag? Hon såg ju herregud normal ut då hon var yngre, vad har hon gjort med sig själv?

Värsta varnande exemplet på överdriven användning av läppförstoring, spray-tanning och silikon. Jag sitter bara och gapar medan jag ser på "tuksu menee naimisiin". Är det det här man måste göra för att få pengar och publicitet då inget annat fungerar?

p.s. vem vill faktiskt ÄTA kex med Johanna Tukiaisens ansikte på?

Isabellas gåvobord

Titta så mycket lilla Isabella har fått gåvor, det här var från förra veckan, därtill har det kommit en del till igen. Bland annat var min morbror Roland och kusin Felix här och hämtade fina gåvor med sig från Vasa..
En annan Vasabo som kom på besök var Anna och hennes syster Mio, som nästan är lika söta som Isabella ;)
Hon har fått mer blommor än jag någonsin fått i mitt vuxenliv..(om vi nu bortser studenten förstås..)'
Hon hade även många beundrare på besök till sjukhuset..pappa kommer inte att ha det lätt med alla som springer efter henne om några år, hihi..
Famo och faster tittar nyfiket på lilla Isabella..
Isabella bugar och bockar för alla fina saker hon fått!

A true blonde?

Idag lär jag ha gjort något dumt. Jag satte in en liten metallburk med vatten i micron för att värmas. Det tog två sekunder och gnistorna flög. Tur var jag brevid och stängde mikron asap. Jag blev chockad och förstod ingenting. Berättade till Lari om incidenten varefter han utbrister: " Nämen herregud, menar du allvar? Man skall aldrig sätta metall i micron"
Tydligen har jag varit helt frånvarande på fysik timmarna eller då det har lärts ut, för jag har absolut aldrig förstått det innan nu. Tur att det inte hann gå värre..
Är det bara jag, eller finns det någon lika blond som jag därute? Det är nog väl lite så man skäms..

Princess

När man är en prinsessa måste man förstås ha en egen prinsesstårta. Här har famo gjort en fin kaka till Isabellas ära. Hon tackar o bockar!

I'm alive

Jag är tillbaka i de levandes bok - fy vad asigt med spysjuka. Som sagt : Det enda "positiva" med hela eländet är väl det att dit for de sista två graviditetskilona. Att göra av med 17 kg på 12 dagar kommer jag nog inte göra varje dag..

Spysjuk

hemma..i spysjuka som börja på natten..ber av högre makter Isabella hålls frisk. Det här var nästan värre än förlossningen..why oh why.. ;(

RSS 2.0