Trick or Treat!!

På söndagen var det alltså dags för den riktiga Halloween, då man går från dörr till dörr och skriker "trick or treat" (eller här borta säger de flesta något i stil med bonbon - godis..)
För att inte vara för tråkig tänkte jag också klä ut mig lite grann. Peruken fick räcka, men det blev ju lite "Molla-Maija" stuk över det hela. Passar ju bra åt mig, my "natural" haircolor ;)
Halloween tas ju betydligt mer seriöst i Kanada än Finland, som ni kan se. Det skall vara skrämmande för hela slanten, lite som i en levande scary-movie. Skulle jag kommit hit som barn på visit vid Halloween hade jag antagligen fått hjärtattack..
För vem skulle nu våga gå och knacka på en dörr som denna? Spooky..men sen igen väger väl godiset tyngre än allt det skrämmande. Alla barn vet ju vad som väntar bakom dörren..något som kommer att leda till föräldrarnas mardröm på kvällstimmarna - socker!!
No, I promise - I will never walk alone...especially on Halloween
En familjs förberedelse för kvällen - det kommer nämligen en hel del barn och knackar på dörren..(de som är snåla och tråkiga stänger av belysningen i huset och öppnar inte, utan tittar ut bakom gardinen istället)
Pengar behövdes också, i fall att barnen kom med insamlingslådor till Unicef. Bra att de kombinerar nytta med nöje..
Vi gick ju inte omkring precis på de fattigaste områden..lyxiga båtar och bilar syntes lite här och var. Men som ni ser är sommaren/hösten officiellt förbi - båtarna är uppe ur vattnet och första snön (slasket) kom på lördagen. Tur att det nu smällt bort. 
Barnen sprang från dörr till dörr, i en ryslig fart. Det gällde att se upp då man gick att man inte stötte ihop med någon ängel eller djävul..eller ännu värre - ett lejon!
Ser ni de två små söta cirkusclownerna vid dörren? De delade ut godiset :) Barnen verkar inte lägga lika mycket uppmärksamhet som jag till alla flygande häxor och skelett hängande i träden som jag gjorde..märks vem som är proffs och vem som är novis. 
Titta bara! En gravgård, så...mysigt?!
BUU!!! Mario är mer intresserad, som vanligt, av godis än skrämmande objekt
Spindelväv och dödsskallar, helt normalt i husknutarna omkring Halloween..
En gravgård till..det blev rätt skrämmande då mörkret började falla och man såg skuggor av alla möjliga otäcka saker. Barnen tyckte däremot bara det var roligt och föräldrar tog fotografier av barnen framför skelett och kistor. 
Som ni ser, lite snö hade blivit kvar på marken. Det var rätt kall kväll, men barnen fick varmt då de sprang efter godiset, värre var det för föräldrarna som väntade på gatan..
Lari hittade även något roligt att leka med..
Ett barns godissaldo efter kvällen, OBS! ETT BARN! Det är väl inte konstigt föräldrarna menade att det kommer att bli sugarrush senare på kvällen. Barnen var lika entusiastiska som om julgubben just hade varit på besök..
En annan korg. Föräldrarna hade nog säkerligen en hel del jobb med att få barnen och sova på Halloweenkvällen..det här är ungefär lika mycket jag äter under några år sammanlagt. Wow. Godistillverkarnas och pumpornas dag. Det är säkert producenterna för dessa två som kommit på idén till Halloween - de är ju de som vinner mest på det :) Conspiracy theory...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0