Longweekend

Idag ar det fredag, vilket betyder det ar veckoslut! Jippii! Pa mandag ar det dessutom helg, de firar "labour day" det vill saga det vi har forsta maj i Finland.

Termometern visar annu idag over +30, men imorgon skall den vara nere pa +20. Det kallas snabba puckar, det lar ska bero pa hurrikanen som harjar dar nere i Amerika for tillfallet.

Polisen i Finland skulle ha en massa jobb har i Kanada. Pa omraden dar det rader 50km/h akte vi 70 och andra for anda forbi. Helt galet. Till och med Lari har lart sig att vanda pa huvudet eftersom man ratt ofta kan hamna i "blindspot" da Ferrarin och andra tuffa bilar ilar forbi.

Var hyrbil rullar pa som en drom, men tjuter som en tjej. Varje gang det ar nagon kurva later bilringarna som ur varsta actionfilmen. Det ar bara hjalten med pistol som jagar tjuven som saknas.

Att hyra bil ar dock inte sa farligt dyrt, 34 dollar med forsakringar. Det vill saga ungefar 26 euro. Sa det ar bara att komma hit pa roadtrip, bensinen ar inte heller "hinnalla pilattu".


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0