Böter och rally!

Idag åkte vi in till stan för att utföra lite shopping - meningen var att hitta ett par UGG boots, och äta gott morgonmål. Slutresultatet blev kanske inte riktigt vad vi tänkt oss, på gott och ont. 
Det "onda" ser ni ovan. Vi stannade i närheten av UGG affären, vid gatan, där andra bilar även var parkerade och det inte fanns parkeringsmätare. Det blev inget köp, eftersom skorna var skitdyra (finns ju billigare på nätet..) varav vi traskade iväg tillbaka till bilen 15 minuter senare. Slutresultatet var 37 dollars parkeringbot. Damn. Inte ens i Kanada kan man undvika dessa, suck. Som tur billigare än i Finland. Varför vi fick böter? Jo för att tydligen skall man ha något speciellt klistermärke för att få parkera där vi gjorde det. Nåväl, nu är vi lite smartare igen..
Efter goda morgonmålet med en massa fräscha frukter (och bara lite plättomelet..) traskade vi vidare till bokaffären. Jag älskar bokaffärer, det finns så mycket kul att läsa och titta på. Jag hittade även en bok med 365 roliga skyltar från hela världen. Den kommer ni få se en hel del av, eftersom jag tänker införa en "dagens skylt"-kategori, så ni också får ta del av de roliga skyltarna. Vi kan börja med denna: 
Just because we are in Canada :) 
Det blev även en del mamma-tidningar till mig, likaså som en "rough guide to Finland". Jag var bara tvungen, det är så himla roligt att läsa om sitt eget land, från en turists ögon. Som sagt - man lär sig uppskatta sitt eget land då man är utomlands..det går ju inte att gå ifrån att vi har det rätt bra där uppe i norr! Såhär står det på introduktionssidorna: 
Hoppas ni kan läsa texten - annars kan jag ju kortfattat säga att det står att Finland är en av Europas minst förstådda länder..och hur bra socialt ställt vi har det osv...*stolt finne*
Lite finsk kultur: Mumin och Marimekko :) 
En av de roligaste i boken: Hur man pratar "Helsingfors-slang". Det är ju nästan så man får hemlängtan :) 
Men det där med "perkele" översättningen har jag nog aldrig tänkt på..
Lari måste ju även köpa något maskulint åt sig själv, och bilgalen som han är..vad annat än Top Gear? :) Men, kolla vad vi hittade inne i tidningen...
jo Kimi Räikkönen och Juha Kankkunen..
Ett bilgalet folk, javisst! Om det inte är Formula så är det rally.."More than a third of all WRC drivers are Finnish. And therefore mad"
Where else than in Finland? :D Kanske man borde besöka Jyväskylä-rallyt någongång...tänk så snygga män man kan få se där!!

Kommentarer
Postat av: Cissi

Kul att du ville vara med i dagens blogg tävlingen! :)

2010-10-30 @ 22:17:18
URL: http://cviklund.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vad lovar de i artikeln "The Simple Secret to a happy baby"? :P

2010-10-30 @ 22:18:26
Postat av: Josephine

Anonym: Jag kollade efter samma, men antaligen syftar de på att hela tidningens innehåll leder till en gladare unge. Det är nu väl det där vanliga - närhet och kärlek :)

2010-10-30 @ 22:22:17
URL: http://mumintrolletjosephine.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0