Lite tips, tack
1. Vi började med potatis, som ej var en hit. Böt snabbt till morot. Kokade och mixade med lite kokvatten. Frös sen in i iskuber. I början åt Edith en iskub till lunch, sen ökade vi varje dag lite. Till slut blev det dags att frysa in i små bona-glasburkar. Det blev sedan portionsstorleken. dvs, ca en dl. Vi testade en grönsak några dagar och böt sedan. Har nu testat broccoli, blomkål, morot, majs...och olika blandningar.
2. Lite hård mage, gav därför alltid lite plommonpuré efteråt.
3. Har lagat all mat själv. Men följer inga recept. Blandar friskt. :)
4. Edith är ju lite äldre än din tjej, men när hon var i den åldern åt hon mjölk till frulle, grönsakspuré till lunch, mjölk o fruktpuré till mellis, gröt till middag och sedan mjölk till kvällen. Nu när hon är större äter hon puré med kött med till lunch och gröt också till frukost och kvällsbit..
Hoppas det var till ngn hjälp! Ungefär 1 dl mat (puré eller gröt) per måltid alltså.. :)
Tack sarah! Det underlättade mig i mina matfunderingar..:)
Jag rekommenderar att börja med batat, den är sötare än potatis men med bra sammansättning så den är lätt att mata.