Golf in Canada

En stor del kanske känner till redan min bakgrund i golfbranschen men tar den kort här för de som inte vet: Jag jobbade som caddiemaster i Kurk Golf mellan åren 2002-2008 - det betyder alltså att jag var den där tjejen som alla golfare först såg då de kom till golfklubben som tog emot deras anmälning, pengar och ibland mer, ibland mindre roliga vitser. För tillfället sitter jag i styrelsen och får lära mig lite hur arbetet bakom kulisserna går till.  
Men till saken: På lördag var vädret soligt och tillräckligt varmt för en sista runda golf för året. Trots jag är klädd som ice-man var det ändå relativt bra på plus sidan. Senhöst väder i dess fulla prakt. Handen på hjärtat så var det faktiskt Lari som tog initiativet, han har faktiskt blivit biten av golfflugan - rejält! Då vi började sällskapa skrattade han gott åt golfare och tyckte det var en snobbig sport, men så fort jag satte klubban i handen och han faktiskt var bra för en nybörjare så har han varit som eld och lågor över att komma ut på golfbanan. Likledes så är han såpass nära min nivå att han nog säkerligen redan nästa sommar går förbi (Jag har hcp 18, för er som förstår er på det)
Vi åkte till golfklubben och frågade efter speltid. De meddelade att det genast fanns tee-time. Jess! Det gick lätt! Men ni kan aldrig gissa hur enkelt...jo för från en finsk golfspelares vinkel kommer här en del intressanta fakta, som jag knappast kan tänka mig någonsin händer i Finland (eller hoppas iallafall det inte gjort det). 
1) Kvinnan bakom kassan gav aldrig någon tee-time, skickade bara oss ut på 10:ans utslagsplats (där det för övrigt nog kom några grupper och såg undrande på oss, det var ju inte så att banan var tom..)
2) Hon frågade aldrig efter HCP-kort (dvs. det som bevisar vi faktiskt KAN spela golf och har medlemskap i någon golfklubb, SAMT försäkring) OBS: Detta var en regelrätt vanlig golfbana på 18 hål
3) Hon frågade inte efter våra namn. Så långt det kom till klubbens information om oss kunde vi lika gärna hetat Barbie och Ken 
Summa sumarum: Här behövdes inte greencard - bara green money :) 
N.B: Det är ju inte såhär på alla klubbar. En del lär ha sedan väldigt strikta klädkoder och är säkerligen lite noggrannare. Får vi iallafall hoppas. 
I Finland är man ju försäkrad genom sin medlemskap i en golfklubb för dylika situationer..det är inte så roligt att slå bollen om man har en rad hus på sin högra sida (Slice - Here I come!)
Det var hus där och det var hus här...nästan som i Spanien. Men sen igen var det ju ett tätt bebott område, med en golfbana i mitten...tur att Lari är vänsterhänt, så om slaget går dåligt åker bollen vanligtvis mot vänster...
men sen igen skulle bollen ha åkt in i ett av husen så skulle nog golfpersonalen haft ett hiskeligt svårt jobb att hitta oss :) 
Barbie och Ken njuter av det vackra golfvädret :) 
En annan intressant observation: I gruppen framför oss spelade 5 personer! (Ser ni, överallt har man som max. gräns 4 personer i en start). Men det kan ju ha berott på att bland dem spelade bl.a. the city counchelor of Candiac, dvs borgmästaren för en region här i Montreal. Money talks? Antagligen, för knappast kan de vara så liberala och slapphänta av sig, ens på den här golfklubben. Men hursomhaver fick vi en kort pratstund med 5-mannagruppen då vi stod och väntade på spelare framför dem. Såhär lät det: 
"Oooh you are from Finland, no way! I travel often to Tampere and Oulu, because I work for the finnish company Metso. Sometimes I call it a little army.."
"You come from a great country, the Finns surely know how to party and drink"
"Koskenkorva (the finnish Vodka)..."
Han måtte faktiskt gilla Finland, för under de fem minuter vi pratade hann han säkert skaka hand med oss fem gånger :) 
Såhär "avancerat" var scorekortet..inte fanns det heller 100 eller 150 m stolpar på banan så det var rätt svårt att spela första gången och beräkna rätt avstånd. Måste säga det nog var en väldigt intressant upplevelse! Skulle inte ha anställt en enda person från de några golfbanor jag besökt, eftersom de antingen var rätt inkompetenta eller sen rätt snofsiga med stöddig attityd. För "slappt" helt enkelt..
Men som sagt, det varierar ju nog säkert mellan klubbar, men det här var det vi stötte på under vår första och sista golfrunda för året i Canada (vädret blir ju kallare hela tiden..)

Kommentarer
Postat av: Ninni

Haha, Barbie&Ken :) Det var nog ganska liknande meininki i California, men där bad de nog åtm om ens någolunda riktiga namn..

Vitsi så härliga bilder, int får man alls golfhimo, näääe! Sköt om er!:) halishar!

2010-10-26 @ 08:31:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0